reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

aaa i martwie sie o te moja malenka..... cholera uparciuszek jeden znow glowe tylko na jedna strone trzyma... a jak chce z nia cwiczyc zeby druga tez zauwazala,,, to placz ze nie wiem,,,, spazmy normalnie ja lapia,,,,,,, ech,,,, no nie wyrabiam
o oczkach nawet nie wspomne,,,, te krople nic jej nie pomogly!!!!!!!!!!!!!

Bo krople nie pomogą :/ trzeba masowac a krople tylko wtedy zapodawac kiedy znowu pojawia się żywa ropa (zielona), białawe i żółte przemywać ( 2 krople do oczka pod powieke) solą fizjologiczną i znowu masowac , ja u siebie powoli widzę efekty, fakt faktem ,że raz lepiej raz (__)__) ale już nie ropieje mi bez przerwy .....

A tak od mej osoby powiem ,że idę w kime bo to pewnie moje ostatnie dłuzsze spanko bedzie :0
Młody ''pćunia'' od 19:00, zatem liczę, że do 00:00 POŚPI :)
Powoli juz wydłuzają mi się karmienia a jemu sen, jak kiedyś karmiłam w nocy 4 nieraz i 5 razy tak teraz już 3 :)) łiii ...

reklama
Nessi moja tez od 19 spi
wczoraj tez ja tak połozyłam i obudziła sie o 1.50
mysłałam ze jej sie pomiesza i bedzie krocej spała
bo wczesnie szła spac o 20
ciekawe o ktorej dzis zacznie wrzeszczec
bo ona straszliwie płacze po tak długiej przerwie
raz przez nia wysypałam całe mleko
bo taka awanture zrobiła

gratuluje postepów z małym tyrankiem :-)

A jeszcze apropo kryzysu laktacyjnego to powiem Wam, iz, że, ......normalnie mi cycki chyba rozsadzi ...ja takiego nawału pokarmu to nie miałam od pobytu w szpitalowie. I może jestem chuda ale możecie sobie wyobrazić chudzielca z dwoma głowami na klacie ?:D To jest dopiero MATRIX!

Wiadomo, po karmieniu efekt wizualny juz zanika ;) hehe

Nessi moja tez od 19 spi
wczoraj tez ja tak połozyłam i obudziła sie o 1.50
mysłałam ze jej sie pomiesza i bedzie krocej spała
bo wczesnie szła spac o 20
ciekawe o ktorej dzis zacznie wrzeszczec
bo ona straszliwie płacze po tak długiej przerwie
raz przez nia wysypałam całe mleko
bo taka awanture zrobiła

gratuluje postepów z małym tyrankiem :-)
U mnie podobnie po tak długiej przerwie ...... ryk jak Cię tylko mogę, w dodatku jak sie młody źle zainstaluje z kuchnią podreczną to umie pokąsać :) dziąsłami ... a jak ciągnie! matko! ...... normalnie czuję jak mi zeby do piersi schodzą!

a ja ponawiam pytanie z rana
pewnie bardziej do mam ktore maja juz starsze pociech

moja mała obraca sie na boki
i czy ta główka ma byc tak bardzo wygieta???
normalnie nam dorosłym to by kregosłup strzelił w odcinku szyjnym:baffled:

U mnie podobnie po tak długiej przerwie ...... ryk jak Cię tylko mogę, w dodatku jak sie młody źle zainstaluje z kuchnią podreczną to umie pokąsać :) dziąsłami ... a jak ciągnie! matko! ...... normalnie czuję jak mi zeby do piersi schodzą!

ale sliczny jest to mu musisz wybaczyc :-)

chodzi o to, że to ciemne piwo bezalkoholowe, byle jakie pasuje :-)
Wiesz, ja jak sciagalam laktatorem tak bez pomocy Lolka to tez max 40 wyciągałam, a jak przykladam go spod pachy do jednego cyca, to wtedy z drugiego nawet 100 wyleci :-)
zazdroszcze. ja sie poddalam i juz mi mleko zanika, z 2 cyckow nawet 20 ml nie poleci. od jutra pije karmi i moze co to da.
to JA!!!!!!!!!!
juz wiem:D

A jeszcze apropo kryzysu laktacyjnego to powiem Wam, iz, że, ......normalnie mi cycki chyba rozsadzi ...ja takiego nawału pokarmu to nie miałam od pobytu w szpitalowie. I może jestem chuda ale możecie sobie wyobrazić chudzielca z dwoma głowami na klacie ?:D To jest dopiero MATRIX!

Wiadomo, po karmieniu efekt wizualny juz zanika ;) hehe
jescze raz zazdraszczam:(

witam sie wieczorni i ja.. troszke naprodukowalyscie, czytalam tak na szybko......
ja tez chce ta dietke... justysia006@wp.pl

pytalam administratorke bb o te emoty by byly takie jak na gg... napisala mi ze to jewst ich nastepnym celem ale nie napisala kiedy zamierzaja to wprowadzic.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kurcze,,poplacze sie dzis.... zle mi jakos a i jeszcze moje cyce chyba juz nie karmia malej tak dobrze jak kiedys... a tak bardzo chce ja jak najdluzej karmic:-:)-:)-(jeszcze walcze jak sie da ale i ona cos sie buntuje bo jak jej za malo leci to sie zlosci i tak placzemy obydwie.... ona z(chyba) glodu a ja z bezsilnosci........:confused:
Karola, też miałam ten problem, właściwie to dalej mam. Koleżanka mi mówiła, że kryzys laktacyjny jest częsty ok 3 m-ca. Ja walczę. Zakupiłam oczywiście na wszelki wypadek sztuczne mleczko, ale podaję sporadycznie, jak mi opedzluje dwie piersi i jeszcze się denerwuje, wtedy max 60ml mu dorobię. Ja zaczęłam pić karmi, bawarkę, w ogóle zwiększyłam ilość płynów, no i bardzo często przystawiam Franka do piersi. Myślę, że u mnie nerwy powodują kryzys, przez weekend jak miałam gości i się wyluzowałam było lepiej, aż 90ml wyciągnęłam z jednej piersi, a dziś od rana znowu nerwy i młody mi "ciąga" sutki bo mu nie leci. Tak więc spokój i praca nad laktacją. Powodzenia
a ja ponawiam pytanie z rana
pewnie bardziej do mam ktore maja juz starsze pociech

moja mała obraca sie na boki
i czy ta główka ma byc tak bardzo wygieta???
normalnie nam dorosłym to by kregosłup strzelił w odcinku szyjnym:baffled:
Ja myślę, że to normalne. Staś jak był mały to się tak bardzo wyginał żeby się przekręcić czy to na bok, czy z pleców na brzuch lub odwrotnie. Franek teraz zaczyna kombinować z plecków na bok lub brzuch i też widzę, że głowę odchyla do tyłu przy tym manewrze. Może to coś jak ogon u kota :-) hi hi hi

Luuuuzna gratuluję przyszłego zamążpójścia :-) Najlepszego!

Do góry