reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

a ja w jej czary wierzę

A milo slyszec mam dar przekonywania
Boze ale mnie na wymioty ciagnieeeeeeeeeeeeeeeeee

powiem Ci tak równie dobrze moze sie stac cos w 15 tc, w 30 tc sa takie przypadki nawet tutaj na forum ja o tym nie mysle , jestem pozytywnie nastawiona, ze mnie to jednak nie spotka, ze zawsze sobie poleze pogadam do mojego synka, ze wsio bedzie dobrze, ze oboje damy rade i ze ma sobie tam zdrowo rosnąc uspokajam siebie i nie stresuje dziecka :) Każdy tydzień ciąży niesie za sobą jakies komplikacje, moze niesc niepowodzenie, ale po co sie zadręczac całą ciąże? to ma byc okres szczęścia dla nas a nie myślec o Boże skoro ją to trafiło, to moze u mnie tez tak jest.
Są rzeczy niezależne od nas tylko od tego tam u góry i tylko on zadecydije czy donosze szczęśliwie ciąże czy nie, ja nie mam na to większego wpóływu niestety tak jest.

Przyznaje razcje i chowam glowe w piasek a raczej odlatuje na miotle haaaaaaaaa haaaaaaaaaaaa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
tak mozna bo tam jest wyznacznik ja nie robiłam w ogóle bety stwierdziłam co ma byc to będzie i nie bede sie stresowała. Poszłam tylko na usg i tam juz było widac. A który tc bys miala teraz?

No już 5tc.

powiem Ci tak równie dobrze moze sie stac cos w 15 tc, w 30 tc sa takie przypadki nawet tutaj na forum ja o tym nie mysle , jestem pozytywnie nastawiona, ze mnie to jednak nie spotka, ze zawsze sobie poleze pogadam do mojego synka, ze wsio bedzie dobrze, ze oboje damy rade i ze ma sobie tam zdrowo rosnąc uspokajam siebie i nie stresuje dziecka :) Każdy tydzień ciąży niesie za sobą jakies komplikacje, moze niesc niepowodzenie, ale po co sie zadręczac całą ciąże? to ma byc okres szczęścia dla nas a nie myślec o Boże skoro ją to trafiło, to moze u mnie tez tak jest.
Są rzeczy niezależne od nas tylko od tego tam u góry i tylko on zadecydije czy donosze szczęśliwie ciąże czy nie, ja nie mam na to większego wpóływu niestety tak jest.

ŚWIĘTE SŁOWA !!! chyba wydrukuję i będę czytać jak mnie chandra będzie gonić.
a ja w jej czary wierzę
ja też :-) bo na mnie zadziałały :-)

bo nie mam tylko mnie naciaga jak wiecej zjem

A podobno ostrych rzeczy hiskiego pikantnych tez nie wolno jesc tak mi kiedys znajoma mowila masakra

To moze na basen tez nie bo chlor w wodzie????

Jakby tak wszystko co piszą i mówią brać pod uwagę to można by zwariować i dojść do wniosku że leżeć tylko można...a nie! leżeć też nie można! ;-)

hej kobitki dawno mnie nie bylo :sorry2:

jakos tak sie nie moge do ladu kladu doprowadzic... wkurza mnie ze nie moge zajsc... i chcialam odsapnac od tego tematu jednak po dzisiejszym snie znow mi to zaczelo dokuczac.... no ale co poradzic... na ziolopikach skreslilam mysze i wpisalam tulipanka tak jak prosily dziewczynki:tak:

mysza ogromne gratulacje i betka to tylko formalnosc bo napewno bedzie duza ;-)

ehh kiedy ja bede mogla sie tak cieszyc :zawstydzona/y: chociaz ta owuka zeby byla...:-( juz nie smece... buziaki !!
no każda z Nas ma taki czas, z,e mniej tutaj bywa ;-)

heh kochana u mnie w lux medzie kosztuje 49 w Gdańsku a w Wawie 63 :-)
u mnie 27 zł

zazdroszcze chciałabym mieć swój kawałek trawnika blisko gdzieś :-) póki co czekam aż mrozy pójdą sobie żeby zalelenić balkon i juz kupuje nasionka w tym roku robie prawdziwy warzywaniak na balkonie :-)
co sadzisz Tośka? ja też na balkoniku chcę mały ogródek warzywny...na razie tylko kwiatki mam

Cześć dziewczyny
Zaraz poczytam sobie co naskrobałyście wczoraj :)
Wczoraj mnie nie było bo dopadło mnie wczoraj na maxa , dziś już trochę lepiej .
no tak 1 dzień to zazwyczaj gorszy jest...ale z każdym nastepnym jest nadzieja większa:tak:

Nie kombinuj lepiej z dupkiem...Żeby nie zaburzył kolejnego cyklu.

no ale takie długie cykle...powinien Tobie gin je wyregulować...ja bym chybna oszalała, gdybym miała cykle > 35 dni...

Jak bylam na monitoringu to pecherzyk ładny , jak poszłam po 2 tyg dokłanie w srode to gin mi pow ze endo na @ za duze a na fasolke( miało 1,2mm) za małe chciała dac na podtrzymanie , ale wolala zostawic to matce naturze no i nie utrzynmało sie
czyli znowu zonk
I wiesz jak widac to przy monit pecherzykow to chce zapytac o endo .
Generalnie to chyba za duzo czytam i sie wkrecam dlatego pow sobie teraz luzuje nic nie robie nie bede warjowac z testami , ide tylko czy pecherzyki są ładne .
u mnie endo w okolicach owulki ma ok 10-11 mm, a na @ gin mówił, ze powinno jeszcze trochę urosnać...

Witam Was dziewczęta.
U mnie sytuacja nie jest dobra.Jest to ciaza pozamaciczna.Mam jeszcze troszkę poczekac zeby @ przyszła samoistnie:(
Bo lekarz chce uniknąc zabiegu.
CHciała bym juz miec to za sobą:(
Pozdrawiam Was bardzo mocno i za wszystki trzyamam kciuki:*

strasznie mi przykro susi...to bardzo niesprawiedliwe...no ale każdej z Nas też sie to moze zdazyć , tak samo jak poronienie...w końcu to natura a nie maszyna...

reklama
DZiewczyny nie ma sie co martwic -wszystko bedzie dobrze!
Mnie lekarz zlecił bete,ale nie jest to regułą.Sa lekarze ktorzy tego nie robią.Ja jestem juz po jednym poronieniu i na tak wczesnym etapie nie mozna sprawdzic czy jest wszystko ok.Po prawidłowym przyroscie widac czy wszystko dobrze sie rozwija...
Po 48h beta powinna wzrosnąc o min.66%
Po 72 o 114%
A po 96 o 175% wtedy jest wszystko dobrze.

Do góry