reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dziewczyny zastanówcie się z tymi pasami. Ja słyszałam o nich złe opinie,że nie pozwalają pracować mięśniom brzucha, macicy. Że jeśli któraś chce takowy założyć to tylko na wyjście 2-3 godz dziennie bo inaczej zostanie obwisła skóra na brzuszku. To nie są moje opinie, tak słyszałam w telewizji jak się jakiś ekspert wypowiadał. Sama pewnie też zamówię,ale będę sporadycznie zakładać.

Kici śliczne puchatkowe ubranka i rampersiki :)))

Ja mam takie samo zdanie na temat tych pasów

Kittek, kici superowe rzeczy :tak:
Ja poluję na różne rampersiki, ale jeśli chodzi o buciki to mam tylko jedną parę miękkich welurkowych i na tym poprzestanę
Należę do fanek Zawitkowskiego, więc buty mogą jak dla mnie poczekać :-)

ja też jestem jego fanka zresztą miałam z nim zajecia na szkole rodzenia

reklama
Dziewczyny zastanówcie się z tymi pasami. Ja słyszałam o nich złe opinie,że nie pozwalają pracować mięśniom brzucha, macicy. Że jeśli któraś chce takowy założyć to tylko na wyjście 2-3 godz dziennie bo inaczej zostanie obwisła skóra na brzuszku. To nie są moje opinie, tak słyszałam w telewizji jak się jakiś ekspert wypowiadał. Sama pewnie też zamówię,ale będę sporadycznie zakładać.

Kici śliczne puchatkowe ubranka i rampersiki :)))

A ja słyszałam pozytywne opinie ta temat pasa, który zakupiłam. Dodam jednak,że od poczatku zamirzałam używac go tylko na wyjscia, bądz tez do robienia brzuszków (jak juz bede mogła). I nie na dłużej niz 2-3godz/dziennie. Zreszta tak sobie mysle,że jak ktos ma liposukcje np. brzucha, to tez wkladaja go w taki pas, albo bielizne uciskowa, aby skóra sie lepiej wchłaniała, więc na "zdrowy chłopski rozum", taki pas tez powinien obwisłej skórze szybciej dojśc do siebie. Ja tak to rozumiem:)

Co do bucików...Weronika tez buciki nosiła dopieero jak zaczeła chodzic, a tak to albo skarpetki, albo takie szmaciaki.

A ja od lasek słyszałam same pozytywne opinie o pasach i tez pewnie jakiś sobie kupię, oczywiście rozmiar S:D
Podobno powinno się o rozmiar mniejszy niż nosiłyśmy przed ciążą.
Miałam M więc pas S.
Słyszałyście o takiej teorii?;-)

ja też jestem jego fanka zresztą miałam z nim zajecia na szkole rodzenia

O kurcze naprawdę zazdroszczę!!!!!!! :tak:

Ja kupiłam Jego knige z płytką i codziennie na tvn style przed 2 w nocy jest program "Mamo to ja" Tam odpowiada na pytania
To stare odcinki, ale mogę je w kółko oglądać :tak:
Leci późno to nagrywam sobie na dekoder i rano jak znalazł do kawki :-)

A ja słyszałam pozytywne opinie ta temat pasa, który zakupiłam. Dodam jednak,że od poczatku zamirzałam używac go tylko na wyjscia, bądz tez do robienia brzuszków (jak juz bede mogła). I nie na dłużej niz 2-3godz/dziennie. Zreszta tak sobie mysle,że jak ktos ma liposukcje np. brzucha, to tez wkladaja go w taki pas, albo bielizne uciskowa, aby skóra sie lepiej wchłaniała, więc na "zdrowy chłopski rozum", taki pas tez powinien obwisłej skórze szybciej dojśc do siebie. Ja tak to rozumiem:)

a gdzie kupiłaś ten pas? i jak dobrałaś rozmiar? tak jak Elvie mówi?
ja po pierwszej ciąży nie używałam i jakoś się obkurczyło wszystko, no ale jak ma coś pomóc...
pierwsze słyszę że brzuszki lepiej z pasem robić...

Co do bucików...Weronika tez buciki nosiła dopieero jak zaczeła chodzic, a tak to albo skarpetki, albo takie szmaciaki.

u mnie tak samo było z bucikami

...

kwiatuszek....kupiłam na doz.pl, ja akurat wzięłam M, bo chciałabym w miarę szybko zacząc go nosic, a z moimi kg, to nie oszukujmy się ale w S to napewno nie wejde. A kupiłam taki:Pani Teresa Medica S.A. - poporodowy pas brzuszny

Po pierwszej ciąży też nie miałam pasa i brzuch jakos tam doszedł do siebie. Jednak druga ciąża to druga ciąża, koleżanka mi mówiła,że jej brzuch juz trudniej dochodził do stanu wczesniejszego.

Ostatnia edycja:
kwiatuszek....kupiłam na doz.pl, ja akurat wzięłam M, bo chciałabym w miarę szybko zacząc go nosic, a z moimi kg, to nie oszukujmy się ale w S to napewno nie wejde. A kupiłam taki:Pani Teresa Medica S.A. - poporodowy pas brzuszny

Po pierwszej ciąży też nie miałam pasa i brzuch jakos tam doszedł do siebie. Jednak druga ciąża to druga ciąża, koleżanka mi mówiła,że jej brzuch juz trudniej dochodził do stanu wczesniejszego.

dzięki to chyba tez skorzystam

ja nadal walcze ze sprzątaniem nowego mieszkanka - jak tu się kurzy to brak słów, z praniem, prasowaniem dziecięcych ciuszków - nie wiem jakoś wydawało mi się, że mam tego niewiele, a jak przyszło co do czego to same ciuszki już 6 pralek - a to jeszcze nie wszystko. Nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę.

łóżeczko już rozłożone i się wietrzy - brakuje nam pościeli - nie zdecydowałam sie jeszcze, wózek nadal w kartonach - zresztą wyciągnę go chyba dopiero w kwietniu, bo mój kot pewnie by z chęcią w nim zamieszkał - narazie kombinuje jak tu wejść do łóżeczka w przestrzeń między materacem a szyladą - jest masa uciechy.

Mój mąż stwierdził,że powinnam mieć zakaz kupowania bucików bo trochę przeginam, ale przecież są takie słodkie...
Dołączam fotki buciorków i prezentów jakie Maja dostała od mojej siostry :-) Chciałam rampersika i mam :)))

Kittek,
skad sa te biale puchate buciki z brazowa naszywka misia????

Ostatnia edycja:
reklama
IMG_5479-małe..jpgIMG_5463-małe..jpgIMG_5496-małe..jpgIMG_5462-małe..jpg

To nasze wczorajsze zdobycze :-) oczywiście zestaw Boba Budowniczego jest dla Kubusia (coby mu przykro nie było), ale i tak hitem jest mata... Kubę siłą z nie ściągaliśmy :-D:-D:-D A rano się pytał, czy tatuś już kupił baterie :cool2:

Do góry