reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
myslalam, ale my uzywamy caly czas pampersow.. i "dopiero" od tygodnia jest problem z pupa..

myslalam, ale my uzywamy caly czas pampersow.. i "dopiero" od tygodnia jest problem z pupa..

Moja uczuliła się na pampersy dopiero jak miała 6 miesięcy - nie pamiętam czy przeszłyśmy na wyższy numer czy coś (ale chyba tak) - słuchaj przecież jak weźmiesz jakąkolwiek pieluchę to śmierdzi chemią - nie jest to obojętne dla dziecka - może akurat tak działa ta chemia a nie inaczej na jego pupę.... Spróbuj co ci szkodzi....

Mojej też ropieją, tak troszkę to cały czas się zbiera w kącikach i na rzęskach. Co jakiś czas w którymś oczku się nasili i sporo tego wypływa (ale oczko mała otwiera normalnie i patrzy), w środę mieliśmy takie przesilenie (od kilku dni się ciągnęło), ale przemywałam rumiankiem i następnego dnia zaczęło wreszcie przechodzić trochę. Przemywam delikatnie przegotowaną wodą, rumiankiem albo solą fizjologiczną, zależy co mam pod ręką. Koleżanka miała dzwonić do znajomej okulistki się podpytać, więc czekam na wieści, co można z tym fantem zrobić.

A jeszcze co do uczuleń - mam krem barierowy Emolium - ile razy dziennie to używać?

edit: Ale jak rumianek uczulać może to raczej nie będę na razie używać go do oczków.

babki bo tera u mnie ten problem się pojawił i co tam okulistka powiedziała? HELP

bedziemy probować, ale lekarka mowila żeby jeszcze pieluch nie zmieniać (?) dam znać co poradziła

Witam Styczniowe mamusie...
Poradzcie Mi prosze... Mojemu synusiowi bez czapeczki strasznie sie zawijaja uszka i w czapeczce mu za ciepło co moge z tym zrobic????

ja chyba tez bede musiała kupic opaske bo córcia chyba oddzieczyła po mamie odstajęce uszy bleeeeeeeee

dziewczyny powiedzcie ile czasu mozna stosowac kropelki esputikon??? daje je juz ok.tygodnia i od tej pory nie ma problemu z kupkami!!!!

reklama
Do góry