reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam się,
u mnie od rana troszkę pechowo. Muszę wam powiedzieć, że dostałam od siostry używany śpiworek i nie mam do niego szczęścia. Za każdym razem Franek mi go brudzi. Wczoraj znowu czyściutki wyprasowałam, założyłam na noc, rano mały zrobił kupala i znowu cały brudny. I tak jest zawsze, po jednym użyciu zaraz musi iść do prania. Żebym nie miała wątpliwości to jeszcze porządnie ulał na niego :-) Ręce opadają ;-)
Niestety opadają też paznokcie :-( Wczora babeczka mi zrobiła tipsy z żelem a dziś rano jeden mi odpadł, dotknęłam jedynie drzwi :-( Oj chyba nie dla mnie takie pazurki. Nie wspomnę, że ciężko mi się przyzwyczaić i cokolwiek nimi robić, włącznie z pisaniem na klawiaturze.

Nessi mnie olała :-) Mea, to może ty? Dobrze kojarzę, że masz taki sam leżaczek? Poproszę linka, bo bez leżaczka jak bez ręki, narazie wsadzam na sako, ale nie mogę bujać.
hehehe a wiesz, że i Piotruś zawsze spiworek zabrudzi;-);-)
co do pazurków to ja zawsze tipsy robiłam ale jak na złość w ciązy mi sie nie trzymały, wiec teraz dopuki karmię nie bede robić bo widocznie te hormony jakiś wpływ mają.
No i jeszcez boje się.... zawsze robiłam krótkie ale mimo wszystko... pomyślałam sobie, co bym zrobiła gdybym musiała coś wyciągać z buzi Piotrka:-(

co do leżaczka to my taki mamy i bardzo jesteśmy zadowoleni;-)
FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 2w1 0-18 LUSTERKO (946362940) - Aukcje internetowe Allegro

Ale w ostatniej Olivii przeczytałam artykuł o bujaczkach, leżaczkach, że są ok ale wibracje są zbędne, bo dostarczają takiemu maluszkowi za dużo bodźców.
Pisali jeszcze ze o chodzikach, że absolutnie nie powinno sie ich używać, ponieważ opóźniają proces chodzenia, dla rozwoju dziecka najlepiej żeby jak najdłużej raczkowało.
I o tym skoczku co Joanna kiedyś pokazywała, że to za bardzo obciąża stawy dziecka, więc zdecydowane nie.
My nie zawsze odbijamy;-)nam pani ordynator powiedziala w szpitalu ze dzieci na piersi czesto nie odbijaja:tak:i nawet nie trzeba zawsze tego robic;-)ja na poczatku nie pionizowalam malego wcale:tak:teraz tylko w dzien i to nie zawsze,w nocy wogole;-)
To prawda:tak: ja mimo wszystko pilnuje żeby pIotrkowi się odbiło, jednak juz teraz coraz rzadziej mu się zdaża.
śliczna, Jula z pewnością będzie wyglądać jak księżniczka.
ja Danielkowi zamówiłam ten garniturek MAŁY ELEGANCIK (952674464) - Aukcje internetowe Allegro
czekają nas w tym roku 2 wesela więc i ten gratis się przyda :-D

Śliczne ubranka:tak::tak::tak::tak:

My mamy skromny ślub. Na 31 osób;-) O ile to ma jakieś znaczenie:)
hmmm chyba ma...Ja wlasnie chcialam takie male przyjecie ,ale moj ma duza rodzine i cholercia sie tak nie da...zobaczymy...narazie zalatwilismy chrzciny i znalazlam nawet restauracje otwarta w wielkanoc...takze obiadem nie musze sie juz staresowac...no i zdecydowalismy ,ze chrzciny robimy tylko dla dziadkow i chrzestnych ..bo jak zaczelibysmy zapraszac wszytskie Radka ciotki to by 50osob sie zaraz nazbieralo...

Ja nie mam zbytnio o czym pisać bo mam na prawdę bezproblemowe dziecko:) Oby jak najdłużej hehe:)
Regularnie śpi za dnia i w nocy, nie płacze o byle pierdołę bo tylko wtedy kiedy jest głodna i jak jest mega śpiąca a usnąć nie potrafi.
Potrafi sama się sobą zająć, zabawić na macie czy pod karuzelką a ja mogę wówczas domek posprzątać na spokojnie, doglądając bawiącej się Pociechy:)
Mam czas na wszystko, więc na prawdę nie mam co narzekać.
Na faceta narzekam jak już nie mam się czego czepiać a mam zły dzień ehehe.
hmmm moge skopiowac twoja wypowiedz i podpisac sie pod nia ;-) u nas jest dokladnie tak samo :-) oby tak dalej ! Gabrysia juz 5 dzien z rzedu przesypia cala noc:tak::-)

hmmm chyba ma...Ja wlasnie chcialam takie male przyjecie ,ale moj ma duza rodzine i cholercia sie tak nie da...zobaczymy...narazie zalatwilismy chrzciny i znalazlam nawet restauracje otwarta w wielkanoc...takze obiadem nie musze sie juz staresowac...no i zdecydowalismy ,ze chrzciny robimy tylko dla dziadkow i chrzestnych ..bo jak zaczelibysmy zapraszac wszytskie Radka ciotki to by 50osob sie zaraz nazbieralo...

ja mialam na 40 osob i impreza byla fajna a tez mam ogreomna rodzine ale udalo sie rto zawezic gdyz i ja i brat mielismy 1 roku slub:)

reklama
Mnie też...lubie spokój i ciszę...a takie zbiegowiska tylko pogarszaja sprawe, no i zauważyłam, że Aluś jakis taki nerwowy, gdy pełno ludzi wokoło każe mu się usmiechać...zazwyczaj śmieje się, gdy jesteśmy sami w domu :)
Mnie rowniez stresuja takie imprezy ...a Gabrysia rowniez niespokojna jak jest duzo osobi jest w obcym miejscu...marudzi i placze wtedy a wystarczy ,ze wejdziemy do domu i juz sie smieje... zupelnie inne dziecko...no ale cóż...musi sie przyzwyczajac :)

Do góry