reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Poczytała dzisiaj trochę forum na spokojnie:) i zobaczyłam wzmiankę o tym programie Mama i Ja, ale piszą że to tylko w Warszawie
Jesteś w ciąży? Skorzystaj z programu "Zdrowie, Mama i Ja"! - Życie Warszawy to jest link do tego jakbyście chciały, szkoda, że mieszkam w Wielkopolsce....

A ja w pracy to mam urwanie głowy, u nas chcą znowu zwalniać i jeszcze nasz zespół zlikwidować, masakra, ale co tam póki co jestem pod ochroną:)

O tych żelkach jak czytam to aż mnie apetyt bierze na te miśki z Haribo:):) Muszę sobie kupić. Kurcze do rana to chyba nie wytrzymam:(

Pozdrawiam dzisiaj wszystkich cieplutko:)

Ostatnia edycja:
reklama
ja chodze na nfz i nie narzekam badanie wszytskie mam robione wyszlo mi dzisiaj tylkomocz kijowi wiec juz wiem czemu tak zle sie czuje ,a usg robie se prywatnie w najpszej u nas pracowni usg w gorzowie 130 zł usg z nagraniem na płytke i jestem narazie zadwolona ale niedlugo sie to zmieni bo wyjezdzam do narzyczonego z dzieckiem juz na stałe do paryża

pierwsza ważna sprawa - od ulisi moderatorki:
dziewczyny zapoznajcie się z regulaminem pkt 3! ostatnie dwie strony to jest jakaś masakra. oj, bo żółte kartki będę dawać...

druga ważna sprawa - od ulisi forumowiczki
byłam na wizycie i na usg, wszystko ok! miałam już robioną przezierność w kierunku zespołu Downa i bardzo się cieszę bo wszystko w normie. mam też nowe fotki, wkleję potem. maleństwo ma prawie 5 cm! :-)

a jak tam u Was?

dagisu my niestety nic nie pomożemy na ten temat, jeśli bardzo się boisz to zrób badania jeszcze raz. Wiem, że są drogie ale jak masz się denerwować to bez sensu. Chociaż z drugiej strony to nie koniecznie musi oznaczać zarażenie tokso. Głowa do góry!

Karendlaczego badanie na kiłę kosztuje u Was aż 400zł???? Ja w Bydgoszczy - a nie jest to małe miasto kosztowało 25zł.

ulisia strasznie się cieszę, że wszystko okej :) Twój maluszek ma 1cm więcej niż mój :)

Ostatnia edycja:
witam!!dziewczyny ciesze sie ze z wizytami wszystko ok!!!
witam nowe mamusie:)
a co do tych abonamentow-to niestety ale tak jak u nas,to nie ma nic takiego mieszkam na wsi a do miasta do ktorego jezdze tez nie ma nic takiego-miasteczko małe:sorry2:
i mam pytanko bo wy tak o tych badaniach.ja chodze prywatnie.no i jak doktorka daje mi skierowanie to czy ja moge sobie isc do naszej przychodni na wsi i zrobic je za darmo???dobrze was rozumiem??

Moje drogie! Byłam na USG i u mnie też wszystko ok! Przezierność w kierunku zespoły Downa też miałam robioną i też wszystko jest w normie:tak:. Maluszek był baaaaardzo ruchliwy:-Di "trenował" boks. ;-)Lekarz śmiał się,że dzidzia odgrażała nam się, że za te hałasy da nam popalić, jak tylko stamtąd wyjdzie:-D:-D:-D:-D. Ubaw mieliśmy co nie miara.
Moje maleństwo też ma prawie 5 cm, wg USG ciąża jest młodsza o ok. 3 dni. Ale to dlatego, że moje cylke były dłuższe niż standardowo.

Iwcia nie mozesz zrobic badan z prywatnego gabinetu w przychodni NFZ.
Jezeli chodzisz do gin panstwowo to taki ginekolog dostaje na prowadzenie swojej praktyki od NZF pieniadze (nie wiem ile gin dostaje na jedna pacjentke jest to stala kwota i jest rozna w zaleznosci ile kobiet ma pod opieka) Z tej kwoty oplaca utrzymanie gbinetu i badan wypisywanych kobieta, placi z nich sobie pensje i pensje polozyej jezeli taka ma.
Wiec nie jest mozliwe aby panstwowy ginekolog placil za badania ktore nie zostaly przez niego zlecone z wlasnej poli pieniedzy bo po prostu mu sie to nie oplaca
Mam nadzieje ze wyjasnilam o co w tym wszystkim chodzi.

I jeszcze jedno ostatnio slyszalam ze rzad pracuje nad karta badandla ktore beda zlecane kobieta w ciazy i beda UJEDNOLICONE dla calej polski.Chca wreszcie okreslic jakie badania KAZDA kobieta ma miec zrobione w czasieciazy. Ma to wlasnie rozwiazac problem ze niektorzy panstwowi ginekolodzy daja skierowania na badania takie jak TOXO czy CYTOMEGALIE a niektorzy mowie za trzeba sobie za nie zaplacic. Co jest niezgone z prawem bo to GINEKOLOG decyduje jakie badania w ciazy zlecic kobiecie nie ma zadnych ograniczen ze strony NFZ-tu !!!!!!!!!!!!!!! Moga zlecic wszystko ale inna sprawa jest ze jak zleca kazdej kobiecie co chca to beda mieli mniejsza premie dla siebie przy wyplacie. I to wlasnie jest ta smutna rzeczywistosc......

Wiem ze lekarz Podstawowej opieki zdrowotnej dostane na jednego pacjenta miesiecznie 8 zl co rocznie daje 96zl. Nie wiem ile ginekolodzy a wiadomo ze do lekarz pierwszego kontaktu chodzi sie czesciej niz do ginekologa wiec same osadzcie o jakich kwotach mowimy .....

Ostatnia edycja:
ulisiu gratuluję udanego koncertu! A jeszcze bardziej dobrych wieści o Dzieciątku. I zazdroszczę spokoju ducha bo ja dopiero usg genetyczne za tydzień :-( Ściskacze mocne ;-)

Wypoprawiałam te wpadki z poprzednich stron - nowe Mamuśki witam serdecznie i również proszę o przestrzeganie zasad. Spokojnej ciąży!

emiliab i Tobie gratuluję dobrych wieści! Oby same takie na naszym forum się pojawiały!

A ja wczoraj przespałam prawie cały dzień, dzisiaj w trasie i w wizytach więc jutro z Miśką znowu wypada leżakowanie :-D A wiosna tuż tuż! Już w weekend +12 i będzie pięknie :-)

Spokojnej nocy i samych dobrych snów :-)

reklama
Do góry