reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Co do ubranek, to ja ze swoich wyrastam. Niestety oprócz 1 pary spodni, do tego rzucających się w oczy (kolorowe paski - prezent od babuni, hehe) żadne inne już na mnie nie pasują. Mama dała mi swoje - na razie mogę się w nie owinąć. Przeraża mnie świadomość, że niedługo mogą mi już być w sam raz... a to rozmiar chyba 48. No ale moje 40-tki już są na styk...

reklama
Cześć Guniu79!
Czy mogłabyś coś więcej napisać o tym programie Mama i ja?
Ja, co prawda, korzystam z przychodni prywatnej i odpłatnie wykonuję badania laboratoryjne, ale na szczęście nie ma ich dużo!

Jeżeli chodzi o tycie - to według mnie - to jest urok ciąży! Zrzucaniem wagi będziemy się zamartwiać potem!!!
Powiem z doświadczenia, że jeżeli karmi się naturalnie - to bardzo szybko można pożegnać się ze zbędnymi kilogramami!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ritka to jest jak najbardziej Program dla kobiet w ciąży. I w całej Polsce prowadzony od kilku lat. Program jak już wcześniej pisałam jest prowadzony we wszystkich większych miastach. Skąd jesteś?
W programie pacjenci objęci są nie tylko opieką tzn co miesięcznymi wizytami ale także koniecznością odpowiednich badań. Z tego co pamiętam obowiązkowe sa wszystkie badania z krwi oraz 3 razy USG.
Pozdrawiam

Z tyciem bywa różnie. Jedne kobiety zauważają swój brzuszek bardzo szybko inne do 5 lub nawet 6 miesiąca mieszczą się w swoje stare spodnie.
Ja należę raczej do osób, u których szybko brzusio się pojawił. I już jest mi bardzo ciasno we wszystkim.

Dzięki Gunia! Ja jestem z Lublina!
W tej ciąży postanowiłam korzystać z prywatnych wizyt u ginekologa! To kosztuje! Ale cóż! Obawiam się o moją ciążę - chcę, żeby ktoś porządnie się mną i moim dzieckiem zajął. Poza tym, dowiedziałam się też o trudnościach z dostaniem się do zaplanowanego szpitala na poród z powodu wyżu demograficznego, zaś prywatne wizyty są taką przepustką!

Cieszę się!
A gdzie jet Raszyn?
Życzę ci dużo zdrowia, bo jak napisałaś, też bierzesz dużo leków! Trzymaj się cieplutko i rośnij duża!!!!

Raszyn jest za lotniskiem Okęcie, czyli można powiedzieć, że mieszkam w Stolicy. Leki biorę bo długo staraliśmy się o dzidziusia i się okazało, że nie jajeczkuję. We wrześniu niestety poroniłam mimo leków. Teraz leki są na podtrzymanie i a zastrzyki na wszelki wypadek. Tym razem musi się udać. Czego i Tobie i wszystkim dziewczynom z całego serca życzę :)

czesc dziewuszki u mnie u gina oki wszytsko chodz nie miałam usg bo nie ma w gabinecie usg mam 23 marca dopiero .byłam u dentysty wyrwał mi 3 korzenie nawet nie bolało jeszcze trzyma mnie znieczulenie

Ritka jeśli chcesz chodzić polecam ubezpieczyć się prywatnie np w signal i duna. płace skladkę 89zł miesięcznie i mam zadarmo wizyty i badania.ta ubezpieczalnia ma umowy z przychodniami w całej polsce i nie tylko ginekolog jest za darmo .opłaca się .wcześniej płaciłam bo miałam w poprzedniej pracy pakiet zdrowie nauczyciela:)

umknęło mi słówko chodzi o chodzenie oczywiście do przychodni prywatnych:)

reklama
Witam wszystkie nowe mamusie:)
Co do tycia ja niestety należę do tych kobiet ,które maja tendencje do kilogramów:(i niestety juz poszlo mniej więcej 2-3 kilo do przodu a wyczytałam ze nie powinna waga wogle drgnac w tak wczesnej ciąży, ale ja tez rzucilam palenie i to tez sie przyczyniło i te wieczne zaparcia wrrr:(

Do góry