reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Cześć dziewczyny !
Pauluś mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala. Niestety my to przeżyliśmy w 2 tygodniu życia i było kiepsko :-( Za łóżko płaci się u mnie 20zł, ale mamy cycusiowe są zwolnione z opłat ;-)
Maciek też coś od wczoraj kaszle, to jest taki suchy kaszel :wściekła/y: Kataru nie ma i gorączki póki co też, więc na razie daje witaminy i obserwuje :nerd:

Któraś dziewczyna pisała, że jej dziecko wygina się w łuk i ma tendencję do układania główki w jedną stronę. My właśnie byliśmy z tym problemem u rehabilitanta dzisiaj i okazało się, że to wcale nie pikuś (nasza pediatra tak twierdziła i kazała tylko pod główkę pieluchę wkładać) bo może skończyć się asymetrią :-( Także od dzisiaj ćwiczymy i za miesiąc do kontroli :sorry2:
A te ćwiczenie to jakiś koszmar dla dziecka... jest bezbolesne, ale przez to że Maciek ma unieruchomioną główkę to strasznie płacze :-( No nic, jakoś musimy przetrwać ;-)
A nocka też byla taka sobie, 3 razy wstawałam na karmienie i ostateczna pobudka o 5 :szok:

Z tym wzmożonym napięciem mięśniowym to chodzą różne mity. Kiedyś w ogóle się tego nie leczyło i było dobrze. Teraz na topie jest tego leczenie, szczególnie metodą Wojty (to pewnie te ćwiczenia, które Ty robisz ). Ja pokazywalam Lolka i ortpedzie i róznym fizykoterapeutom i zdania były podzielone. Jedni mówili rehabilitacja, inni wystarczy pieluszkę podkłądać i kamić tylko na jednym boku i nosić też na jednej stronie. Podjęłam decyzję, że spróbuje na początek zwyczajnymi sposobami i poprawa jest ogromna. Ale u nas to może było w mniejszym stopniu. (Chocia bylo pare dni kiedy glowe odwracal tylko w 1 strone. Tak wiec nie przejmuj sie, to sie latwo koryguje:)))

reklama
Ja wczoraj kupiłąm "Twoje dziecko" (namiętnie kupuję gazety dla mam) i jest tej gazecie dodatek o rozszerzaniu diety, włącznie z przepisami na domowe obiadki stosowne do wieku-bardzo fajne i łatwo przedstawione:)))
Jest jeszcze jakaś maniaczka takich gazet???
o zdecydowanie ja :) tej jeszcze nie kupiłam ale mam gazete M jak mama, i Dziecko:) ta druga szczerze polecam :) jest tam fajny dodatek "wychowanie bez porażek". a w tej co kupiłas sa jakies ciekawe artykuły ?

czesc dziewczyny:)
nie zagladalam pare dni bo poprostu sily nie mialam taka grypa mnie zlapala ze z lozka ledwo wstawalam!!! na szczescie juz dzis jest lepiej i temp juz nie ma:) Maly wczoraj rano mial stan podgoraczkowy i jestem szczesliwa ze mu przeszlo bo balam sie ze zarazilam maluszka. ale jest wszystko ok:)
co do ukladania glowki n jedna str to Antoś tez tak robi ale podkladam mu maskotke zeby nie mogl na ta str jej odwrocic mam nadzieje ze to pomoze. a o co chodzi z tym podkladaniem pieluchy,jak to zrobic normalnie podlozyc czy jest jakis specjalny sposob??
acha Antos jeszcze nie dostal zadnego szczepienia bo naj[ierw te chrostki mu wyszly a potem w dzien szczepienia dostal mega rozwolnienie ktore trwalo od piatku do wtorku! teraz mamy jechac sie szczepic w poniedzialek,ciekawe co tym razem wymysli moj aniolek zeby nie byc szczepionym...:)

o zdecydowanie ja :) tej jeszcze nie kupiłam ale mam gazete M jak mama, i Dziecko:) ta druga szczerze polecam :) jest tam fajny dodatek "wychowanie bez porażek". a w tej co kupiłas sa jakies ciekawe artykuły ?
Ja mam swoje ulubione 3 Mamo to ja, Mam dziecko-(ta gazeta wymiata:-D) i Twoje dziecko czasem też inne kupię jak jest fajny artykuł ale te to co miesiąc kupuję.
W tym wydaniu jest o różnicach w rozwoju dziecka(tzn nie denerwować się jeśli dziecko robi inaczej, o chorobach tzn kaszel katar gorączka jak sie zajmować wtedy, dużo o kąpieli no i ten dodatek o karmieniu i wiele wiele wiecej:-D

A słuchajcie, nie wiem czy któraś czytałą poradnik "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke ale niedawno wyszła druga część tego rewelacyjnego poradnika "Dzieciozmagania". Ja własnie ku mojej radości dopiero to zauważyłam i kupuję ;-) Polecam :) Mozna się popłakać ze śmiechu :D

Brzmi ciekawie, moze tez sie skusze

dzień dobry :tak:, chętnie się napiję razem z Tobą :-p

Juz po kawce. Mam nadzieje ze smakowala ;-)

A ja mam dzis gosci i bardzo sie ciesze bo mam tez balagan w domu i dzieki gosciom wieksza mobilizacje zeby posprzatac :tak:

A u mnie fotelikowej sagi ciag dalszy... :shocked2:

Kopciuszku pisalas mi kiedys zebym wrzucila fotke Malego w foteliku. No i chyba glupio zrobilam ze jej nie wrzucilam bo pewnie wybilybyscie mi z glowy moje glupoty ze Maly ma w nim ciasno :sorry2: A ze bardzo w to wierzylam kupilam drugi i w nim to dopiero ma ciasno! :baffled: W tym drugim dostaje prawdziwej histerii. Wczoraj po kilku tygodniach nieuzywania zdjelam z szafy stary fotelik i w porownaniu z tym nowym miejsca jest full! Oczywiscie pojedzie w starym. Osiol jestem i tyle :wściekła/y:

A słuchajcie, nie wiem czy któraś czytałą poradnik "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke ale niedawno wyszła druga część tego rewelacyjnego poradnika "Dzieciozmagania". Ja własnie ku mojej radości dopiero to zauważyłam i kupuję ;-) Polecam :) Mozna się popłakać ze śmiechu :D
daj linka !

Ja mam swoje ulubione 3 Mamo to ja, Mam dziecko-(ta gazeta wymiata:-D) i Twoje dziecko czasem też inne kupię jak jest fajny artykuł ale te to co miesiąc kupuję.
W tym wydaniu jest o różnicach w rozwoju dziecka(tzn nie denerwować się jeśli dziecko robi inaczej, o chorobach tzn kaszel katar gorączka jak sie zajmować wtedy, dużo o kąpieli no i ten dodatek o karmieniu i wiele wiele wiecej:-D
ja! ja! ja!
i najczesciej kupuje Mamo to ja albo Twoje dziecko,
M jak mama kupowalam w ciazy:)i musze wyslac zdjecie olka razem z kuponem ale zabieram sie za to jak sójka za morze:/

reklama
czesc dziewczyny:)
nie zagladalam pare dni bo poprostu sily nie mialam taka grypa mnie zlapala ze z lozka ledwo wstawalam!!! na szczescie juz dzis jest lepiej i temp juz nie ma:) Maly wczoraj rano mial stan podgoraczkowy i jestem szczesliwa ze mu przeszlo bo balam sie ze zarazilam maluszka. ale jest wszystko ok:)
co do ukladania glowki n jedna str to Antoś tez tak robi ale podkladam mu maskotke zeby nie mogl na ta str jej odwrocic mam nadzieje ze to pomoze. a o co chodzi z tym podkladaniem pieluchy,jak to zrobic normalnie podlozyc czy jest jakis specjalny sposob??
acha Antos jeszcze nie dostal zadnego szczepienia bo naj[ierw te chrostki mu wyszly a potem w dzien szczepienia dostal mega rozwolnienie ktore trwalo od piatku do wtorku! teraz mamy jechac sie szczepic w poniedzialek,ciekawe co tym razem wymysli moj aniolek zeby nie byc szczepionym...:)

Normalnie, ja zwijam w rulonik i np w bujaczku kładę między główką a bokiem oparcia, tworząc taki murek zabazpieczający przed odkręcaniem głowy w złą stronę. Lekarka powiedziala, zeby tylko nei przeginać z tym odkręcaniem w drugią i jednak kierować głowę przede wszystkim do patrzenia na wprost :) U nas super to zdało egzamin. Po tygodniu kręci głową w dwie strony i układa prawie idealnie prosto :)

Do góry