reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Joasu, no co ty :sorry2: Pewnie się zabawiła i dlatego zesikała sie w majtki, zdarza się :tak: A moja Helnka jak dorwie nożyczki to poszatkuje wszystko co na jaj drodze :dry: Masz całkiem normalne dziecko :-)

Cos mi to BB beznadziejnie działa :wściekła/y: Coraz mniej mi sie podoba :dry:

Lovi to się chyba niczym od aventu nie rożni :confused::baffled:

Zobaczymy, może się przyzwyczai do smaku kaszki to i mleko da rade :tak:

A pawika jeszcze nie było :-p

Jogurty mają napisane, że od 7 miesiąca, ale ja wole nie dawać bo to ciężka sprawa dla brzuszka :sorry2:

Mała skrzeczy :baffled: Nie wiem co miałam jeszcze napisać...:dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nie wiem jak jest z aventu ale te smoki lovi sa duuuuuzo delikatniejsze i ciensze od TT:tak::tak::tak::tak::tak:

a moze po prostu za sabo jej leci butli? Maksowi musze szybciej zmieniac smoka na wiekszy przeplyw niz na opakowaniach bo sie wkurza przy jedzeniu- te nie chciał jesc calymi dniami dopoki ie zmienilam jakies 2 tyg temu na ten 6+ a mial wtedy 4mies i 2tyg a jak mial niecale 2 to zmienilam mu na powyzej 3 mies

Dziś z fundacji przyznali mi 200 zł na zakup zabawek do dogoterapii.
Ciekawa jestem co za to można kupić.:baffled::baffled::baffled:
Popatrzcie sami. Ceny porażają.:szok::szok::szok::szok::szok:
Psie łamigłówki - Psy, Pies, Szkolenie psa i Sklep dla psów - pies, kliker, szkolenie psa, wychowanie psów. Pies w domu, Problemy z psem. Rasy psów. Dogoterapia.
fajna dotacja szkoda ze tylko na jedna zabawkę :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Tak czytalam o mionio beeeeeeeeeeee :-).Tylko nie bylam pewna czy to teraz czy juz jakis czas temu :-).

Oliwka tez miala smoczek do zasypiania i do placzu w nocy a teraz nie ma jej jak uspokoic w nocy jak placze .No nic jak sie go oduczy to sie szybciej bez niego uspokoji.

Ja odpadam.Rano trzeba wstac a juz pozno.Dobranoc mamuski
tak was czytam może czarka tez od smoka odzwyczajac zacznę :blink::blink::blink:
:confused::confused::confused:
No i opowiem Wam co wczoraj
Pojechaliśmy do mamy, zaraz po nas dotarli brat z familią, wesoło jak zwykle, tylko Wiki nie bardzo chciał być miła dl a Julci. Jak się nie widzą, to jedna drugą ciągle woła i chce do niej jechać, a jak już sa razem to wojna o zabawki. Nie kumam, ale to chyba taki wiek. 9 miechów różnicy to niby nie tak dużó ,ale jeszcze w tym wieku znaczące.
Obżarłam się u mamy jak nie wiem, więc jak wróciliśy to nawet obiadu nie jadłam. Trochę pobrykaliśmy z Witusią, później kąpiel i mął poszła spać. My na tv, po YCD spać, ale męczyliśy się oboje żeby zasnąć. Szkoda, że oboje masakra padnięci, bo wykożystalibyśy ten czas bardziej kreatywnie, hehe. No i wstałam skoro świt nie wyspana, tylko po co, mogłam jeszcze pognić.

W końcu wpłynęła kasa za wychowawcze, więc na chwilkę jesteśmy uratowani...
u nas to samo czarek za wiktorem, wiktor za czarkiem jeszcze mocniej a jak przjdziemy to sie popychaja, tzn witor czarka ale czasem i na odwrot sie zdarzy :sorry2::sorry2::tak::tak::tak:
U mnie taż pochmurno , ale 5 na plusie, więc nie najgorzej.
Kurde, mam 5 prac konkursowych do przeczytania i oceny i nie mogę się na nich skupić. Jak na ludzi z iluśtam letnią obserwacją ryb poziom jest opłakany. Normalnie męczę się przy czytaniu. To miały byc artykuły do gazety a nie wypociny "dzieciaków z podstawówki":baffled:
u nas 5 + i słoneczko ładne zaraz zmykamy jeszcze poszwedac sie troszke, poki ladnie ;-);-)
co ty masz za pracę??
witam.
Trzymajcie kciuki.:baffled::baffled::baffled:
Klaudia miała mały wypadek wczoraj w szkole,ale małpiszon mały nic nie powiedział.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś noga jak bania.:szok::szok::szok:.Nie widać kostki
Jedziemy na ostry dyżur.
Skręcona:confused:Złamana:confused:torebka stawowa poszła:confused:
Licho wie,lepiej sprawdzić.:tak:
Jak nie urok to.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
daj znac jak juz bedzie wiadomo co to :tak::tak::tak::tak:
a ja trzymam kciukasy &&&&&&&&&&
AS no !!!!!!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no:
nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.....:sorry2:

rozmowa Weroniki w jej przytulanka (dlaje siedzi na nocniku)
-gdzie tata?
-tata w pracy
-tata w pracy?
-tak,tata w pracy.
-nie!tata spi!
-tata spi?
-tak.tata spi.ciiiiiiiiii
-ciiiiiiiiiiiiiiii
i psu lapka buzie przytyka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
słodko, my taki wyklad wczoraj w nocy mieliśmy :sorry2::sorry2::sorry2:
alem sie usmiala tym bardziej ze ciezko mlodego jeszcze zrozumiec co piate slowo dopiero:-D:-D:-D:-D:-D
moja Weronika tez na silikonie wychowana:tak::tak::tak:
bo kauczuk nie dosc ze smierdzi i paskudnie smakuje,to jeszcze latwiej sie z niego ciagnie niz z silikon,a jak karmilam ja jesczez to wolalam zeby sie tak latwo do picia z gumy nie przzwyczaila
i slikonowe tak szybko sie nie zuzywaja:tak::tak::tak::tak::tak:
a czarek za chiny silikonu nie chcial wziasc do buzi, dopiero kauczuk jako tako, ale on wogole smokow nie chcial, on chcial cyca i koniec, :-D:-D:-D:-D
No ubrałam się w końcu :-p

Pogubiłam się z tymi smokami :baffled:

Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty :confused: Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę :tak:

U mnie deszcz siąpi :dry: więc narazie nie planuje spacerku.

A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy :dry: A kaszka była malinowa z nestle.
trzymam kciuki za mlutką co by Ci zaczęla wcinać to mleczko :tak::tak::tak::tak:
Gabryska doprowadza mnie do bialej gorączki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: własnie zesikała sie w majtki :wściekła/y: nic ja nie interesuje niczymnie umie sie zabawic wszystki ksiazki podarla roznosi wsystko w pył boze coja za dziecko urodzilam :no: ide bo nie dane mie z Wami posiedziec :-:)-:)-:)-:)-(
kochana ja rano posprzatalam i znow mam sajgon w pokoju no cóz musze sie przyzwyczaic ze mam male tornado w domu;-);-):-D:-D:-D:-D
Mnie nic nie muli BB, ale ja mam dość szybkie łącze-8
Prace- Klub Miłośników Tanganiki - Konkurs dot. opisu ryb
Chcieć to móc, ładnie mu poszło.
mi bb chodzi normalnie, ale live takze sie domagam:tak::tak::tak::tak:

Witam sie i ja

wstałam i jeszcze sie nawet nie zdążyłam ubrac , czytam wasze posty i podjadam chrupki miodowe z nestle heee trzbaby zjesc cos normalnego i posprzatac w chałupie no i królikowi zmienic troty i dac mu co zjesc dobrego

Mąż myje auto bo jest cieplutkko wiec korzysta ma nadzieje ze i moje tez umyje bo wnet nie bedzie widac koloru heeee

Maksiu poszedl z przedszkola na teatrzyk wiec jak wróci bede iec przedstawienie w domu bo on zawsze opowiada i to ze szczegółami :)

Dobra pozaznaczalam cytaty wiec poodpisuje i lece na sniadanko normalne :)

Dziś z fundacji przyznali mi 200 zł na zakup zabawek do dogoterapii.
Ciekawa jestem co za to można kupić.:baffled::baffled::baffled:
Popatrzcie sami. Ceny porażają.:szok::szok::szok::szok::szok:
Psie łamigłówki - Psy, Pies, Szkolenie psa i Sklep dla psów - pies, kliker, szkolenie psa, wychowanie psów. Pies w domu, Problemy z psem. Rasy psów. Dogoterapia.

Faktycznie ceny porazające , no to chyba tylko jedna rzecz kupisz.........hmmmmmmmm oni nie wiedza ile takie rzeczy kosztuja ????????te 200zł to smieszna suma w porównaniu z cenami......

U mnie taż pochmurno , ale 5 na plusie, więc nie najgorzej.
Kurde, mam 5 prac konkursowych do przeczytania i oceny i nie mogę się na nich skupić. Jak na ludzi z iluśtam letnią obserwacją ryb poziom jest opłakany. Normalnie męczę się przy czytaniu. To miały byc artykuły do gazety a nie wypociny "dzieciaków z podstawówki":baffled:

No to masz niezły orzech do zgryzienia...........powodzenia

Hej
u mnie bez zmian
mam już założone zęby ale jakoś sie z nich nie cieszę za bardzo:sorry2::sorry2:
fajnie wyglądają w sumie......

vjolka gratki, a co otwierasz bo nie doczytałam?:zawstydzona/y:

Kobieto starzejesz sie czy co ze brak ci energi , a czemu nie jestes zadowolona z zebów tyle kosztowały i jeszcze nie halooooo

Hmmm, mam gdzieś jakaś flaszkę z silikonem, muszę spróbować :-p:tak:

Najgorsze jest to, że ona nie chce mi pić mleka sztucznego :no: Skazy białkowej juz wiem, że niema, bo wpiernicza ser żółty i masło, jajka... A mlekiem pluje :dry: Nawet nie wiem czy by wymiotowała czy nie, bo nawet łyka nie weźmie:baffled:

Spróbuj do tego mleka dosypac łyzkę kakao albo miodu ja tak robilam bo maksiu nie chciał mi pic mleka a tak to smak mu sie zmieniał i mu smakowalo:)

witam.
Trzymajcie kciuki.:baffled::baffled::baffled:
Klaudia miała mały wypadek wczoraj w szkole,ale małpiszon mały nic nie powiedział.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś noga jak bania.:szok::szok::szok:.Nie widać kostki
Jedziemy na ostry dyżur.
Skręcona:confused:Złamana:confused:torebka stawowa poszła:confused:
Licho wie,lepiej sprawdzić.:tak:
Jak nie urok to.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

faktycznie lepiej sprawdzic , oby tylko nic poważnego....

AS no !!!!!!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no:
nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.....:sorry2:

rozmowa Weroniki w jej przytulanka (dlaje siedzi na nocniku)
-gdzie tata?
-tata w pracy
-tata w pracy?
-tak,tata w pracy.
-nie!tata spi!
-tata spi?
-tak.tata spi.ciiiiiiiiii
-ciiiiiiiiiiiiiiii
i psu lapka buzie przytyka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mój maksiu tez gada ze swoimi misiami a jak idzie spac to dwa psy razem z nim i treci mis wielkosci 110 tez nad jego głwa wsumie wychodzi na to zemisie spia na poduszce a on pod poduszka .heeeee

No to się udało, ale nie edytuje, bo znów się coś spitoli, hehe

Przeczytałam te prace konkursowe i jestem załamana po ziomem. Wybrałam jedną na I miejsce, ale jak poustawiać resztę nie mam pojęcia:baffled:

Moja jeszcze śpi, szok, a ja jak rano zasiadłam do kompa, tak odejśc nie mogę. Wstyd, nawet łóżko nie zasłane. Mój dziś do 18, nadgodziny łapie, może jakaś milsza wypłąta będzie...

EDIT: u mnie słonko wyszło i temp 9*, no konieczny spacer, z reztą i tak musze iśc do weterynarza po tabsy dla kotki to zaliczymy dłuuugi spacerek. TYlko żeby sie pogoda nie spaprał.

No to podziwiam z pracami bo temat ryb chyba bie czyta sie za fajnie:)

Joasiu oj dużo bojów było żeby Adam się zmobiliował do poprawy ocen:baffled::baffled::baffled::baffled:gadanie tłumaczenie no i wizja tego ze w wakacje posiedzi w domu a nie choć troche u babci nad morzem :baffled:on podobny do Wojtka i to bardzo np odrabia lekcje z przyrody i miał napisać legende do mapy nie wiedział jak się za to zabrac książki nie otworzył żeby sie dowiedzieć bo i po co i co??????? zamknął książkę i tyle pytam odrobiłeś ???tak..... ale już wiem kiedy kręci no to sprawdzam a on z tekstem "tego nie kumam to spisze od kumpla p[rzed lekcją" no można się wściec:wściekła/y:

Malinka nie dzwie sie bo ja sama tez tak robiłam na przerwie spisywałm jak czegos nie umiałam hehehe

No ubrałam się w końcu :-p

Pogubiłam się z tymi smokami :baffled:

Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty :confused: Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę :tak:

U mnie deszcz siąpi :dry: więc narazie nie planuje spacerku.

A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy :dry: A kaszka była malinowa z nestle.

Mozesz smiało serek danonki te małe kupic i spróbowac jej dac nawet na poczatek tylko ze dwie łyzeczki ja kupuje do dzxisiaj danonki bo uwielbia ........

Ostatnia edycja:
witam sie czwartkowo
u nas sloneczko pieknie swieci zaraz zmykamy na spacerek
sciagam piseneczki dla mlodego domaga sie ogorka:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
wiec poniekad jestem zmuszona:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
dzis na obiadek karkowka pomysl na wrzuce do wora i niech sie robi, meczyc sie nie bede a wyjsc jesli nie spale pewnie wyjdzie, :tak::tak::tak::tak:
u nas czesto te pomysly ida bo dobre to :tak::tak::tak::tak:
najbardziej mi smakuje zapiekanka z ziemniakami:tak::tak::tak::tak:

Cześć dziewczyny ja dopiero teraz Kamilek spi .
A ja mam pytanie do was bo zauważyłam juz jakis czas temu u Kamilka ze jak płacze albo piszczy to na szyji wychodzi mu taka duża zyła i na tej zyle jest taka gródka czy to cos nie normalnego poradzcie mi cos czy wasze dzieci tez tak mają

Hej :) Dzięki za zaproszenie Medeuska :)

Jestem mama "domową" od 19 miesięcy :) Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona ;)

Cześc dziewczyny!:-) wracam na chwilę w sumie, bo kożystam teraz z wolnego i leżę w łóżeczku:tak: Od rana ostro sprzątałam, robiłam porządek w zabawkach małego a to sodoma i gomora:nerd: Wiecie muszę się pochwalić!! Nie było mnie w domu raptem 4 dni a mały zaczyna cosik gadać:tak: Nie wiem co M z nim tu robił, ale skutkuje:-D Już nawet mówi swoje imie:szok: czyli "mima" to Michał:-D,lulu, ciaci(czyli cacy)dla mnie to szok wielki, bo mówił przecież tylko mama i tata!
Ale dupa trochę bo nigdzie z małym nie wychodzę. Dopiero teraz śnieg prawie stopniał to wyjdę z nim w wózku, ale ja tu mam takie góry strome, że nie wiem czy wypcham spowrotem:szok: do tego wczoraj zauważyłam nitkę krwi wiecie gdzie i mam schizy:zawstydzona/y:. to lece poczytać:-)

reklama
Dzięki dziewczyny z mleczne porady :tak: Będziemy testować :-p

A danonków nie kupuje :no: i nie będę, poza tym one są dla trzylatków dopiero :sorry2: Moja Helenka parę razy zjadła bo inne dzieci jadły, a tak to całe szczęście nie je :-)

Ukręciłam ciasto drożdżowe, zobaczymy jak wyjdzie :confused:

Do góry