reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a.. no i jak czasami podnosze go z lozeczka to tak mi sie wygina .. znaczy ciagnie glowke i nozki do tylu. Tak jakby sie wkurzal i napinal..
jesli tak robi mozliwe ze bedzie potrzebna konsultacja neurologiczna..byc moze jest cos z napieciem miesniowym, ale spokojnie to jest do poprawienia odpowiednimi cwiczeniami i masazami

reklama
Moja też tak robi i bardzo to lubi!A jak ją trzymam na ramieniu to ślicznie mocno odchyla główkę z asekuracją oczywiście:tak: To dobrze Monia !!

Powiedzcie czy wy śpcie z maluchami w nocy ??

nie Mój maly spi w swoim łózeczku i nie protestuje na szczescie.
ale za to sebek spal ze mna jakis czas, jakos spokojniej spal wtedy i nie budzil sie co pol godziny na cyca tylko cyc juz sobie lezał hehe a ona jak chcial to brał. Ale byl juz troszke wiekszy tzn ok 3 miesiecy mial.

jak male dziecko to tylko na plecach.. uklaanie dziecka na boku moze spowodowac ze dziecko przekreci sie na brzuch i moze sie poddusic!!!

Poddusić??? Nie wiem co to znaczy. Udusić to tak ale poddusić....:baffled: To znaczy ze co?? Wiesz mi położne radziły żeby kłaść na brzuszku jak najbardziej.
A co do tych uroków to takie odczynanie nie zaszkodzi a jak któraś wierzy to jej sprawa. Ja znam wiele wykształconych i normalnych kobiet, które czasem używają takich metod bo im z płaczu dziecka ręce opadają. I właśnie radzą się lekarzy, położnych i wszyscy jednogłośnie mówią że dziecko zdrowe. A co robić jak ryczy w niebogłosy??? Jako położna masz jakąś złotą radę. Jak już nic nie pomaga????? A niech te kobitki robią co chcą nawet jeśli to takie antidotum to jak im ulży to ich sprawa. Nie przypinajmy do tego aż takiej filozofii Nikt nie mówi tu o szkodzeniu dziecku i unikaniu lekarzy w imię czarnej magii.

no ja w nocy śpię w łóżku z moim bo do łóżeczka bezsensu go kłaść skoro płacze i chce cyca co 10 min albo nie śpi 4 godziny, płacze i trzeba się nim zajmować :///

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a powiedzcie czy Wasz brzdace tez lezac na brzuszku tak wysoko glowe podnosza i sporo ja tak trzymaja? No i czasami jeszcze w tym samym czasie podnosi nozki. No i wyglada to na taka "lodeczke".
Boje sie czy to nie jest cos z napieciem miesniowym?
Chociaz moja mama mowi, ze jest ok i sie nie mam czym martwic..
Mój mały też mocno ciągnie głowę do góry - silny jest:tak: Ale to bardzo dobry objaw:tak:

dziewczyny mam pytanie te nakladki na brodawki po zalozeniu to jak powinny byc na brodawce? bo maz mi kupil w rozmiarze S i jakos tak do polowy w tej nakladce jest tylko sutek i nie wiem czy to jest ok czy one za male?
Jak dzidziol ssie cycka, to sam sobie wciąga brodawkę do nakładki, tak jakby metodą próżniową ;-)

A co do zabobonów, to ja się nie wypowiem, bo włos mi się jeży na głowie. Przypomina mi się tylko "Antek" i wsadzanie dziecka na 3 zdrowaśki do pieca:szok:

Witam dziewczyny, ja oczywiscie jeszcze nie rodzei nic sie nie zapowiada. Powiedzcie mi, czy was tez tak mecza tymi telefonami:"urodzilas juz"? jak mnie to wkurza. Wczesniej sie z tego smialam, ale teraz juz naprawde mam dosc.

Oj nie przejmuj się ja mam 20 telefonów dziennie skrzynke sms zapchaną i mnie nerwica bierze. A u mnie na prawdę nic. Według @ miałam termin 17.03 a według usg nawet 10.03 więc mam nadzieję, że lada chwila mnie coś ruszy, albo chociaż w poniedziałek się nade mną zlitują i mi wywołają poród.
Wszystko mnie denerwuje a najbardziej gigantyczny brzuch. Bo nic nie mogę zrobić przez niego...
Gratuluję Karolinie i młodej mamuśce :) i zazdroszcze, że mają już to za sobą.
Kurde trzecie dziecko i żeby to wszystko się tak przeciągało ach...

I ja w domu zamiast na porodówce, a już myślałam, że wczoraj tam wyląduje- skurcze miałam strasznie bolesne, aż mi brzuch drętwiał, kuł na przemian lewa i prawa strona i cały czas twardy, ale bóle miałam tak masakryczne, że w ogóle nie czułam ulgi jak puszczalo tylko od razu mialam odjazd i prawie zasypiałam. :-( Ale mialam przez caly dzien dwie takie godzinne akcje i cisza. Chociaz wczoraj caly dzien, cala noc i dzis boli mnie brzuch jak na @ i co chwile jest twardy, moze w koncu Franek sie wykluje:sorry2:

Super, że ccaroline już po wszystkiemu i calkiem sprawnie jej poszlo, trzecie dziecko to jej samo wyskoczy nagle ;-)
A co w koncu z adelina? poczytywałam ze jakies przeboje miala na izbie:no:
miłego weekendu dziewczęta:tak:

Poddusić??? Nie wiem co to znaczy. Udusić to tak ale poddusić....:baffled: To znaczy ze co?? Wiesz mi położne radziły żeby kłaść na brzuszku jak najbardziej.
A co do tych uroków to takie odczynanie nie zaszkodzi a jak któraś wierzy to jej sprawa. Ja znam wiele wykształconych i normalnych kobiet, które czasem używają takich metod bo im z płaczu dziecka ręce opadają. I właśnie radzą się lekarzy, położnych i wszyscy jednogłośnie mówią że dziecko zdrowe. A co robić jak ryczy w niebogłosy??? Jako położna masz jakąś złotą radę. Jak już nic nie pomaga????? A niech te kobitki robią co chcą nawet jeśli to takie antidotum to jak im ulży to ich sprawa. Nie przypinajmy do tego aż takiej filozofii Nikt nie mówi tu o szkodzeniu dziecku i unikaniu lekarzy w imię czarnej magii.
no koment:-) jak Ci pasuje smaruj dziecko majtkami po czole-Twoja sprawa

Ratunku dziewczyny u mnie w domu szpital:baffled::baffled:
Młody leży w swoim pokoju zakatarzony , meżuś w sypialni chyrla i latam tak od jednego do drugiego.
A kto się zajmie mną????

Gardło mnie boli katar leci, muszę wyzdrowieć do środy muszęęęęęęęęę:-:)-:)-:)-(

reklama
no koment:-) jak Ci pasuje smaruj dziecko majtkami po czole-Twoja sprawa

zabijcie mnie ale ta sprawa z majtkami po czole rozbawila mnie jak malo co ostatnio, to tak idiotyczne ze az smieszne :)

Moja glowy nie podnosi narazie jak na brzuchu lezy, na ramieniu nawet ladnie trzyma
Tylko kurna dupe sobie odparzyla, mocno nawet, juz pomyslu nie mam , jak sie nie poprawi to bedziemy musieli chyba sie lekarza poradzic bo boje sie zeby jej sie nie powiekszylo

Co do ukladania dziecka to my w dzien czasami ukladamy na boku ale w nocy na plecach.

Do góry