reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Madziarena.....ja miałam tak samo z Hanią:no:
I niestety nic nie wymyśliłam mądrego..po prostu po jakimś czasie jej przeszło:sorry2:

Luuzna to zrób jutro z rannego moczu:tak:

reklama
Dziewczyny pomóżcie! Ja już nie daję rady, ile razy chciałam sobie z Wami popisac ale co ? Musze non stop moja małą nosić na rękach, tak ja nauczyli wszyscy i teraz kaplica. Położę ją na bujaku to 5 minutach krzyk, na macie to samo w łóżeczku też a ja nawet nie mogę sobie posprzatać ona będzie miała niedługo 4 m-ce. Teraz się wkurzyłam położyłam ją i posżłam płakała aż w końcu śpi :/ macie jakies sposoby???? A propo okresu to ja urodziłam 8 grudnia a okresu jeszcze nie mam - karmie piersią a butlę podaję raz dziennie na noc, chyba, że zostaje mała z tatusiem to wtedy cześciej. XDziewczyny odpiszcie prosze :)

mialam jakis czas ten problem ale nie bralam jej na rece kladlam do lezaczka albo lozeczka dawalam zabawki nakecalam karuzele i mam spooj... moje dziecie teraz w ogole woli byc w lezaku lub lezec niz na rekach!

Madziarena.....ja miałam tak samo z Hanią:no:
I niestety nic nie wymyśliłam mądrego..po prostu po jakimś czasie jej przeszło:sorry2:

Luuzna to zrób jutro z rannego moczu:tak:

tak jak aga radzi... tylko pierwszy strumien wysiusiaj i lap ten drugi...mi lekarz mowil ze wtedy najpewniej wyjdzie:-)

Dziewczyny pomóżcie! Ja już nie daję rady, ile razy chciałam sobie z Wami popisac ale co ? Musze non stop moja małą nosić na rękach, tak ja nauczyli wszyscy i teraz kaplica. Położę ją na bujaku to 5 minutach krzyk, na macie to samo w łóżeczku też a ja nawet nie mogę sobie posprzatać ona będzie miała niedługo 4 m-ce. Teraz się wkurzyłam położyłam ją i posżłam płakała aż w końcu śpi :/ macie jakies sposoby???? A propo okresu to ja urodziłam 8 grudnia a okresu jeszcze nie mam - karmie piersią a butlę podaję raz dziennie na noc, chyba, że zostaje mała z tatusiem to wtedy cześciej. XDziewczyny odpiszcie prosze :)
znam to bo tez mi tak dziecko nauczyli ale ja ją szybko oduczyłam bo nie dawałam rady i nie było to łatwe-odkładałam ją-Lena dostawała histerii ale przechodziło jej
początki były straszne bo miałam ochotę ją wziąć na ręce ale jakoś dałam radę i teraz wkładam do łóżeczka czy bujaczka i jest spokój

JA mojego odzwyczajam jak mogę - też go nauczyli nosić :dry: - tak więc zwijam mu kołderkę na dużym łóżku, kładę na niej tak, żeby widział więcej i bawię się z nim, gadam do niego jak najęta, śpiewam, tańczę :-D wyglądam jak kretynka, ale on chociaż jest zajęty. Teraz już coraz lepiej, bo poleży dłużej sobie i nie płacze od razu. Albo położę go na brzuszku i puszczam taki samochodzik na baterie co jeździ, trąbi i migocze - a mały zajęty samochodzikiem nawet nie zwróci uwagi, że sam leży....po prostu nasze dzieci są ciekawskie jajca.

hahaha... juz to widze bara bara a tu nagle katarzyna krzyczy!!!!! maz pewnie pomyslal ze szczytujesz a tu taki zonk hahahahha:-)
to ja tez znam twoj bol.... trzeba cos z tym robic bo masakra.. mam teraz taki krzywy paznokiec ze szok... doslownie taki schodek w dol mam w miejscu gdzie sie wrosl.....
mniej wiecej tak to wyglada... nie mam uzdolnien plastycznych ahahaaha
Heheh, jakbym widziała swojego paznokcia!!! Twój talent jest wielki ! :D

Czesc dupeczki moje kochane :)
Se jestem ! Normalnie jestem po grypie -dajcie spokoj ,Patrytk wyzdrowial to mnie rozlozylo tyle ze ja se szybko poradzilam ,no ale teraz martwie sie o Filipa bo zaczol mi od wczoraj pokaslywac ,ide jak wsatnie do pediatry jak bedzie wolne miejsce a jak nie to jutro i cos mi sie zdaje ze 24 jednak nas nie zaszczepia i po raz pierwszy przeszunie sie nam termin szczepienia!
No nic zobaczymy !
Wczoraj byl dosc marudny ale za to jak padl o 19 tak spal do 4 rano ,zjadl i spal do 8 :) zjadl zdarzylam go ubrac i dalej spi - to dobrze bo jak go cos rozbiera to bedzie mial sily aby z przeziebieniem walczyc !

Co tam u was? Ja nawet nie mam kiedy nadrobic ,normalnie masakra ! Jak nigdy sie ogarnac nie moge i zmobilizowac aby nadrobic moja nieobecnosc ,no ale mam nadzieje ze ten raz m i wybaczycie ahahha
Przynajmniej was nie zaspamuje !

Normalnie chyba okres mi sie zbliza bo tak dalam Jarkowi popalic przez ten weekend ze stwierdzil " ze woli pracowac niz siedziec ze mna z fochem" - no bo fochem walilam caly czas ,a najlepsze ze sama nie wiem o co mi chodzilo ! NO ale Moj Jarek to aniol i mimo moich fochow sam do mnie podchodzil i zalagadzal sprawe - podziwiam naprawde! A na koniec za to ze mu zrabalam caly weekend kupil mi puszke z 1,5 kg ciastek ahhahahah - no i foch mi minol :)

Zreszta sama niewiem o co mi ostatnio chodzi !

mam nadzieje ze u kazdej z was wszystko wporzadeczku a dzieciaczki zdrowe :)

Oj, trzymam kciuki, żeby Filip był zdrów jak ryba!
A ciasteczka na fochy są najlepsze!

ja tak maiałam jak byłam w ciąży:)
nie chcę Cię dobijać-lepiej zrób test
ja mam takie miesiączki,że podkłady gin noszę
dzisiaj powinnam dostać kolejny;(
poza tym czekam na serwis do pralki i na męża-rozszarpie go za całokształt jak wróci

To mnie pocieszyłaś :-D
Dzięki :p

Nie na serio to zrobie sobie :szok: Módlcie się, żeby nie wyszedł!
Chcę miec dzidzię, ale później, jak się przeprowadzimy do większego mieszkania, będzie więcej kasy....teraz mi ten mały płaczek wystarczy :-D

To mnie pocieszyłaś :-D
Dzięki :p

Nie na serio to zrobie sobie :szok: Módlcie się, żeby nie wyszedł!
Chcę miec dzidzię, ale później, jak się przeprowadzimy do większego mieszkania, będzie więcej kasy....teraz mi ten mały płaczek wystarczy :-D
ja tez robie z siebie kretynke:):)
ja sie nie pomodle bo mnie tam na gorze nikt nie slucha nawet po slubie koscielnym!!!:D
co o tym swiadczy?:
miesiac temu gosciu rozwalil mi lusterko od strony kierowcy w polo-80 zl
pol miesiaca temu sarna wyleciala mezowi na droge-kosztow nie licze-nowy blotnik i drzwi do tylu musze kupic
musialam wymienic rozrzad a przy jego wymianie wyszlo kupe innych rzeczy do naprawy-500 zl
kupilismy nowe auto po tygodniu zespuly sie kierunki, abs i swiatla stopu-100 zl
a w piatek popsula mi sie pralka, wczoraj prysznic!!!!!
ilez mozna???

reklama
Stasiu wszystkiego co najlepsze z okazji 4 latek :) Buziaki od ciotki klotki;)

forumowa rocznica :)
hip hip hurra!!!Wirtualny tort ze świeczką '1' na górze. Forum trwaj dalej i dziękujemy mamom-moderatorkom Mei i Joannie :):):): (mam nadzieje,że nikogo nie pominęłam..:zawstydzona/y:) I Wam wszystkie Dziewczyny wspaniałe bo razem tworzymy niezłą paczkę i encyklopedie wiedzy zarazem.Aż uczczę dzisiaj ową rocznicę lampką...;-)bezalkoholowego :)
Buziaki dla wszystkich Mamusiek i Ich Wspaniałych Pociech :):):):):)):):)

Do góry