reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Witam :)
Byłam i nie byłam na forum zatem napiszę wpierw co u Nas :)

Mały jakiś taki markotny dzisiaj tylko wyje i pcha do dzioba co się tylko da ........ myślę sobie ''nie no niemożliwe, że zęby, zęby nie zając, ma jeszcze czas więc nie uciekną'' ale patrzę mu na dziąsełka, a młody ma prześwist między obydwoma jedynkami i tam zawsze była luka a teraz ? a teraz to już prześwistu nie ma :baffled: obrzmiałe dziąsła ma i zaczerwienione :/ więc już sama nie wiem co o tym sądzić, dzisiaj cały dzień mi cycka memoli i ryczy :/ oby nie kły! na dniach pewnie i tak wybiorę się do pediatry ....

A mnie moje kochanie dzisiaj zaskoczyło :) kupił mi ślicznego nowego soniaka :)) normalnie super, tylko z toshiby ciężko przejść na tego bo to jednak inny rozstaw klawiatury :/

No i młody znowu ryczy .........dzisiaj chyba noc bez snu
o to witaj w klubie.., u mnie to samo- Filip budzi się z płaczem, ślin sie jeszcze bardziej niż zwykle i wpycha raczki do buzi.., ale u nas to chyba jeszcze nie zabki, bo dziasełka racej nie sa napuchnięte...sama juz nie wiem co mu jest..,może po prostu gorszy dzień ;)

reklama
no i chyba przegrywam z cyckami i mala.... nie chce za bardzo ciagnac bo leci mi za malo,,,, staram sie ja dostawiac ale juz nie mam sil sluchac jak przy tym wrzeszczy i sie wije jak waz!!!!!!!!!!wiec juz sam NIE WIEM,,,,,,,,,,,,,

co do tesciowej- uswiadomila mi dzis ze mieszkam u niej wiec powinnam wszytstmo robic jak ona kaze bo wcale nie musi sie godzic na moje przebywanie" w jej mieszkaniu"a to nie w tym garnku otuje a to za duzo plynu do naczyn biore a to niepotrzebnie wode marnuje na kapiel w wannie( a robie sobie taka moze raz na 2-3 tyg) nosz kur*** przeciez za darmo tam nie mieszkam!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJ DLA STASIA!!!

a z milych spraw,,, umowilam sie szis do znajomeo fryzjera stylisty i ide w piatek... niech ze mna cos zrobi .. moze nowa fryzurka i kolor mnie podniosa na duchu jakos......tylko sie zastanawiam,.,.,. z moich wlosow to teraz najpredzej cos " krotkiego" wyjdzie... a nie jestem pewna czy az tak chce obcinac... pamoetam jak kiedys mialam krotkie i jak ciezko bylo mi je pozniej zapuscicv.... no ale ufam mu,,, niech szaleje....

Ostatnia edycja:
Wiecie jak to jest...ona bardzo lubi chodzić ale 2h spacer to trochę za dużo jak dla niej!
Np dziś byłam na spacerku z koleżanką która ma córkę 1,8 miesięczną....i po godzinie jak ją wypóściła z wózka to Hania chciała zająć jej miejsce...i potem taka zadowolona siedziała i nie chciała wyjść!!!
I tak mi się jej żal zrobiło że biedna zawsze musi dreptać koło nas a ja jej przecież na ręce nie wezmę bo jak:no:
I ogólnie lubi jeździć..sama już nie wiem..kupić dodatkową parasolkę..ale wtedy tylko z A wyjdziemy:no:

aga chusta cie uratuje:-):-D;-)

no i chyba przegrywam z cyckami i mala.... nie chce za bardzo ciagnac bo leci mi za malo,,,, staram sie ja dostawiac ale juz nie mam sil sluchac jak przy tym wrzeszczy i sie wije jak waz!!!!!!!!!!wiec juz sam NIE WIEM,,,,,,,,,,,,,

co do tesciowej- uswiadomila mi dzis ze mieszkam u niej wiec powinnam wszytstmo robic jak ona kaze bo wcale nie musi sie godzic na moje przebywanie" w jej mieszkaniu"a to nie w tym garnku otuje a to za duzo plynu do naczyn biore a to niepotrzebnie wode marnuje na kapiel w wannie( a robie sobie taka moze raz na 2-3 tyg) nosz kur*** przeciez za darmo tam nie mieszkam!!!!!

a z milych spraw,,, umowilam sie szis do znajomeo fryzjera stylisty i ide w piatek... niech ze mna cos zrobi .. moze nowa fryzurka i kolor mnie podniosa na duchu jakos......tylko sie zastanawiam,.,.,. z moich wlosow to teraz najpredzej cos " krotkiego" wyjdzie... a nie jestem pewna czy az tak chce obcinac... pamoetam jak kiedys mialam krotkie i jak ciezko bylo mi je pozniej zapuscicv.... no ale ufam mu,,, niech szaleje....

jak bedziesz sie tak denerwowac to i z piersi malo poleci.. wycisz sie , uspokój.. i dopiero wtedy daj cyca..
wiem co ja przezywalam w sobote.. dopoki sama nie opanowalam emocji z piersi nic nie lecialo..

skad ja to znam:-D tzn co do tescowej
ale ja na szczesci niedługo stad spitalam
i tobie tego zycze;-)

i oby szalenstwa na głowie sie udały:blink:

ANIU tylko ze ja walcze juz ze 2 tyg jak nie lepiej.... i bida w moich cycach huczec zaczyna,,,,,,,,,,,

DESMONT kochana............nie mam innych marzen(albo inaczej-jestem w stanie z nich zrezygnowac) tylko niech mnie bedzie stac na wlasny kat....albo na wynsajecie bez obaw ze po oplatach na zycie zabraknie...........

ANIU tylko ze ja walcze juz ze 2 tyg jak nie lepiej.... i bida w moich cycach huczec zaczyna,,,,,,,,,,,

DESMONT kochana............nie mam innych marzen(albo inaczej-jestem w stanie z nich zrezygnowac) tylko niech mnie bedzie stac na wlasny kat....albo na wynsajecie bez obaw ze po oplatach na zycie zabraknie...........

no faktycznie nie jest łatwo ...
ja moja juz tak ustawiłam ze ona dobrze wie ze musibyc dla mnie "dobra "
bo inaczej ja bede siedziec na gorze lub wyjezdzac do mojej rodziny
i ona nie bedzie małej widywac
wiem okrutna jestem ...
wkoncu nauczyła sie pukac jak rano chce wejsc jupi
a co do opieki nad mała to ona raczej sie mnie słucha a nawet podziwia mnie ze wszystko od poczatku przy małej sama robie
bo jej to cały czas ktos pomagał jak nie mama to tesciowa

No to teraz już zgłupiałam- może to i dobry pomysł. To jeszcze zależy jak Wasze spacery wyglądają- bo my jak było ciepło to z Asią mało chodziłyśmy- na topie była piaskownica, zabawki na placu zabaw, kwiatki, trawki, kamyczki- samego chodzenia może z pół godziny. Więc i wózek stał sobie z boczku właściwie.

mnie sie podoba ten graco
ale własnie czy hanie bedzie chciała jezdzic w nim
moja siostra ma syna ktory w lipcu skonczy dwa lata
i juz od kilku dobrych miesiecy wozka nie uzywa
woli pieta palec
wiem ze tobie to by ułatwiło zycie
bo napewno ciezko samej z dwoma szkrabami na spacery chodzic
a kiedy ostatnio jezdziła w wozku

No właśnie.....niby zacznie się pjaskownica i te sprawy ale mały terroerysta nie śpi jak wózek nie jedzie:wściekła/y:
Ale jednak chyba zrezygnuję....może kupię nosidło i jak Hania ędzie bardzo zmęczona a Tomek obudzony to zrobię zamianę:-D Hi hi marzycielka;-)
aga chusta cie uratuje:-):-D;-)

Kurna ja mam chustę już dawno a jeszcze jej nigdy nie użyłam:szok::szok::szok:
Tylko raz jeden..jak nauczyłam się wiązać na kangurka..zrobiłam zdjęcie..i chusta leży:szok:
W domu jej nie potrzebuje bo nie muszę Tomka nosić...a na razie na dwór zawsze wychodziłam gdy był czas na jego drzemkę:sorry2:

Mataka naprawdę współczuję:no:
Jak można być tak wrednym dla matki swojej wnuczki:szok:

Mea- Twoja tesciowa to przechodzi sama siebie wez sie wscieknij powiedz jej pare slow i juz!
!

kobieto ile mozna gadac !!! tylko ze ja juz sie nauczylam na nia wrzeszczec a w takich sytuacjach mariusz jest zawsze po mojej stronie :)

Dziewczyny potrzebuję rady!
Co sądzicie o takich wózkach?
Wózek GRACO dla dwojga - NOWY (963998730) - Aukcje internetowe Allegro
Nie chodzi mi o ten konkretny tylko ogólnie
Przypomnę że Hania ma 2 latka a Tomek 4 miesiące
Niech każda pisze swoje zdanie!!

Albo tak ihttp://www.allegro.pl/item955763747_wozek_blizniaczy_gemini_gratis_kola_pompowane.html

aga pomysl jak dlugo bedziesz z tym wozkiem jeadzic !! ja bym raczej poszukala takiej deskorolki ktora sie doczepia do wozka i Hania jak sie zmeczy to sobie na niej stanie i pojedzie przy wozku tomusia ... nie pamietam jak sie to nazywalo ale wiem ze widzialam cos takiego !! bo wozek kupisz i bedziesz z niego kozystac naprawde malo !! a niepotrzebnie sie wykosztujesz !!

mam dosc....... jak ja kur^^^ kocham moja tesciowa!!!!!!!! no szlag mnie trafi !!!!!!!! ja chce sie wyprowadzic - byle gdzie naprawde bo juz nie mam silyyyy mam takiego dolka ze szkoda gadac ,,,, i jeszcze mi mala marudzila strasznie przed kapiela... ale juz spi........bosze...... gdzie sie takie kobiety rodza,,, albo ucza tej swojej uszczypliwosci i pozal sie Boze" wiedzy".......

odlicz do 10 potem wyjdz i zniszcz cos co sie na to nadaje :)

przede wszystkim powiedz o tym mezowi !! ty nie musisz sie jej podporzadkowywac bo masz swoje zycie, jestes dorosla i nikt nie bedzie ci mowil co masz robic !!! i wiem co mowie bo tez z tesciowa mieszkam !! masz prawo robic co i jak ci sie podoba!! a jak ma z tym problem to zaproponuj mezowi przeprowadzke!!! bo zwariujesz !!

fryzjer ?? jestem na TAK !!

mataka co do karmienia to moze dokarmiaj mala zeby wiecej sie w cycach uzbieralo ...

reklama
IMG_3382-1..jpga my bylismy popoludniu na dzialce :) Agatka poznala swoja sasiadke /4 miesiace starsza!!/ piekna pogoda ... tylko sasiad pali opony ... trzeba by zadzwonic do strazy miejskiej ...

Ostatnia edycja:
Do góry