reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

witam z rana! poznego rana:tak:

ale produkcja posstowa, szkoda,ze nikt nam za te posty nie placi, wrzesniowki by byly milionerkami:-D

Benjaminka- swietne wiesci:tak:

Monia-gryc a czemu nie wakacje za granica, pogoda pewna, maj-czerwic kiedy brzuzke jescze nie tkai duzy, najfajniejsza pora, poza tym wyjazd nad morze Bltyckie jak dlamnie przeginkacenowa, ryba na Helu 60 zeta:szok: zart jakis:baffled:

poza tym mozna trafic na deszcz i zimno,a tak tydzien-10 dni w grecji,we wloszech swietnie zrobi przyszlym rodzicom i malenstwu:-)

na prawde polecam, jak ciaza przebiega bez problemow,krotki 2 godz lot i jakies fajne miejsce nad morzem doda energii , mase poytywnym wrazen i odpoczynek przed koncowkaciazyporodem,etc:tak:milo jest wracac do wspomnien i zdjec podozy z brzuszkiem;-)

ojmialam komus jeszcze odpisac ale zapomnialam:confused:

NK zaraz powysylam:cool2:

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Powtarzam sobie, że musi być dobrze!
A z tym biustem to super, nawet biustonosze musiałam kupić większe. Teraz z dumą noszę bluzki z dekoltem!
Lilu 02 - moje dzieciątko jest tylko o 1 dzień młodsze!

Pewnie i tak urodzę w połowie września a może i wczesniej. Pierwsze dziecko 16 dni przed terminem, drugie dziecko 18 dni przed....tak już mam :):):)
A bluzki z dekoltem też bym ponosiła ale mam takie ogromne żyły na piersiach i dekolcie właśnie, ze jakoś ładnie to nie wygląda :( ale małż i tak baaaaaaardzo zadowolony hihihi :):):)

Dzień dobry :-)
Dorotko1, oj to miałaś piękny sen, tylko zakończenie mniej przyjemne. Jeszcze trzymają Cię mdłości?
Pisałaś o +17 kg w pierwszej ciąży. Wiesz, ja dokładnie tyle samo przybrałam te naście lat temu. I również 11 kg straciłam od razu po porodzie, reszta powolutku ale jakieś 2 kg tłukło mi się jeszcze długo długo. A może to ja stałam się bardziej kobieca, bo wcześniej to taki szczypiorek byłam ;-)
Przygotowuję na śniadanko twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką , mniamm :-)
Słoneczko dzisiaj na Śląsku przepiękne, jadę do swojej koleżanki kosmetyczki na regulację brwi i może jakąś dozwoloną maseczkę.
Miłego, radosnego dnia dziewczyny!

mniam też bym se zjdła takie pyszne śniadanko :-) no ale jak sie wstaje o 11.30 to trzeba bardziej myśleć o obiedzie heheh...a jak chcesz to mogę ci kochana polecić mojego mena...on rewelacyjnie wyrywa brwi i robi kształt :tak: heheh...ja nie muszę szukać kosmetyczki heheh...

Ja tez jeszcze kopniaczkow nie czuje ale pewnie za wczesnie.
A slonko raz sie chowa raz wychodzi :)
Dziewczyny a Wy nie boicie sie myc okien? Ponoc nie mozna w ciazy rak do gory podnosic. Ja chyba dam sobie na wstrzymanie, tym bardziej ze jakies zawroty glowy mam ostatnio i baaaardzo szybko sie mecze. Zagonie moje kochanie, a co niech myje ;) a ja bede pilowac pazurki hahahahha:-D
Co do boli w podbrzuszu to mnie tez pobolewa tak posrodku pod pepkiem no i jajniki chwilami sie odzywaja klujaco. Daja znac ze sa :)
Ok lece kupic ogory na zupke i ehm tampony, bo na basen dzisiaj ;)

u nas pogoda ładna ale mało słonka :tak: też się muszę zabrać za mycie okien bo zaraz śięta a ja od grudnia okien nie ruszyłam heheh tylko te w sypialni bo nie mogłam na nie patrzeć :szok: a co do mycia tak mówią że nie można wyciągać rąk dlatego ja to robię na drabinie :-)

Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !

kochana super wielkie gratki dla Ciebie...ja też już pewnie wyniki mam do odebrania ale strasznie się boję i odbiorę na następnej wizycie....2 tyg nic nie zmienią a stracha mam że szok

beniaminka, lilu w pierwszej ciąży od samego początku czułam że to będzie chłopak, teraz wręcz przeciwnie, myślę że moja intuicja mnie nie zawiedzie :-) a co do obrażalstwa, to ja miałam byc Krzysiem i się na rodziców nie obraziłam więc myślę że nasze maluchy w razie co też nam wybaczą :-D:-D:-D

heheh Krzysiem mówisz???????:-D to tak ja ja :-) teraz moja mama mówi że jak będzie chłopak to mam dać mu na imię Krzyś heheh:-) no oszalała :szok:

witam mamusie :-)
ja to jak nie prześpie min.10 godz to chora chodzę :-D a teraz narzekam że głowa boli ;-) ahhh mnie to ciężko dogodzić hehe......
no ja dziś na obiadek zrobię pieczarkową i ziemniaczki ze śledzikiem bo mam ochotę...zresztą nic innego nie zrobię bo nie zdąży mi się mięsko rozmrozić...
piszecie cosik o mniejszym bólu piersiątek??? no mnie wcale nie bolały od początku a teraz jedynie troszkę sutki swędzą ale to też nie często....

dziewczynki jeśli chodzi o NK to ja czekam na wasze zaproszonka albo dane na privku bo ja patrzałam jak wprowadzam swoje dane to nie znajduje :wściekła/y: więc jak któraś z mam chętna to czekam:-)
ja mam tyle sprzątania a jak zwykle chęci brak....ale ze mnie leń heheh...
to co jak narazie życzę miłego dnia :)

Obiad ugotowany, zakupy zrobione,słoneczko pięknie świeci.
Wieczorem wybieram się na spotkanie przyszłych mam z cyklu "Mama rozmawia", prowadzone przez Annę Maruszeczko. Będzie spotkanie z położną; podzielę się z Wami jutro nowinkami:)))

ale produkcja posstowa, szkoda,ze nikt nam za te posty nie placi, wrzesniowki by byly milionerkami:-D

Monia-gryc a czemu nie wakacje za granica, pogoda pewna, maj-czerwic kiedy brzuzke jescze nie tkai duzy, najfajniejsza pora, poza tym wyjazd nad morze Bltyckie jak dlamnie przeginkacenowa, ryba na Helu 60 zeta:szok: zart jakis:baffled:

poza tym mozna trafic na deszcz i zimno,a tak tydzien-10 dni w grecji,we wloszech swietnie zrobi przyszlym rodzicom i malenstwu:-)

na prawde polecam, jak ciaza przebiega bez problemow,krotki 2 godz lot i jakies fajne miejsce nad morzem doda energii , mase poytywnym wrazen i odpoczynek przed koncowkaciazyporodem,etc:tak:milo jest wracac do wspomnien i zdjec podozy z brzuszkiem;-)

Właśnie Anja święte słowa.... my stwierdzilismy że jak wszytskiego sie juz dowiem co z maluszkami/maluszkiem też gdzieś jedziemy.
koniecznie trzeba sie odstresować po calych 2 mca problemów.
Benjaminka gratuluje..... fantastyczne informacje oby tak dalej kochana..............

Kusisz kochana, kusisz...
Wiesz to moja pierwsza ciąża, w zasadzie druga po poronieniu, tak więć podchodzę do niej mego ostrożnie a mój M to by mnie widział tylko w łóżku... a zagranicą wiesz jak jest, naawet w europie, trzeba przejść choć krótki czas aklimatyzacji, tolerancji jedzenia itd.

Witam tak w ogóle ,już po pracy,ale na 17 mam dzień otwarty, więć muszę do niej wrócić.
Trzeba więc odgruzować chatkę i jakiś obiad zrobić(może spaghetti?)

Zaraz powysyłam wam zaproszenia na nk- bo przypominam nieskromnie,że to mój pomysł
życzę wam miłego dnia, przesyłam dużo słońca bo u mnie dziś WIOSNA,czas chyba zrzucić zimowe kurtki, kozaczki, no i ruszyć na wiosenne zakupy...
Mamy powychodziły z dziećmi na spacerki, a mi tylko głowa się kręci za wóżkami, podpatruję,porównuję itd. nigdy na to uwagi nie zwracałam...achhh ta ciąża

reklama
Witam! ja też poproszę o zaproszenie na nk :tak:
Gaja, Karolina super że czujecie już kopniaczki , my pierworódki będziemy musiały jeszcze trochę poczekać :-(ja już raz poczułam takie jakby przesuniecie ale tylko raz, czekam więc na więcej :tak:

Piszecie o wadze...u mnie jutro skończony 17 tydzień i 1 kg na plusie, nie wiem ile prawidłowo powinno się przybrać w tym czaie :sorry2:

Do góry