reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny a powiedzcie mi jaki prezent dziecku na chrzciny od rodzicow robilyscie? Ja bym chciala malemu taki pamiatkowy srebrny smoczek kupic i zalozyc malemu konto w banku, na ktore bedziemy mu jakas kaske skladac...moj maz nie bardzo chce ten smoczek, bo mowi ze bedzie lezal...a ja uwazam, ze fajnie zeby mial cos pamiatkowego od rodzicow....

reklama
a ja sie przyznam ze dzisiaj uzylam tylko dwoch pampersów w dzień..
maja robi tylko jedną kupke dziennie i to z ranaale dzisiaj mi nuer wywinela bo wiedzialam ze jeszcze narobi ale plakala to zmienilam.. jak tylko sciagalam spioszki juz sie smiala.. otworzylam pampersa i czekam..i czekam.. i nicc...
zakladam nowego tylko zapielam rzepy i slysze jak jej targa jelitkami.. nosz obsrala sie na calego pampka ..no to zmienilam go .. a nastepnego kolo 14 chyba i pozniej dopiero po kapieli..czyli nocny ktoryczasem jak nam sie przyspi bytuje do 10 ;| taka ze mnie matka.. ale pupa jeszcze ani razu nie byla odparzona..

Jaka matka ? Super matka! Podjęłaś najlepszą decyzję kierując się dobrem dziecka :) To świadczy o tym jaką jesteś matką, a nie zmienianie pampersów ;D Ja też czasem zmieniam po 12 godzinach :))

Dziewczyny a powiedzcie mi jaki prezent dziecku na chrzciny od rodzicow robilyscie? Ja bym chciala malemu taki pamiatkowy srebrny smoczek kupic i zalozyc malemu konto w banku, na ktore bedziemy mu jakas kaske skladac...moj maz nie bardzo chce ten smoczek, bo mowi ze bedzie lezal...a ja uwazam, ze fajnie zeby mial cos pamiatkowego od rodzicow....

Wiesz co mysmy tez taki smoczek chcieli kupic, ale w sumie tak po głębszym zastanowieniu doszlismy do wniosku,ze lepiej te 130 zł wplacic mu na lokatę :)

maja robi tylko jedną kupke dziennie i to z ranaale dzisiaj mi nuer wywinela bo wiedzialam ze jeszcze narobi ale plakala to zmienilam.. jak tylko sciagalam spioszki juz sie smiala.. otworzylam pampersa i czekam..i czekam.. i nicc...
zakladam nowego tylko zapielam rzepy i slysze jak jej targa jelitkami.. nosz obsrala sie na calego pampka ..no to zmienilam go .. a nastepnego kolo 14 chyba i pozniej dopiero po kapieli..czyli nocny ktoryczasem jak nam sie przyspi bytuje do 10 ;| taka ze mnie matka.. ale pupa jeszcze ani razu nie byla odparzona..

Ja nie uzywam teraz wiele wiecej.....rano kolo 8, pozniej przed spacerkiem kolo 12, po spacerku kolo 15 i po kapieli.....no i po kupie jak sie tarfia w miedzyczasie:) a Franio nie mial jeszcze nigdy tfu tfu odparzonej pupci:)

Wiesz co mysmy tez taki smoczek chcieli kupic, ale w sumie tak po głębszym zastanowieniu doszlismy do wniosku,ze lepiej te 130 zł wplacic mu na lokatę :)

Ja sie tylko boje zeby nei dostal od chrzestnych takiego smoczka...bo wtedy to faktycznie bez sensu bedzie......zwlaszcza, ze ten co mi sie podoba to prawie 200 zl kosztuje.....kurde nie wiem, to moze po prostu mu jakis obrazek swiety kupie.....w pokoiku mu powiesze, zeby go Bozia strzegla:)....moze macie jeszcze jakies pomysly?

Bartek płakał teściowa wielkie oczy czemu odchodze..
on to chcial mie przytulic nawet ale ze łzami w oczach się nie dałam..

pozwoliłam mu tylko Maje pocałować..
i powiedzialam zeby sie zastanowil czy załatwiamy sprawe Majki w sadzie czy sami sie dogadamy..
choć przyznam ze wolałabym mieć sądowie wszystko pozałatwiane..

Ja nie rozumiem tego,najpierw bije,wyzywa a potem placze...dobrze zrobilas ze nie dalas sie przytulic,,,niech wie ze nie dasz sie tak traktowac.
Napewno sadownie byloby lepiej zalatwic ta sprawe,bo tak to watpie zebys sie z nim dogadala.

U mnie tez idzie malo pampersow na dzien,tez mamy jedna kupke dziennie,i tez cala noc wytrzymuje na 1 pampku.

ok ide juz spac z mala bo mam dosc..... nie mam sily juz plakac bo glowa mi peka..... wszystko co jest nie tak to moja wina codziennie mi uswiadamia jaka to ja zla jestem itp myslalam ze juz jest dobrze ale nic z tego zawsze bede ta najgorsza!~mam dosc takiego zycia.... sluchac obelg wyzwisk i martwic sie o pieniadze za co przezyje kolejny miesiac.. tak bardzo bym chciala mieszkac znow z rodzicami i julka! pomalu czuje niechce do meza..... aj przepraszam ze wam tu sie tak wylewam...oki ide bo glowa mi peknie. do jutra kochane!

Ja sie tylko boje zeby nei dostal od chrzestnych takiego smoczka...bo wtedy to faktycznie bez sensu bedzie......zwlaszcza, ze ten co mi sie podoba to prawie 200 zl kosztuje.....kurde nie wiem, to moze po prostu mu jakis obrazek swiety kupie.....w pokoiku mu powiesze, zeby go Bozia strzegla:)....moze macie jeszcze jakies pomysly?

Ja bym mu kupila jakas figurke Anioła Stróża:tak:

Mi się te smoczki w ogóle nie podobają, ani to użyteczne ani ładne , troszku pozłocili, kamienie SWAROVSKIEGO to zwykły wypolerowany kryształ ....... czyli szkło, lepiej już te pieniążki przeznaczyć na lokatę :)

czym ty sie przejmujesz ?? mi na dobe schodzi max 4 pampki !! czasem nawet 3 !!

reklama
Do góry