reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

nam tez kolo 10 schodzi
wlasnie wrocilysmy ze szczepienia, Emilek narazie padl i spi

z ciekawostek - lekarka opowiadala, ze miala malca ktory 14 dni kupki nie zrobil a wszystko z nim ok bylo :)
ja bym zawalu dostala

no fakt przeraziloby mnie to... i na pewno bylabym u lekarza po 3 dniach hahahaa
fajnie ze ci spi... nam piwiedzili ze teraz po szczepieniu nie musze czekac na atak julki tylko spokojnie podac viburcol.. to jest na bazie ziół wiec nic sie nie stanie jak raz na jakis czas podam zapobiegawczo! a szczepienie nie jest codziennie tylko co 6 tyg hihihi
takze tym razem od razu po szczepieniu wracamy do domu i ładuje jej czopka w pupke:-)
zostalo nam juz tylko 5 dni do szczepienia!!!!!!!!!!:szok:

reklama
witam się i zaraz lecę spać. Anoola- gratuluję podejścia do sprawy, odwagi i zycze wytrwałości w swoim postanowieniu! 3mam kciuki za Ciebie...zobaczysz z dnia na dzień mimo wszelkich trudności będzie tylko lepiej ;-) Co do zmieniania pampersów to ja też używałam pampersów z Pampersa, ale teraz stosuje Huggiesy- w ciagu dnia 2-3 razy zmieniam, choc dzisiaj to Jula 3 kupy zwaliła więc tych pampersów poszło więcej :p a na noc tez zakładam po kąpaniu i przebieram dopiero nad ranem z tym,że nieraz już zdąży przesiąknąć :/ teraz mam zwykłe Huggiesy, wersja z Kubusiem Puchatkiem była lepsza ;-) Jutro idziemy na drugie szczepienie, mam nadzieje, ze zaszczepia bo ostatnio nie chcieli z powodu Julki skóry-AZS. Daffi- nieraz też mam dosyć swego chłopa, tzn cały dzień mam dobry humor, a jak przyjdzie to zaraz jakiś foch mnie ogarnia nie wiem czemu, niby wszsytko jest ok, pomaga mi ile moze, ale wkurza mnie to ze ja do niego gadam powiedzmy pol godziny a on mnie slucha ale nie odpowie ani slowa....ze niby taki zmeczony jest, ze nawet mu sie gadac nie chce...no ale chociaz powiedzial ze mam sie nie martwic, ze mnie kocha i ze Julke kocha jeszcze bardziej ;-) ehhhh.....ide spac, dobranoc laski:*

kurcze...szok...
tak rzadko zmieniacie pieluszki?

mi powiedziano co 2-3 godziny i tak zmieniam chyba, ze wiem, ze cos wpadlo to jak kupka zmieniam od razu jak siuski roznie jak spi to po spaniu

Ja mam bodajże Bobodent...mi pomaga :-D Chciałam powiedzieć, że i mi ząbek rosnie :-D druga 8....ehh wyrastał mi przed ciążą, w ciąży był zastój, no i teraz znów...czyli i mama i Aluś ząbkują :-D :-D

wow podwojne gratulacje... ja nie mam zadnej 8 a na dodatek nie mam jedej 6... to moj jedyny zab jaki mi brakuje a jeszcze do niedawna mialam wszystkie...no ale w ciazy musialam przezto przejsc... hahha a pozniej jeszcze suchy zebodol mialam takze 3 tyg sie meczylam i nie milo wspominam dlatego usuwanie zęba!!!!!!!!! zwlaszcza ze paracetamol nic nie pomagal!!!

no fakt przeraziloby mnie to... i na pewno bylabym u lekarza po 3 dniach hahahaa
fajnie ze ci spi... nam piwiedzili ze teraz po szczepieniu nie musze czekac na atak julki tylko spokojnie podac viburcol.. to jest na bazie ziół wiec nic sie nie stanie jak raz na jakis czas podam zapobiegawczo! a szczepienie nie jest codziennie tylko co 6 tyg hihihi
takze tym razem od razu po szczepieniu wracamy do domu i ładuje jej czopka w pupke:-)
zostalo nam juz tylko 5 dni do szczepienia!!!!!!!!!!:szok:

a przed szczepieniem cos podajesz?
moja mala bardzo sie zwija, mysle o masci przeciwbolowej przed

kurcze...szok...
tak rzadko zmieniacie pieluszki?

mi powiedziano co 2-3 godziny i tak zmieniam chyba, ze wiem, ze cos wpadlo to jak kupka zmieniam od razu jak siuski roznie jak spi to po spaniu

ja wlansie tez tak zmieniam dlatego duzo pampkow mi schodzi... jedyne co to na noc jak zakladam to rano zmeiniam... ale tak to co 2-3 godziny no chyba ze kupal jest ale wtedy to musze przebierac ja cala ahahhha:-D

a przed szczepieniem cos podajesz?
moja mala bardzo sie zwija, mysle o masci przeciwbolowej przed

nie nic nie podaje bo ona zazwyczaj ma szczepienie po 8 rano i ma najlepszy humor.... zaczepia pielegniarki i lekarzy, gada i sie smieje.... na wadze podskakuje i nie idzie jej nigdy zwazyc..... mala cyrkownica i tyle.... nie wiem jakie teraz bede uklucia ale na pewno 3 boje sie tych domiesniowych w udo..... bo ten zwykly w raczke to nawet nie wiedziala ze cos ja ukulo...a przydomiesniowych plakala ale jak jest glodna to mocniej placze hehehe

wow podwojne gratulacje... ja nie mam zadnej 8 a na dodatek nie mam jedej 6... to moj jedyny zab jaki mi brakuje a jeszcze do niedawna mialam wszystkie...no ale w ciazy musialam przezto przejsc... hahha a pozniej jeszcze suchy zebodol mialam takze 3 tyg sie meczylam i nie milo wspominam dlatego usuwanie zęba!!!!!!!!! zwlaszcza ze paracetamol nic nie pomagal!!!

A ja już mam dwa na zapas :-D Mogę oddać jednego :-D
A żeby było smieszniej mam jedną dwójkę u góry mleczną :-D:-D dentysta 5 min się śmial z tego :eek: :-D Ale juz mi nie wyleci, bo to by było dopiero!

reklama
ja uzywam dentinox.... u julki ida ząbki juz dawno ale lekarz nam powiedzial ze nim sie przebije to moze to jeszcze potrwac z 3 miesiace.. tak wiec czekamy na niego ale spokojnie te 3 miesiace moglby wytrwac..... wolalabym jakby pozniej wyszly bo jednak jak piszesz prochnica szybciej te zabki zniszczy... czytalam ze zeby jak tak wczesnie wyrastaja nie sa takie silnejak te u dzieci 8miesiecznych... takze modle sie by zaczekaly jeszcze troszke:-)
Nio bo jak jest już ząbek (nawet jeden) trzeba już je czyścić. Najgorsze są bakterie z mleka, jak dziecko je w nocy:-(
Ja mam bodajże Bobodent...mi pomaga :-D Chciałam powiedzieć, że i mi ząbek rosnie :-D druga 8....ehh wyrastał mi przed ciążą, w ciąży był zastój, no i teraz znów...czyli i mama i Aluś ząbkują :-D :-D
No gratuluję;-) mi wyrosła 8 w ciąży i po ciązy musiałam ją od razu usunąć bo zepsuła się niemiłosiernie:-(

Do góry