reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

A ja już mam dwa na zapas :-D Mogę oddać jednego :-D
A żeby było smieszniej mam jedną dwójkę u góry mleczną :-D:-D dentysta 5 min się śmial z tego :eek: :-D Ale juz mi nie wyleci, bo to by było dopiero!

bylaby wtedy bezzębna Luuuzna... ahha mojej mamie wylecialy 2 zeby stale i w to miejsce urosly 3 zeby ale dentysta powiedzial ze sa to bardzo delikatne zeby i trzeba na nie bardzo uwazac.

reklama
Nio bo jak jest już ząbek (nawet jeden) trzeba już je czyścić. Najgorsze są bakterie z mleka, jak dziecko je w nocy:-(
to jak bede widziec ze wychodzi hahha to go bede palcem wciskac by sie schowal ahaha zartuje oczywiscie... jednak mam nadzieje ze sie tak szybko nie przebije..... boziu jak tu myc zeby takiemu dziecku??? ona wszystko co do buzi to je i polyka hahaha
bedemusiala o tym poczytac:-p

nie nic nie podaje bo ona zazwyczaj ma szczepienie po 8 rano i ma najlepszy humor.... zaczepia pielegniarki i lekarzy, gada i sie smieje.... na wadze podskakuje i nie idzie jej nigdy zwazyc..... mala cyrkownica i tyle.... nie wiem jakie teraz bede uklucia ale na pewno 3 boje sie tych domiesniowych w udo..... bo ten zwykly w raczke to nawet nie wiedziala ze cos ja ukulo...a przydomiesniowych plakala ale jak jest glodna to mocniej placze hehehe

a to dzielna dziewczyna,
moja juz pamieta pokoj pielegniarek i ryczy przed nim,
dzis sie z nas smiali w poczekalni taaaka syrena bylaaaaa

doktórka pochwalila malutka, ze sprytna i igrzysk chce bo jest bardzo skoordynowana ruchowo;)
ze swietnie sie rozwija, ze bardziej 4ty mc niz 3ci .... mama duuumna :)
no musialam sie pochwalic bo takie mile wiesci :D

to jak bede widziec ze wychodzi hahha to go bede palcem wciskac by sie schowal ahaha zartuje oczywiscie... jednak mam nadzieje ze sie tak szybko nie przebije..... boziu jak tu myc zeby takiemu dziecku??? ona wszystko co do buzi to je i polyka hahaha
bedemusiala o tym poczytac:-p
Na początku nie myjemy zębów tylko czyścimy specjalna sylikonową szczoteczką, są też takie nakładane na palec. Pasty zaczynamy uzywać później tak około roczku;-)

A ja Piotrusia musze pochwalić bo prawdziwy facet z Niego, nie płakał przy żadnym szczepieniu;-) dzielny synek;-)

no to gratuluje synka:-)
moja to deliaktna ksiezniczka jest... ona nawet nie zasnie na twardym... w lozeczku materac ma za twardy wiec wyciagam kolderke wózkową podkladam na to poducha Julki i wtedy ja klade:-)

Witam! Dziękuję serdecznie za miłe przyjęcie do waszego grona:-) i oczywiście spóźnione ale najlepsze życzenia z okazji roczku:-D.

Jesli chodzi o pampersy to my używamy Dady biedronkowej i jesteśmy bardzo zadowolone, zużywamy ich ok 5 szt na dobę i z pupą nie ma żadnego problemu, ale może to zasługa kremu którego używamy:-)

Co do pracy w sklepie dla dzieci to fajna sprawa, ja procowałam w tamkim przez ok 8 miesięcy przed zajściem w ciążę. Były to głównie zabawki i akcesoria dla dzieci, więc sama przyjemność a nie praca:-)

Mam takie pytanko, czy wasze dzieci też namiętnie ssają dolną wargę, moja robi to nagminnie i przyznam że wygląda to troszkę debilnie, boję się żeby jej tak nie zostało. Czy któraś mamusia może sie z tym spotkała?

A ja Piotrusia musze pochwalić bo prawdziwy facet z Niego, nie płakał przy żadnym szczepieniu;-) dzielny synek;-)

No jaki twardziel :-)
Nie każdy taki :-D mój beczek się chowa :-D

A i Alusiowi wyrasta najpierw trójka na dole....zazwyczaj dwójki wyrastaja najpierw nie? Czy nie ma na to reguły?

Zanim wpadne w szal pakowania, wpadam na chwile do Was :)

a przed szczepieniem cos podajesz?
moja mala bardzo sie zwija, mysle o masci przeciwbolowej przed

Tez sie zastanawialam nad ta mascia Emla, o ktorej pisala ktoras z dziewczyn. Ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi osob ktore ja stosowaly uswiadomilam sobie ze bol w duzym stopniu powoduje sam plyn tej szczepionki, nie uklucie. Poza tym niektore dzieciaczki uczula. Pewnie jak bym miala to bym uzyla ale to co przeczytalam nie zachecilo mnie do jej zakupu.

Marta fajny ten gryzaczek :)

reklama

fajnie, u nas zawsze wrzask

co tutaj Pani morzem kusi ;):p
kurcze pojechaloby sie... a nie boisz sie z takim malenstwem podrozy?
my raczej gorki w tym roku odwiedzimy bo blisko i babelka jeszcze nic nie kuma,
za rok ją widze z wiadereczkiem na plazy :)

Do góry