reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie dziewczyny:)Odkąd pojawiła się moja córeczka brakuje czasu na ten wątek... Dzisiaj na TVN 10,40 jak co tydzień jest Paweł Zawitkowski i ma mówić jak zrozumieć maluszki, które nie mówią. Piszę jedna ręka,bo mam małą przy cycku:) ale zawsze pilnuję zeby obejrzeć doktora i Wam polecam::) Zupa starszemu prawie gotowa, pranie wstawione , za godzinke zmykamy na spacer.Słońce dzisiaj świeci od 5.30 aż żyć się chce:)

reklama
Dziewczyny żyjecie jeszcze??

Pusto tu strasznie:(

A ja dzis sie objadlam spaghetti - stwiedzilam ze ten tydzien beda moje ulubione ciążkostawne dania ktorych pozniej nie bede mogla sobie pozwolić wiec wczoraj byla fasolka po bretonsku, dzis spaghetti a jutro fryty:) a co sobie bede żałować...no pozniej bede sobie w brode pluć za te zbędne kg ale nie moge sie oprzeć:)

Czekam na mezulka i delektuje sie ruchami mojej PREDATORKI bo strasznie sie glizdzi i wznurza z brzuchola!! :)
ohhh... jak ja marze o spaghetti. !!
ale wczoraj wprowadzilam pomidora do diety i zobaczymy. Jak bedzie ok, to zjem makaron z sosem pomidorowym. Bez miesa oczywiscie.
Halo!- jest tu ktoś dzisiaj!!!
Mam pytanko i nie ma się już na tym forum kogo zapytać:baffled:
Chodzi o to, że jak już spałam to ok 23 obudziło mnie dziwne uczucie, jak bym okres dostała i patrze na gatki, a te są całe mokre- więc sobie myślę,że to wody, bezwonne, bezbarwne. No to zmieniłam bieliznę, założyłam wkładkę i poszłam spać. Oudziłam się za godzinkę i znów, ale tym razem malutko i znów zasnęłam. Rano obudziłam się, a tu suchutko. Nic nie leci:no: Nie wiem teraz czy zignorować to, bo nic mnie nie boli- nie mam skurczów, czy może dzwonić do gin z zapytaniem??? Jeśli ktoś mnie przeczytał proszę o radę, bo już sama nie wiem:confused:
ja mialam podobnie. Pojechalam na IP to po badaniu okazalo sie ze to NIE wody. A po USG okazalo sie ze poziom wod jest niski i zostaje na patologi. no.. i rano nastepnego dnia urodzilam. :-)
Powiedzcie,jak wybudzić córę w nocy do karmienia jak ta się za nic nie daje.Dzioba nawet pod groźbą nie otwiera:)Przespała 5godzin i dopiero łaskawie zjadła.Fakt,że przed tym wyciągnęła oba cycki:)
mnie w szpitalu kazano wybudzac. Jak Paweł spal 6 godzin to dostalam opierdziel, ze nie karmie.
ale w domu to na rzadanie karmie. Zreszta u mnie wychodzi to co gora 1,5-2 h.
Kochana,przystawiłam,smyrałam po dzióbku a ta twardo usta razem:)To już 3noc gdy śpi tyle ile potrzebuje i jak głodnieje to dopiero się budzi.
no i dobrze. Karm na rzadanie. Po co dzidzi sen przerywac :-)
Dodzwoniłam się w końcu do mojej gin. Opowiedziałam skróconą wersję wydarzeń i ona powiedziała, że to mogą być wody(moim zdaniem na pewno bo to wyglądało tak jakbym sobie gatki 1/4 szklanki wody oblała). Mam założyć wkładkę i jeśli to faktznie wody, to będą się sączyć dalej i wtedy powinien się zacząć poród. Jeśli się nic nie będzie działo, to mam się jutro pokazać w szpitalu kontrolnie.
Jak na razie nie mam skurczów, tylko bardzo dziwnie mnie bolą krzyże- nie miałam nigdy takiego bólu:baffled:
Czekam więc, oby się coś rozkręciło:tak:
no to lepiej sie pokaz w szpitalu. Mag pisala, ze jak byla bez wod kilkanascie godzin to maly jakiejs infekcji dostał i bral antybiotyk.

Ja mam body z długim rękawem, pajacyk, polspiochy, czapa, skarpetki takie grubsze, czapa i taki kombinezon/spiworek ciepły. Włoże ją do fotelika, przykryje kocykiem i tyle, mam nadzieje ze wystarczy?Mamusie pomózcie :)

A nei dostałąś skierowania do ortopedy jak była pediatra u Was? Ten katarek to mi cieknie z noska? czy może ma coś w nosku? to może być mleko, wiesz?

My byliśmy wczoraj na wizycie w przychodni z chłopcami i wkręciliśmy Minisię - jest zdrowiutka i przytyła 370g od wypisu (czyli od zeszłej niedzieli). Dostałam właśnie skierowanie do ortopedy i poszłam małą zapisać - pierwszy wolny termin na 12 maja :shock: i weź tu matko i trzymaj sie zaleceń żeby skontrolować stawy biodrowe w 4-6 tyg życia dziecka...

ten katarek to taki hmm... cos tam tak harczy.. jak wyciagam frida to jest to przezroczyste, ale z fragmentami bialawo-zoltymi.
no wlasnie nic nie dostalam. zadnego skierowania, a pytalam o takie. Dlatego ide sie dzisiaj zapytac, bo cholera juz skonczylismy 3 tygodnie, a ja nic nie wiem. Musze sie tez do gina zapisac. Tylko cholera to inna przychodnia. Ehh.. i tak bede latac..

na 12 maja? o jacie.. az sie boje jak to bedzie u nas. :eek:

Kubol był wybierany ze szpitala podczas sporej śnieżycy. Ubraliśmy go w 2 kaftaniki, śpiochy, czapeczkę, drugą grubszą, kombinezon ciepły i podróżował w gondoli wyłożonej kocykiem i przykryty też był kocykiem. Spał jak suseł, nic mu nie jest:tak:

Ale ja to się stresuję:-( Dziś rano jak karmiłam to mała tak łapczywie piła że w pewnym momencie tak jej się ulało że się przestraszyłam. Nie wiem dlaczego, może za dużo wypiła w krótkim czasie:-(

A jak układacie swoje maluchy do snu- ma pleckach czy na boku? Ja czasem kładę na boku ale nie wiem czy to dobrze na bioderka nim jeszcze nie obejrzał ortopeda.

A i czy Wasze też czasem kichają? U nas jest 21 stopni więc raczek ok. , mała ma ciepły kark a kicha. Temperatury nie ma. Nie wiem o co chodzi?

Mam w piątek wizytę u pediatry i u położnej- tyle musiałam czekać aż będzie miała wolny termin:szok:

Czy pieluszki Waszych dzieci też są czsem takie ciężkie od siusiek? Nie wiem skąd ona tyle tego produkuje

Tyle pytań przy takim maluszku:szok:
Nie martw się kichaniem. To nie oznaka zimna czy kataru, tylko to jest oczyszczanie noska :tak: Całkowicie bezpieczne ;-)
Kubek też nieraz ma ciężką pieluchę od sików, to normalne.
A ja kładę go raz na boku, raz na plecach, żeby mu się nie nudziło;-)

Znalazłam jeszcze coś o odbijaniu Odbijanie - czy zawsze konieczne Uspokoiłam się, bo u nas też Kubek zasypia, a jak go podnoszę do odbicia, to przeważnie się budzi i tak mi go szkoda...

Ja mam body z długim rękawem, pajacyk, polspiochy, czapa, skarpetki takie grubsze, czapa i taki kombinezon/spiworek ciepły. Włoże ją do fotelika, przykryje kocykiem i tyle, mam nadzieje ze wystarczy?Mamusie pomózcie :)

a mnie sie wydaje, ze na taka pogode to bedzie za grubo.
ja bym zrezygnowala z jednej warstwy. Albo z pajaca albo z body i polspiochow.

dziewczyny a jakich używacie pampersów?????

Jest ktoś kto uzywa dada itp??

ja do szpitala miałam Babydream - dla mnie spoko, teraz używam Dada i też nie narzekam... mały ma śliczną pupcie... DOstałąm w wyprawce 2 pampersy i zobaczę jak ich użyję ale raczej nie będę ich kupować :sorry2:

Olek też woli lewą pierś i jakoś tak bardziej ze smakiem z niej je i też nie wiem czemu. Ale też odnoszę wrażenie, że w niej jest więcej pokarmu :confused:

My używamy Pampersów, bo te Dada są za duże (albo może w naszej biedronce nie ma rozmiaru 2-5 kg:confused: ). Ale jak tylko Kubek podrośnie, to będzie Dada, bo stoi wielkie opakowanie;-)
W ogóle pieluchy idą jak woda, normalnie znikają w oczach:szok:
Ale mój M kupił ostatnio Pampersy w Rossmanie za 25 zł -43 sztuki, więc chyba tanio.

A ja mam pytanie co do karmienia: czy Waszym dzieciom wystarcza jedna pierś? U nas zazwyczaj tak, ale czasem Kuba ssie z jednej przez ok 40 min, a potem dalej jest głodny. Przystawiam go do drugiej i wystarczy mu z 5 min, a potem zasypia. Nie wiem, czy to jest spowodowane tym, że wydaje mi się, że z lewej piersi jakoś łatwiej "leci" i tam jest jakby więcej pokarmu:confused:

Mój też woli lewą...ale to chyba dlatego że lepiej mu chwycic...no i od początku był kładziony na prawym boku :sorry2:

no tezm i sie wydaje, ze za grubo...ja bym juz nie zakładała połspiocha. Zreszta zobaczymy co bedzie z tą pogodą bo lubi płatać figle :) Ja bym dzis mogła rodzic D jest cudnie :)

reklama
Do góry