reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam wszystkich!

U Was też noce coraz gorsze?? Bo mnie strasznie mocno brzuch boli już od dwóch, trzech dni, tak jak na okres. Ale rano jak wstaje wszystko wraca do normy i nic się nie dzieje.
Wczoraj w koncu przygotowaliśmy miejsce dla naszej Basi - ustawiliśmy łóżeczko, ubraliśmy pościelki, koronki, falbanki i inne gadżety:) więc już tylko czekamy na wielki dzień. Dzisiaj jeszcze tylko pozostałe porządki przedświąteczne, aby być na bieżąco ze wszystkim:)

Powiedzcie,jak wybudzić córę w nocy do karmienia jak ta się za nic nie daje.Dzioba nawet pod groźbą nie otwiera:)Przespała 5godzin i dopiero łaskawie zjadła.Fakt,że przed tym wyciągnęła oba cycki:)

Tak zmieniajac temat.
Pisalam na watku o lekarzach ze walczymy z zóltaczka mojej Malej bo sie niestety okazalo ze nadal ma.
W zwiazku z powyzszym musialam Mloda odstawic od piersi na 24 h. Ja naprawde nie wiem dlaczego niektorzy twierdza ze karmienie butelka jest latwiejsze i wybieraja to z wygody. To udreka jest jak dla mnie. Robienie tego mleka, wyparzanie, mycie.... O w zyciu. Jedyny plus to to ze nie ma takiej zaleznosci pomiedzy matka butelka i dzieckiem jak pomiedzy matka i jej piersia i dzieckiem :)
Ja kumam ze takie 6 miesieczne to moze i juz latwiej na butli, ale noworodek.... ?
Ja sie ciesze ze to tylko 24h....
A wogole to sobie specjalnie nigdy z tego nic nie robilam ale to jednak fajnie jak to dziecko malutkie takie przy piersi lezy, z butla to nie to samo. Tylko sie nie poobrazac mamy butelkowe czasem, nie dorabiam do tego filozofi, ot, takie moje odczucia :)

dziwne że kazali ci odstawić pokarm , mnie odwrotnie, kazali karmić piersią jak najczęściej i pomogło, mały miał wysokie stężenie bo aż 18 a wczoraj byliśmy na kontroli i rewelacyjnie mu żółtaczka spadła do 11 , no ale co lekarz to inna filozofia.

Witam wszystkich!

U Was też noce coraz gorsze?? Bo mnie strasznie mocno brzuch boli już od dwóch, trzech dni, tak jak na okres. Ale rano jak wstaje wszystko wraca do normy i nic się nie dzieje.
Wczoraj w koncu przygotowaliśmy miejsce dla naszej Basi - ustawiliśmy łóżeczko, ubraliśmy pościelki, koronki, falbanki i inne gadżety:) więc już tylko czekamy na wielki dzień. Dzisiaj jeszcze tylko pozostałe porządki przedświąteczne, aby być na bieżąco ze wszystkim:)

Oj to fajnie bo my to tak jeszcze w proszku troche jestesmy choc zostało mi tylko 4 dni:szok: ale spoko jakos dam rade:-)

Dodzwoniłam się w końcu do mojej gin. Opowiedziałam skróconą wersję wydarzeń i ona powiedziała, że to mogą być wody(moim zdaniem na pewno bo to wyglądało tak jakbym sobie gatki 1/4 szklanki wody oblała). Mam założyć wkładkę i jeśli to faktznie wody, to będą się sączyć dalej i wtedy powinien się zacząć poród. Jeśli się nic nie będzie działo, to mam się jutro pokazać w szpitalu kontrolnie.
Jak na razie nie mam skurczów, tylko bardzo dziwnie mnie bolą krzyże- nie miałam nigdy takiego bólu:baffled:
Czekam więc, oby się coś rozkręciło:tak:

kamikaa jak czytam ile Marcjanka je to normalnie szok...40-75ml?

to chyba ja coś robie nie tak bo mój potrafi 130 zjeść :baffled:
ile wasze małe jedzą????

drugi mój problem....echhhhhhhhh....mały musi być z 4-5razy dziennie przebierany bo zasikuje wszystko... ja chyba nie potrafię pampersów zakładać :-D:-D:-D - która da mi lekcje?

reklama
Ale ja to się stresuję:-( Dziś rano jak karmiłam to mała tak łapczywie piła że w pewnym momencie tak jej się ulało że się przestraszyłam. Nie wiem dlaczego, może za dużo wypiła w krótkim czasie:-(

A jak układacie swoje maluchy do snu- ma pleckach czy na boku? Ja czasem kładę na boku ale nie wiem czy to dobrze na bioderka nim jeszcze nie obejrzał ortopeda.

A i czy Wasze też czasem kichają? U nas jest 21 stopni więc raczek ok. , mała ma ciepły kark a kicha. Temperatury nie ma. Nie wiem o co chodzi?

Mam w piątek wizytę u pediatry i u położnej- tyle musiałam czekać aż będzie miała wolny termin:szok:

Czy pieluszki Waszych dzieci też są czsem takie ciężkie od siusiek? Nie wiem skąd ona tyle tego produkuje

Tyle pytań przy takim maluszku:szok:

Do góry