reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a nam spanie nocne dopiero się normuje :) wcześniej noc zazynała się u nas koło północy, a teraz o 22 ju ładnie idzie spac, ale dalej pobudki na jedzonko sa 2-3 razy w nocy, ciekawa jestem kiedy zacznie przesypiac całe nocki:) a co do smoka to Filip juz wcale go nie chce, tylko te łaki do budzi ciągle wpycha..., juz z dwoja zlego wolałabym zey dydkał smoka niz paluchy.., no ale co zrobić, na siłe mu go nie wepchnę..., a ten skok rozwojowy o który piszesz to kazde dziecko przechodzi ? a i mam pytanie do mam które mają butelki dr.Browna- czy wam one tez ciekna przy nakrętce ? bo ja nie wiem juz czy źle to zamykam czy jak..;/ ?
no mi ciekna. a jak to wkurza.
kupilam wiec nowe i po jakims czasie tez ciekna.
mysle ze to wina tych zoltych gumowch nakladek.
moze tylko je nalezaloby wymienic.

reklama
hej'hej,to'ja:)rzadko'sie'ostatnio'pisze'ale'niestety'klawiatura'popsuta-nie'dzialaja'niektore'literki'z'dolnego'rzedu,nie'dziala'spacja'i'takie.Dzis'synus'dostal'szczepionke;pierwszy'raz-dwie'w'uda..ta"5w1",strasznie'plakal..az'lzy'poszly..dzidzia11tygodni,wazy;7.100'i'71'cm:)))strasznie'rosnie'miesiac'teu'ial6.200'i'65cm.Takze'u'nas'wszystko'super,nie'przesypia'jeszcze'calej'nocy,na'razie'jego'rekord'to'6;godzin'ez'poodki,zazwyczaj'po'kapaniu'zasypia'ok'21:30,poodka'ok'2:00,pozniej"ok5iwstaje'po'6,pofika'troche'i'znowu'z'godzinka'spania..zdrowy'jest'ale'trzea'do'ortopedy'isc,chya'ma'"krecz"szyi-w'jedna'strone;tylko'trzya;glowe'jak'lezy;na;rzuszku,nie'potrafi'w'druga'orocic,a'jak'na'prawy'bok'go'odwroce'to'glowe'skreca'tak'silnie'jaky'lezal'na'rzuszku-buzia'w'przescieradle..nieciekawie'to'wyglada..krzywa'glowe'tez'a,ale'pediatra'powiedziala'ze'czaszka'jeszcze'iekka,i'ze'wiekszosc'dzieci'tak'a,ale'ze'to'sie'sao'unoruje'jak'sie'zacznie'wiecej'wiercic.
ok'sory'ze'tak'pisze'ale'nic'nie'poradze:)tzn'naprawie'wkrotce:))pozdrawia'wszystkie'i'kazda'z'osona:)
Zdziałają cuda i znowu dzidzia będzie jak nowonarodzona rybka:) Ale długi ten Wasz Bąbel:)

Moje dziecko lubi chodzić do lekarza rozglada się zaciekawiony po przychodni i łapie panią dr za słuchawkę oglądając z zaineteresowaniem ściany z malunkami, nawet nie krzyczy jak mu się gardło ogląda.

czesc ja dzis jakas nie do zycia nie moge sie wyrobic z niczym zeby sie ubrac pomalowac itd niewiem co sie dzieje:confused: zaraz ide sie malnąc zeby na spacerze jakos wygladac na obiad wyjelam łopatke to sie sosik zrobi ale niechce mi sie jakos nic :baffled:

Emwu moj od paru dni to samo i wiem ze to nie bol brzucha.... to jest jakies straszne hehe tez w nocy wydaje mi sie ze to trwa i trwa a ja smoka wypluje polozylam sie wstaje i znowu smoka zassie po chwil wypluje kopie sie wierci kreci obudzil sie dzis mi tak o 1 potem o 2 w koncu o 3 zjadl i wstal az o 8 ale tez miedzyczasie smok polecial w ruch.... kurde a zawsze jadl 21 i spał do 4 amciu i do 8-9:) a teraz znowu cos sie popierdykało:confused:

Sylwik moja tez ale nie zawsze leci... ee dziwne... i kupilam smoka nawiekszy ale jakos za szybko wypija i mam wrazenie sie sie nałyka powietrza kupilam ten od 3 + dr. brownsa a wasze pociechy z jakiego pija?? sylwik emwu>?bo wy chyba dr, brownsa tez uzywacie??

Co do pamków my uzywamy papmersa 12 h hehe i idzie nam max 4 :) po całej nocy Igorek walnie kupala akurat jeszcze w tego starego hehe zmienie mu potem jakos kolo spacerka potem popoludni jakos po to juz 3 i na noc po kąpieli 4 :)

chyba ze zdarzy mu sie czasem kupala 2 razy ... ale zazwyczaj widze jak pampek napompowany to sru na przewijak ale max 4 nam idzie .... :) odparzen nie mamy pupke zaczerwieniana troszke mielismy ale to dlatego ze skakalismy po chusteczkach bo jakos zadne mi n ie odpowiadaly hehe :confused:

Ale juz uzywamy jednej firmy i jest ok :) kremik nivea i luzzzz:-)

i sie wkurzam bo na gadu wejsc nie moge hehe:dry:

luuuuzna a no jakos misiem sie dzis wiecej zajmowalam w koncu i dopiero teraz do was zajrzalam ;)

kurcze...szok...
tak rzadko zmieniacie pieluszki?

mi powiedziano co 2-3 godziny i tak zmieniam chyba, ze wiem, ze cos wpadlo to jak kupka zmieniam od razu jak siuski roznie jak spi to po spaniu
Ja po kupce, wiadomo, od razu, a tak to jak czuję ciężką pieluszkę to wówczas zmieniam pieluszkę z siusiami:)

reklama
wow podwojne gratulacje... ja nie mam zadnej 8 a na dodatek nie mam jedej 6... to moj jedyny zab jaki mi brakuje a jeszcze do niedawna mialam wszystkie...no ale w ciazy musialam przezto przejsc... hahha a pozniej jeszcze suchy zebodol mialam takze 3 tyg sie meczylam i nie milo wspominam dlatego usuwanie zęba!!!!!!!!! zwlaszcza ze paracetamol nic nie pomagal!!!
Ja mam 4 ósemki. Brakuje mi tylko jednej szóstki.

Do góry