reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

U nas pogoda słoneczna ale wietrznie może koło południa trochę się uspokoi to wyjdziemy na spacer.
Mam do was pytanko czy któraś z was kupiła albo zamierza kupić nosidełko na szelkach ja mam blisko sklep i nie chce mi się nieraz wózka z 2 piętra znosić to na szybko wsadziłabym małego w nosidło i na zakupy.

reklama
NO dokladnie Marciu taka bialo rozowe opakowanie ksztalt jak oliwka i jestem super z tego zadowolona i cena tez extra:)

Też to mam i jest oka. Tylko denerwuje mnie, że gdy wleję odrobinę za dużo to główkę Aleksa i ciałko od spodu jest oblepione białą mazią...
Bardziej mi służy hipoalergiczny Płyn do kąpieli z oliwką z Nivei za 15 zeta. Działanie podobne a wygoda dla mnie większa.
A jakiego szamponu używacie?? Ja Delikatny szampon łagodzący też z Nivei

A z tym kremem to mam jeszcze taki od mrozu i wiatru penatent i sobie pomysllam juz slonce czasem niezle daje mimo iz dziecko oslonione to moze jak duze slonce trzeba bedzie zakupic jeszcze kremik taki od slonca :baffled:
Widzialam z nivea i zapewne go kupie ja wogole uwielbiam firme nivea :)
ja mam kosmetyki z nivea :) i maz tez ma z nivae :)

paulus tez mam te plyny do kapieli z nivea baby ;)

A jak z fotelikami samochodowymi ?ja narazie wożę w nosidle ale jeszcze trochę i muszę się rozejrzeć za fotelikiem, czy można nosidło instalować na przednim siedzeniu pasażera? Jak to wygląda w przepisach?Jak jadę z kimś to siedzi z dzieckiem z tyłu ale tak to go nie widzę bo nosidełko jest zapinane tyłem do kierunku jazdy.:confused:

A jakiego szamponu używacie?? Ja Delikatny szampon łagodzący też z Nivei
Ja używam Oilatum soft ;-) Kupiłam całą serię, żeby nie mieszać kosmetyków, ale Maciek nie ma żadnych problemów skórnych, więc jak je skończę to może wypróbuję Niveę, skoro ją tak polecacie :tak:
Co do kremów na słońce to znalazłam taki artykuł:
W komórkach skóry noworodka jest również bardzo mało melaniny, czyli pigmentu chroniącego przed słońcem. Dlatego pierwsze wiosenne promienie mogą dziecku zaszkodzić tak samo, jak w pełni lata. Z tego powodu pediatrzy zalecają, by z małym dzieckiem spacerować wyłącznie w cieniu, a gdy słońce mocno przygrzewa, raczej nie wychodzić na dwór pomiędzy godziną 11 a 15. Czy smarować malucha kremem z filtrem? Tak, ale nie takim dla dorosłych, nawet jeśli ma wysoki filtr. Dla noworodków dozwolone są wyłącznie kremy z filtrami fizycznymi (inna nazwa: mineralne), o wskaźniku ochronnym przynajmniej SPF 40 (idealny jest SPF 50). W przeciwieństwie do filtrów chemicznych, które pochłaniają promieniowanie, filtry fizyczne pozostają na skórze i odbijają od niej promienie słoneczne. Krem z filtrem fizycznym trudniej jednak rozsmarować, a na skórze pozostawia zwykle biały ślad.

Nie korzystałam nigdy z tego kremu z Nivei na każdą pogodę, ale tak mi się coś wydaję, że nie może on być dobry i na mróz i na skwar :confused: no ale może się mylę ;-)

A z tym kremem to mam jeszcze taki od mrozu i wiatru penatent i sobie pomysllam juz slonce czasem niezle daje mimo iz dziecko oslonione to moze jak duze slonce trzeba bedzie zakupic jeszcze kremik taki od slonca :baffled:
Widzialam z nivea i zapewne go kupie ja wogole uwielbiam firme nivea :)
ja mam kosmetyki z nivea :) i maz tez ma z nivae :)

paulus tez mam te plyny do kapieli z nivea baby ;)
Nam na dwór gdy jest mróz lub słońce ten z Pharmacerisa poleciła lekarka. Nie pediatra ale dermatolog!!:)))

reklama
Ja używam Oilatum soft ;-) Kupiłam całą serię, żeby nie mieszać kosmetyków, ale Maciek nie ma żadnych problemów skórnych, więc jak je skończę to może wypróbuję Niveę, skoro ją tak polecacie :tak:
Co do kremów na słońce to znalazłam taki artykuł:
W komórkach skóry noworodka jest również bardzo mało melaniny, czyli pigmentu chroniącego przed słońcem. Dlatego pierwsze wiosenne promienie mogą dziecku zaszkodzić tak samo, jak w pełni lata. Z tego powodu pediatrzy zalecają, by z małym dzieckiem spacerować wyłącznie w cieniu, a gdy słońce mocno przygrzewa, raczej nie wychodzić na dwór pomiędzy godziną 11 a 15. Czy smarować malucha kremem z filtrem? Tak, ale nie takim dla dorosłych, nawet jeśli ma wysoki filtr. Dla noworodków dozwolone są wyłącznie kremy z filtrami fizycznymi (inna nazwa: mineralne), o wskaźniku ochronnym przynajmniej SPF 40 (idealny jest SPF 50). W przeciwieństwie do filtrów chemicznych, które pochłaniają promieniowanie, filtry fizyczne pozostają na skórze i odbijają od niej promienie słoneczne. Krem z filtrem fizycznym trudniej jednak rozsmarować, a na skórze pozostawia zwykle biały ślad.

Nie korzystałam nigdy z tego kremu z Nivei na każdą pogodę, ale tak mi się coś wydaję, że nie może on być dobry i na mróz i na skwar :confused: no ale może się mylę ;-)

Hm mi dermatolog mówiła, że taki krem jest i na mróż i na słońce

Do góry