reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie sobotnio.JAK sie polozylam przed 24 to do 2 poplakiwala.Juz dostawalam do glowy .Dalam jej ibum i pospala do rana :-).Wiec pospalam ze 4 godziny.Czuje ze dzis bedzie ciezki dzien.Na dworze chlodno i ponuro .
O 10.45 mam pociag ,kolo 14 bedziemy w domu.

reklama
hejka

wczoraj was trochę poczytałam ale jakos nie miałam weny aby cos napisać :sorry2:

wczoraj był piekny dzień,Oliwka z dziadkiem prawie cały dzień na dworzu ,wczoraj było+20C :tak::tak::tak::tak:

a dzis pogorszenie pogody,pochmurno,ma dziś lać i ma być tylko +10C i do tego wiatr :cool:

wstaliśmy dzis o 7.00 więc jest ok :tak::tak::tak::tak: polezeliśmy troszkę w łozku,Oliwka poczytała nam książeczki,Pyśka z nami poleżała w łożku tzn my leżeliśmy a ona po nas biegała :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oliwka już po kaszce,M robi śniadanko a ja mam lenia i nie chce mi sie iść do pracy,zawsze najgorzej zebrać mi się w sobotę,wolałabym mieć cały weekend wolny a tu dupa :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

pamiętacie dxziewczyny dziś przesuwamy w nocy zegarki o 1h do przodu więc będziemy dziś spać krócej:-:)-:)tak:

No i okna mam już wszędzie pomyte ( tylko u małej jeszcze nie, bośi ), firanki się zaraz wrzuci, jak tylko to pranie się skończy, cos mi isę zdaję, że będzi edzień na sprzatanie u mnie. No chyba, że za długo posiedze na kompie, hehe, to wsiąknę...

Anaconda udanego spotkania, zdasz relację, co nie?

Dorcia, a tam nie możesz iść do lekarza, masz książeczkę przy sobie???
to szybciutko sie uwinelas... ja to miałam wicej szorowania:dry::dry: noo.. ale od porodu ich nie myłam....:zawstydzona/y:mwgóle t od czerwca tylko raz M je ny jak bylam w ciazy.. no a jak to facet:baffled: ramy były dalej czarne:-D poza tym teściwa tez je miala juz zapuszczone wczesniej:-D

Justyś wiesz co to trzeba mieć tupet żeby taki chłam sprzedać jeszcze nie tyle ile miało być do tego zniszczone dać to komuś patrząc w oczy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a wiecie kochane że z soboty na niedzielę zmiana czasu ..zegarki przestawiamy z 2 na 3 :tak:niestety krócej śpimy:dry:
Moja cała trójka śpi :szok::szok::szok:a ja rosołek nastawiłam makaron ugotowałam i relax :-D:-D:-D:-D:-D
ja zawse pamieta, bo moja babcia ma urodziny jak sie zmienia do przodu a mój dziadek jak do tyłu:-D:szok::-D:-D:-D:tak:

nata;ineczka wez sie w garsc, jestes super mamą:tak: jestes sama więc masz prawo byc zmeczona i poddenerwowana.. do tego ciaża....
waże ze prseprosiłaś i utuliłaś maluszka:tak:

no nic dziewczyny... ja lece bo malego wlasnie uspalam.. a jak sie obudzi to idziemy z mama na zakupy więc muszę się isc wyszykowac, bo jestem tak jak wsałam z łłozka;-)

Witam z deszczem, hehe

jak obiecałam, pói pamiętam-nowa ja

Wczoraj dzień pracowity,później, jeszcze jakby było mało pojechałyśmy od mojej mamy. Mała jak obiecała po ciężkiej rozmowie przedwczoraj rzeczywiście była bardzo grzeczna i odpukac póki co wszystko wróciło do normalności.

Dziś pogoda paskudna, pada...a ja planowałam rodzinne spacery i wypady na weekend. trudno, szkoda. Za to w ten deszcz musze leciec na Manhatan na zakupy a nie mam nawet parasola. Od 2 lat kupuje i jakoś kupić jeszcze mi sie nie udało, hehe.

Spadam dziewczynki, wpadłam tylko sie przywitać, nawt nie poczytam, będę nadrabiać w poniedziałe rano.

Ładnego i udanego weekendu , papaśki

ellooo

Wczoraj mialam dzien bez kompa:-D:-DNie mialam kiedy go nawet wlaczyc:szok:
Rano wstalam patrze za oknem deszcz:baffled:I co robic w taka pogode .Chcialam na sale zabaw sie wybrac ale musialam czekac na goscia od tv
Pojechalam po sniadanku na zakupy.Wrocilam byla 12 z minutami
Zabralam sie za obaidek.Dla Laury zupka na dni a dla nas zapiekanaka ze szpinakiem
PO obiedzie ogharnelam i zrobilam kulki z twarogu.
O 16:30 przyjechal Pan do tv a o 17 znajoma wpadla z corka.dziewczyny fajnie sie bawily do 19 Potem Kolacja i laura gotowa do spania.
O 20 na tvn lecial film 300 wiec zaczelam ogladac.Malo mnie interesowal wiec zadzownilam do kolezanki z ktora studiowalam :-)Zajelo mi to godzinke wiec potem poszlam zrobic sobie pelling z kawy i wskoczylam na chlopa:-D:-D

no to ide poczytac

Ostatnia edycja:
Witam z ranca
Pogoda fatalna bo pada i wieje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Od samego ranca boli mnie łeb a dzieciaki to chyba zwariowaly:no::no::no:
Niedlugo sie ubiore i zjemy sniadanko:tak:Musialabym isc do sklepu ale w taka pogode to az sie z domu nie chce wychodzic:no::no::no:A pozniej na 16;30 na roczek jedziemy

Dzień dobry.:confused2::confused2::confused2:

Natalineczka bardzo mi przykro, że nie masz wsparcia wśród znajomych.:-( Ale zawsze i o każdej porze możesz się do nas zwrócić o pomoc, czy po prostu wygadać. się.:tak:

Anakonda ale żem ciekawa fotek.:tak: Czekam z niecierpliwością. :tak: No i prawda, że spotkanie superowe było i wykład?:-)

Dorotko ucałuj Oliwkę. Oby nic się więcej nie wykluło.:no:

Pati co tak szalejesz z tymi postami?:-D:-D:-D Potraja, podwaja ci...:cool2: Problem naprawiony. :tak:

u nas leje i pizdzi:tak::tak::tak::tak:
a w chaupie goraco jak w czarcim kotle:tak::tak::tak::tak:
masakra siedze w samych gaciach i oszulce na ramiaczkach i zdycham :tak::tak::tak::tak:
u nas to samo.:cool2::cool2::cool2:

:pamiętacie dxziewczyny dziś przesuwamy w nocy zegarki o 1h do przodu więc będziemy dziś spać krócej:-:)-:)tak:
pamiętamy, pamiętamy...:tak:;-)

luna fiu, fiu... Ładna z ciebie pani wiosna.:tak:No i super wyszło to obcjęcie.:tak:

.... zadzownilam do kolezanki z ktora stusiowalam :-)
hyyym?:rolleyes2::rolleyes2::unsure::unsure::oo2::oo2: Co robiłaś? :-p:-p:-D:-D:-D:-D

Ogarnę chałupkę i z/w.:tak:

Medea wpadła tylko po Clin windows & Glass...

EDIT: ale to świetny pomysł, też lecę do okien:)
:-D:-D:-D:-D:-D
Witajcie piatkowo .Nocke mialysmy straszna .Co kilka minut sie budzila i cala noc poplakiwala.
Ona zaczela od wczoraj kaszlec Tak ze odrywa sie jej wszystko.Dzisiaj juz kaszle na calego :-(.Dzis nie zdaze z nia isc u siebie do lekarza .Nie wiem co mam robic :-(.Juz dawno nie byla chora .Az poltorej miesiaca temu byla na antybiotyku :-(.Szlak by to trafil.
zdrowka dla Oliwki zycze Doczytalam ze wracacie do domu wiec w domku szybko przejdzie
Zazdroszcze tego Aquaparku.Napewno bedzie super:tak:.

Oj justynka wspolczuje .Biedna teraz musisz sie meczyc .A boli cie ta noga?Masz jakies przeciwbolowe?

Fotek nie bedzie bo po farbie nic mi sie kolor nie zmienil.Wczoraj robilysmy rozjasniaczem pasemka ale tez nic nie wyszlo wiec narazie odpuscilam.

Co do lekarza to zaraz do jednego tutaj bede dzwonic.
doczytalam o farbie ale zeby pasemka nie wyszy co to za rozjasniacz byl:szok::szok:
Kurde, a ja le mam fotek do wywołania. Chyba z pół roku temu zrobiłam selekcję żeby tak duóż nie było i tylko co ciekawsze, ładniejsze a wyszło chyba ze 400 nie pamiętam. Ale też chyba zacznę po 100 co miesiąc robić, bo album piękny a w nim może z 10 sztuk...:zawstydzona/y:

No i poprała tapicerki, jeszcze został mi fotel balkonowy, ale musz epoczekac az woda przestygnie bo za gorącą zrobiłam.

Kot ma bajkę, wyleguje się na słoneczku, hehe

Mała odpukac jeszcze śpi. przebudizła się, myśłąłm, że jużoniec spania, a ta jescze jedną butl ei znów wkimono, ciekawe na jak długo. Jak wstanie za późno, to okna jje w pełnym słońcu będę myła:baffled:, a jak za wczesnie, to będiz emi się kręcić i robota będzie śie ślimaczyć, hehe, tak źle i tak nie dobrze
z fotkami to ja znow musze porzadek zrobic pewnie tez tak duzo mam do wywolania.Z tym ze ja albumu nie mam pustego:tak:Chyba zaczne co 3mc wywolywac bo tak to sie zasypac mozna:baffled:
tak rano prad ukradli dziady?????????
mysleleli ze nikt sie nie zorientuje bo tak rano?a to zonk:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja wczoraj malej kupialm buciki
BALERINKI Z MOTYLKAMI R 27 17cm RÓŻ JASNY (972159908) - Aukcje internetowe Allegro
wolalam niebieskie lae nie bylo rozmiaru,a na innych aukcjach ciagle mnie przebijalo
u nas w sklepie wojtylko sa ja ponad 30zl,nie pamietam dokladnei ale nie bylo rozmiarow na moja:baffled::baffled::baffled:

a Paulinie co soattnio wylicytowalam teczerwone towiecei ze jeszcze nie przyszly:szok::szok::szok::szok::szok:
a to juz ponad tydzien.....
chyba sie pozegnam z butami
tyle ze dziecko na swieta butow nie ma:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

w koncu nadrobilam wszytsko
i musialm jeszcze caiac posty
mala dalej kubusi aoglada
za oknem troche chmur ale nie pada

ja zaraz po niedzieli biore sie za pranie dywanow i psrztanie:tak::tak::tak::tak:
na podworku mam porzadek to jzu luzik
i moze przed swietami jzu rzodkiewke zasieje:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

przypomnijcie moi w poniedzilek rano ze mam zaniesc karte do przedszkola!!!!!!!!!!!!!!!!
bo jeszcez nie zanisolam

Lunka a moze by tak gg wlaczyc co?
fajne buciki, ja boje sie kupic na allegro bo moja musi mierzyc ma wysokie podbicie i nie w kazde buty wejdzie.Kiedys jej balerinki kupowalam to w swoim rozmiwarez nawet nogi nie wlozyla:baffled:
A tez poluje na jakies z tym ze przegladam oferty sklepow;-)

Cześć ciotki:-D
Jestem dumna i blada wiec sie chwale od razu,wyznaczyliśmy sobie trasę ,zmierzyliśmy autem 1.8 km,przebiegłam całośc wolno bo 7km.na h biegłam ,zajęło mi to 15 minut truchtem właśnie,zmeczyłam sie jak koń w polu ,ale warto było mp3 na uszach no bajka, fanntastycznie sie biegło.M biegł szybciej on obrócił w 10 min.Głowe miałam mokra ,z muzyką na uszach moge biegać jak nie słyszę jak dysze:-Da dziś mnie kolano boli:baffled:

Justa super ,ze poszłaś do lekarza,a ten dowcipny pacjent to z szoku pewnie taki wesołek:tak:

Ja mam zdjecia z dwóch lat do wywołania ,także jest troche:baffled:nie liczyłam jeszczeale myśle że z 300 moze być:confused:

Mój gin to najzwyklejszy Polak ,żadnych udziwnien,ale fajny:tak:
uuuu ciotka to zaszalalas az mi sie przypomnialo jak kiedys biegalam.Zimno, ciemno, deszcz czy snieg a ja hej na droge i biegam:happy2:Gratuluje
Hej laseczki piątkowo :happy2:
za oknem piękne słonko na termometrze już + 14 no WIOSNA CIEPLEJSZY WIEJE WIATR ...WIOSNA ZNÓW NAM UBYŁO LAT...WIOSNA WIOSNA W KOŁO I JA I TY...............................
u nas..noc ok chłopaki spali ...tylko.......Julia chora :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wstała rano z temperaturą 37.8 i zwymiotowała :-:)-:)-:)-(nie ma to jak mieć 3 dzieci jak nie jedno chore to drugie jak nie drugie to trzecie............. ech..........ale jak sie teraz wychoruja to potem będą zdrowi długo długo długo:tak::tak::tak::tak::tak:
:tak:
oj widze ze Wam zdrowka potrzeba wiec wysylam go mnostwo:-)
Chmurzy się.:szok::szok::szok:

Ja z allegro mam nie miłe wspomnienia.:no: Kupiłam ostatnio Kacprowi pakę ubrań niedrogo a, że babka też z Radomia była umówiłam się z nią na odbiór osobisty.:tak: Babka podjeżdża furą, wyfryzowana, taka ok. 40, wymalowana... ale miła, to muszę przyznać ( albo stwarzała takie pozory:baffled:) no i wymiana, ona mi ubrania ja jej kasę...Chwilę pogadałyśmy...
W domu patrze a tam ubrania w okropnym stanie. :dry::baffled: Gorzej niż z lumpka. Za darmo wstydziłabym się komuś takie ubrania dać a co mówić o wystawieniu na allegro.:sorry2:
Ubrania w rzeczywistości bardzo odbiegały od tych na zdjęciu. Kilku bluz brakowało... Ale wyczaiłam , ze oddzielnie je sprzedała.
Tak oto się nadziałam....
Może babka stwierdziła , ze za mało wylicytowano i badziewia nawkładała:dry:. Ale , że się nie wstydziła.:szok:

Malinka
dzięki za chęci, ale Amelia nosi 80 a Julka 128-134.:tak: Tylko , że na allegro rozm. 80 podają , że to jest od 9-12 m-cy. :dry: Ciężko mi coś kupić nie macając tego:cool:. Tym bardziej po tym nadzianiu się....
:szok::szok::szok: wsydzila by sie kobieta.Ale ja czesto jak mieszkalam w Pl widzialam takie Paniusie w lumpkach wiec bardzo prawdopobobne ze to ciuszki z lumpa byly:cool:
jestem wstrętną matką!!!
dlaczego nie potrafie byc normalna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przy okazji moje dziecko tez mogloby byc grzeczniejsze, wszystko mnie przerasta, nie mam juz sily, teraz rycze bo jestem glupia idiotka ku...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
aaaaaaa odrazu ze zla mama doczytalam ze juz lepiej
Kochana ja kiedys tez mialam takiego nerwa ze myslalam iz to juz szczyt szczytow mojej cierpliwosci.Ale na takie zachowania maja wplyw inne czynniki jak sama napisalas bylas glodna:baffled: a to jeszcze hormony buzuja, a bo to sie czlowiek spieszy.Mialas gorszy dzien i tyle;-)
Ale jestem padnieta:szok:niedawno zladowalismy do domu i wlasnie wcinam zupke chinska z paczki hehe
Rano pojechalam z dziewczynkami do lekarza,pozniej zakupki i solo i biegiem po Dominika bo do swietlicy jest zapisany do 14 a ja Go odebralam o 14;45:szok::szok::szok:
Dziewczynki ladnie w drodze spaly,Klaudia to nawet dwa razy:szok::tak::tak::tak:Po odebraniu Dominika poszlismy jeszcze na plac zabaw i tam troszke zabawilismy:tak::tak::tak:
A wiec wkoncu moje ksiezniczki przybraly cos na wadze:tak::tak::tak::tak:
Klaudia wazy 8100 i ma 77cm a Wiktoria wazy 8460 i ma 78 cm:tak::tak::tak:Fakt faktem byly jzu po sniadaniu i po drugim snaidaniu i przed samym wejsciem do gabinetu wypily po jupiku ale i tak ladnie waza:tak::tak::tak:
Lekarka byla zachwycona i jzu na samym wejsciu powiedziala ze bardzo ladnie wygladaja:tak::tak::tak:Jak wyszlysmy z gabinetu to chodzial po calej przychodni i mowila jak to moje dziewczynki ladnie przybraly:tak::tak::tak: Dla nich to normalnie szok,zreszta dla mnie tez hehe:tak::tak::tak:
wyzdrowieli
no prosze jak szczypioerki nabierajka cialka, super! Skoro pani doktor z daleka widziala ze pieknie wygladaja to cos w tym jest:tak:Gratulacje dla dziewczynek i buziaczki
Ojoj a co tu takie pustki:confused::szok::szok::szok:
Ja obejrzalam Majke i pozniej wyszlam z mlodymi na chwilke na podworko bo dziewczynki chcialy koniecznie wyjsc z wozkami:tak::tak::tak:
Pozniej wzielam sie za dziewczynek pokoj i go mega wysprzatalam i przy okazji pomylam znowu wszystskie podlogi:tak::tak::tak:No i ogarnelam tez garderobe:tak::tak::tak:
Chetnie bym wystawila od dziewczynek z pokoju moje wyrko bo mam jzu wizje jakbym chciala u Nich miec ale jest jeden maly problem-mam o jeden pokoj za malo:-:)baffled::-D:-D:-D
Czekam teraz na pogode na tvn ale cos slyszalam ze jutro am byc syfiasto a ja jade na roczek
klaudia stoi nade mna i chce zebym Jej nadmuchala takiego dlugiego zakreconego balona ale ja sie predzej zesram niz go nadmucham:-D:-D:-DWiec stoi i wyje :szok::-D:-D:-D
heheheh no mamusia dawaj z tym balonkikiem hehehe mialas szczescie z tym polsatem:-Dtak by trzeba bylo dmuchac:-D
Witam wieczorową porą
Spotkanie bb-mowe super, Aniaslu bardzo miła babeczka, zeszło nam prawie 4 godz., oczywiście ja z tego wszystkiego zapomniałam aparat wziąć ale dziewczyny zdjęcia robiły i jak tylko mi prześlą to wam pokażę :tak::tak:
Po spotkaniu poszłam jeszcze z Mają na plac zabaw bo skoro od jutra ma się pogoda popsuć to lepiej ten czas wykorzystać :tak::tak:
super ze spotkanko sie udalo czekamy teraz na foteczki
a mój syn zawziecie oglada ja do niego gadam a on nic .głuchy czy co myslalm ze zasnął a on taki wpatrzony w tv ze nawet mnie nie słyszy hehehe
:-D:-D:-D wiekszosc dzioeci jak oglada to nie slyszy:-D:-D
hejka

wczoraj was trochę poczytałam ale jakos nie miałam weny aby cos napisać :sorry2:

wczoraj był piekny dzień,Oliwka z dziadkiem prawie cały dzień na dworzu ,wczoraj było+20C :tak::tak::tak::tak:

a dzis pogorszenie pogody,pochmurno,ma dziś lać i ma być tylko +10C i do tego wiatr :cool:

wstaliśmy dzis o 7.00 więc jest ok :tak::tak::tak::tak: polezeliśmy troszkę w łozku,Oliwka poczytała nam książeczki,Pyśka z nami poleżała w łożku tzn my leżeliśmy a ona po nas biegała :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oliwka już po kaszce,M robi śniadanko a ja mam lenia i nie chce mi sie iść do pracy,zawsze najgorzej zebrać mi się w sobotę,wolałabym mieć cały weekend wolny a tu dupa :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

pamiętacie dxziewczyny dziś przesuwamy w nocy zegarki o 1h do przodu więc będziemy dziś spać krócej:-:)-:)tak:
dzieki bo ja nie wiedzialam o tym:-D:-D
Witam z deszczem, hehe

Wczoraj dzień pracowity,później, jeszcze jakby było mało pojechałyśmy od mojej mamy. Mała jak obiecała po ciężkiej rozmowie przedwczoraj rzeczywiście była bardzo grzeczna i odpukac póki co wszystko wróciło do normalności.

Dziś pogoda paskudna, pada...a ja planowałam rodzinne spacery i wypady na weekend. trudno, szkoda. Za to w ten deszcz musze leciec na Manhatan na zakupy a nie mam nawet parasola. Od 2 lat kupuje i jakoś kupić jeszcze mi sie nie udało, hehe.

Spadam dziewczynki, wpadłam tylko sie przywitać, nawt nie poczytam, będę nadrabiać w poniedziałe rano.

no fryzurka superanska, extra wycieniowane wloski. A mi sie rzucila w oczy p[uszka z piwka:-D:-D
Witam z ranca
Pogoda fatalna bo pada i wieje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Od samego ranca boli mnie łeb a dzieciaki to chyba zwariowaly:no::no::no:
Niedlugo sie ubiore i zjemy sniadanko:tak:Musialabym isc do sklepu ale w taka pogode to az sie z domu nie chce wychodzic:no::no::no:A pozniej na 16;30 na roczek jedziemy
uuuu pogoda ode mnie znow u Ciebie ehhhh

reklama
Witam z deszczem, hehe

no prosze jaka lasencja, zagwizdalabym ale i tak nie uslyszycie ;-):zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ślicznie kochaniutka, super, jak ulał normalnie :tak::tak::tak::tak:

u nas pogoda taka jaka jest :dry::dry::dry:
w nocy padało, tzn wieczorem , tzn tak kolo 23 ;-):-p:-p
dzis nie pada ale juz 8* i sloneczka brak, ale wiatru tez nie widze, moze pojdziemy pozniej na spacerek, narazie trzeba sie uprzatnac, jutro palmowa, to trza jakis porzadek zrobic:sorry2:
nie wiecie ile trwa masza na palmowa niedziele:confused::confused:
ja nie do konca pamietam, ale wydaje mi sie ze dlugo:confused:
czy zle mysle, bo poszlabym z czarkiem, ale nie wiem czy wytrzyma:baffled:

Do góry