reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja też się witam nadal w dwupaku,
Ale Dronka się uwinęła, rzeczywiście pisała, że nic nie zapowiada, że w nocy urodzi, w dodatku mąż Dronki od dzisiaj ma urlop, super trafił. Też bym tak chciała szybko i zwinnie i nadal na to liczę.
Co do spania, to ja też ostatnio długo śpię, dzisiaj po 11 wstałam, wydaje mi się że pogoda jest taka senna. A dziś to mnie strasznie nogi bolała, biodra, łydki, ogólnie całe nogi. Opuchliznę też mam, może rano mniejszą, ale chwilę pochodzę i nogi jak baloniki.
Izulka i Maborka miło, że się odezwałyście. Pozdrowienia dla Was i Waszych dzieciątek.
Izulka, trzymam kciuki, żeby się dobrze poukładało, najważniejszze że masz wsparcie wsród bliskich i dasz radę kochana. Lepiej, że teraz się ta sytuacja wyjaśniła i niech koleś spada.
Ja piję teraz kawkę i też szykuję się na Ktg jak co poniedziałek od trzech tygodni. W piątek mam wizytę u gina, mówił mi że raczej nie dotrwam, ale wygląda na to, że się mylił.
Miłego dzionka, potem zajrzę.

reklama

tak apropo bilirubiny moja tez miala podwyzszona i musialam z nia jezdzic na kontrole ale jak zaczela troche spadac to juz nie mowili zbey pryjezdzac... Mała ma juz ponad prawie 4 tyg i jeszcze troche widac na oczkach i skórze...podobno zejdzie...
moniSkaBe tez miałam rozpuszczalne szwy... i rzecz
ywiscie sie rozpuscily:p odrazu poczulam ulge bo mialam problemy z chodzeniem juz nie mowiac o siedzeniu....wr..

takie pytanko... wiecie moze ile przybraly na wadze wasze maluchy? bo u mnie z 3700 przy porodzie po 3 tygodniach bylo juz 4700... czy to nie za duzo? nie za szybko..?

a po jakim czasie Ci sie rozpuscily?
moj przez 3 tyg przytyl 950 gram i pediatra powiedziala, ze ok.
mag ja może kupię tą fridę a głęboko ją się wsadza?

moniskabe odparzona pupkę spróbuj małemu najpierw myć wacikami zmoczonymi w przegotowanej wodzie a jak wyschnie mąką ziemniaczaną posmaruj powinno coś pomóc

a szwy mam juz 3 tydzień i jakoś się nierozpuszcają:/
juz glupieje z ta pupka, na poczatku mialam wrazenie, ze juz sie poprawia.. a teraz znowu gorzej :eek:

ja jem normalnie, tylko ze zmeczenia głowa mnie nachrzania :(

moniskabe słyszałam, że na odparzoną dupkę dobra jest ta mąka ziemniaczana, w sumie co szkodzi spróbować :) ja swojej zasypywałam mąką szyjke, jak jej sie tam potówki zrobiły i pięknie zeszło :)
albo idź do apteki i poproś coś ekstra- np tutaj sa takie spreje do odparzeń u niemowlaków, normalnie się ich nie używa, tylko w razie konieczności. jestem pewna, że w Pl też coś jest :)

Ola zjadła, puściła masę bąków ;) zwaliła wielką kupę, więc mam nadzieję, że pospi spokojnie i obejdzie się bez kolek :/

hej :)CZERNUSZKA pisze tutaj bo tu mnie wpuscilo :)koniec czerwca poczatek lipca jestesmy w jelonce :)kawa stoi nie :)Moja myszka juz 2 nocke przesypia wczoraj od 1 do 5:30 a dzisiaj od 1 do 6:30 mam nadziejeze to normalne i ze tak dobrze pojadla wieczorem ze spi jak zlotko :) W dzien jest bardziej aktywna spi je i krzyczy :)Co do wychodzenia to ja z nia chodze i jak narazie nic nie zalapala :) ftu ftu ftu chodzimy po sklepach po znajomych jest ok :)nie mozna tez przesadzac i chuchac bo potem beda bardzo delikatne .Moja spi jak radio gra jak sprzatam i odkurzam spi i nic ja nie rusza :) maz kiedys wiercil w scianie i spala :)trzeba nauczyc od poczatkuwiadomo nie wolno przesadzac z chalasem ale nie mozna tez chodzic na palcach .A jak wychodzimy na spacer to najpierw ja ubiore body ,bluzeczke ,rajtuzkii spodnie ,zaloze sliniak i jemy :) potem sie odbije i odczekuje jakies 30 min poloze ja tak ze ma glowke wyzej niech wszystko ladnie zleci do brzuszka (co sie uleje to uleje ) robi to juz rzadziej :) potem zakladam buty ,czapke i kurteczke otwieram okno zeby jej nie bylo za goraca ,zakladam buty i idziemy na spacer wszystko inne dla siebie mam juz przyszykowane :)
NoOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale super!!!!!!!!!!!! pewnie ze tak juz nie moge sie doczekac !!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/viburcol-n-czy-ktos-mial-11006/index4.html właśnie mam to kupić bo moja malutka ma OSPĘ.Własnie wróciliśmy od lekarza. Na kolki też polecane, bo ma działanie głównie uspokajające.
Ja to miałam dla Sebka jak był chory i to niby takie uspakajające ale na niego to nie dzialalo:confused: Ale znowu koleznka mi mowila ze jej synkwoi suuper pomaga. Wiec zalezy od dziecka. I na zabkowanie tez to jest . TO jest homeopatyczne wiec bezpieczne dla dzidzi.

Cześć dziewczyny:-):-)

AGUS porodówki nie widziałam :-(
Byłam tylko na takiej sali (robili mi tam ktg) gdzie jest wanna, jakieś piłki, drabinki, łóżka i fotele podejrzewam, że dla mężów. Taka sala na której się czeka na rozwój akcji. I ona faktycznie jest poprzedzielana takimi parawanami.

Ja leżałam w sali dwuosobowej i większość takich jest, ale nie zwiedzałam Łubinowej więc może są jakieś większe.

Mogę Ci jednak polecić ten szpital z całego serca choćby z powodu opieki, położne i panie od noworodków są super.
Ciągle ktoś przychodził i pytał czy wszystko w porządku, nie było problemu ze środkami przeciwbólowymi zwłaszcza po cc gdzie ból był okropny.

Panie od noworodków bardzo pomocne w sprawach karmienia i nie tylko.
Także polecam.
Mój malutki śpi, Igorek u babci tymczasowo a mnie od 3 dni boli głowa przeokropnie chyba po tym cholernym znieczuleniu także jade na przeciwbólowych:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Umowilam sie dzis do lekarza z tym katarkiem, wole sprawdzic czy wszystko ok. Odciagam caly czas frida, ale malo co leci, a slychac, ze zatkany :-( Klade go na brzuszku i podlozylam kocyk pod materac.
U nas tez pobierali krew z pietki. Przyszla polozna i poklula obie stopki, bo nie chcialo leciec. Placzu bylo troszke, ale coz zrobic?

Ionka wspolczuje!! Kolka musi byc straszna, zarowno dla malenstwa jak i dla rodzicow. A czemu bierzesz przeciwbolowe?

Nie pamietam co jeszcze mialam napisac...

hej
zaraz ide na usg glowki ale dzis jak na razie dzien fatalnie

pawelek odparzyl pupke i non stop placze... bidulek a moglam moze tego sudocremu uzywac tak jak chcialam od poczatku...:tak: a w szpitalu namieszali i powiedzieli ze nie, wiec kupilam f18, kolezanka ma jakas super masc robiona w aptece wiec stas podjedzie do niej i zobaczymy bo tak mi szkoda maluszka:-(

ja przemywam mojemu buzie wewnatrz, gazikiem jakos dajemy rade, tak zalecaly polozne:tak:

Witam dziewczyny nie odzywalam sie bo bylam w szpitalu. Chcialam wam powiedziec ze w koncu urodzilam!!:) 26 tak jak mialam termin o godz 19:10 zaczely mi odchodzic wody a nasze malenstwo przyszlo na swiat 27 mara o godz 12:25:) z waga 3250 i 55 cm dluga, porod silami natury, corcia ma na imie Oliwia. Prosze o dodanie mnie do listy rozpakowanych:) jak bede miala wiecej czasu to was nadrobie i opisze swoj porod, ael uprzedzam, ze nie bylo latwo. Gratuluje wszystkim rozpakowanym i trzmam kiuki za te jeszcze w dwupaku:)

Ostatnia edycja:
Witam się nadal 2 w 1:baffled:

maborka- Super, że sie odezwałaś, byłam ciekawa co tam u Ciebie:tak:, Dobrze, że wszystko w porządku:blink:

Zaraz jadę do szpitala na KTG no i zobaczymy co mi powiedzą.

1kkarolaa1- nie strasz tym masażem szyjki, moja też nie przygotowana:no:, mam nadzieje, że położna mi dziś nie zafunduje takiej przyjemnosci:dry::wściekła/y:

Brzuch też mam twardy, ale nie przez cały czas. Często się napina a potem puszcza, nie jest to dla mnie uciążliwe.

Dronka już się rozpakowała, kiedy wreszcie będzie kolej na mnie:crazy:

Ja już dałam zielone światło Antoniowi - zalke od promotora mam, indeks oddany do dziekanatu :-) Przeprowadzka ukończona ! :tak:

W piątek byłam na ktg i cyt. "na poród to nam się nie zapowiada" ... czekamy zatem :blink:

Pani położna doradziła seks "do końca" - łyżeczkę oleju rycynowego - mocną kawkę.

czekam na wieści Monia84 :-)

No i nie poszłam spać, nie mogę się ułożyć i nie mogę spać:zawstydzona/y: Kurcze dronka poszła jak burza:-D wczoraj jeszcze pisała, że nic nie zapowiada porodu a tu prosze jaka niespodzianka:-D mam nadzieje, ze mnie mój Franco też tak zaskoczy:tak:
ja twardnienie i spinanie brzucha to mam od 2 albo 3 miesiecy, teraz głownie w nocy lub w dzien jak chodze. Lekarz powiedzial mi, ze to skurcze przepowiadajace i macica sie trenuje:tak:Dzis w nocy to skurcz poszedl mi na calym brzuchu, nie mogla sie dotknac - bolało i kuło strasznie, ale po kilku minutach przeszło. Generalnie to ja na to spinanie i twardnienie przestalam zwracac uwage :sorry2:

Ja też już przestałam się ekscytować spinaniem ... tylko noce mam fatalne - dzisiaj zasnęłam na dłużej około 6 :baffled: Już sama nie wiem co mnie boli, czasem żołądek czasem brzuś i plecki - suma summarum chodzę spać z wampirami :-(

Witam dziewczyny nie odzywalam sie bo bylam w szpitalu. Chcialam wam powiedziec ze w koncu urodzilam!!:) 26 tak jak mialam termin o godz 19:10 zaczely mi odchodzic wody a nasze malenstwo przyszlo na swiat 27 mara o godz 12:25:) z waga 3250 i 55 cm dluga, porod silami natury, corcia ma na imie Oliwia. Prosze o dodanie mnie do listy rozpakowanych:) jak bede miala wiecej czasu to was nadrobie i opisze swoj porod, ael uprzedzam, ze nie bylo latwo. Gratuluje wszystkim rozpakowanym i trzmam kiuki za te jeszcze w dwupaku:)

Gratuluję !!! :-):-):-) szybciutko wróciliście do domku

reklama
Wróciłam z kontroli w szpitalu. Na szczęście położna mnie pocieszyła. Główka jest już nisko wyczuwalna i szyjka przepuszcza jeden palec, może nawet w nocy się ruszy:tak:. Jutro z rana mam przyjechać jakby nic się nie działo, dadzą mi jakieś zastrzyki by szybciej było. Do spotkania z maluszkiem coraz bliżej :-) Trzymajcie za nas kciuki.

naughty&happy- W czwartek u mnie też jeszcze nie było widać żadnego postępu, a zbadała cię? Bo u mnie na KTG tez skurczy brak, ale szyjka się już przygotowuje:tak:

Do góry