reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

eh a mojemu cos sie poprzestawiało ... godzina 5 już rozjasnia sie za oknem a on se serenady spiewa od rana :o bosh ... matka ledwo na oczy widzi a jemu na śpiewanie sie wzieło ... no ok.... lece po mleko ...zjadl troche... smok w buzi i marudzenie .... bosh .... kopie sie i rozkrywa :D no ok ... wzielam do siebie ... cisza.... zasypia... nagle otwiera oczy i znow marudzenie ... widze chce spac ale juz mu za jasno yh ... wzielam na rece odwrocil głowe w strone okna ... i sie wpatruje .... po 5 minutach zmeczyl oczka i zasnal .... odłozyłam do łozeczka ... 6.20 spi !! <jupi> ... 7.05 łeee łeee łeee ....

to latem juz po 4 bedzie mi wstawał?? <szok>
Kasiiula to ciesz sie ze nie mieszkasz w Norwegii bo tu latem praktycznie slonce caly czas swieci;o) tzw "Biale noce"

reklama
Dziewczyny z Norwegi ja współczuję i podziwiam chociaż pewnie już się przyzwyczaiłyście. Ja dnia non stop bym nie wytrzymała o nocy już nie wspomnę :szok::szok::szok: Ile już tam mieszkacie? Podobno, gdy jest cały czas ciemno u Was zwiększa się ilość ciąż hehehe oraz ilość samobójstw :-( - prawda???

dziewczyny niech mnie ktos pocieszy ze ma tak samo;-) ignas w domu spi tylko pol godziny:szok: jakby mial minutnik w pupie po pol godzinie bach! oczy otwarte albo nawet zamkniete ale marudzi i nie moze dalej usnac:dry: to jeszcze nie koniec, wymyslil sobie ze spi tylko na spacerze:sorry2: wychodzimy dwa razy w ciagu dnia ok.10.00 i potem 14.00, 15.00 po dwie godziny i zeby bylo lepiej wozek musi sie ruszac:cool: bo jak stane to boksuje nosz jasna cholerka:baffled: nie wspomne ze ja po takich spacerach padam na pysk i malo mi sie chce potem mu spiewac czytac tanczyc zeby go zabawiac:dry: a on wyspany i ozywiony:cool: rowniez juz noszenie na rekach do uspienia nie wchodzu w gre (co akurat mnie cieszy) no ale nic mu nie odpowiada:baffled: niech mnie ktos przytuli:sorry2:

dziewczyny niech mnie ktos pocieszy ze ma tak samo;-) ignas w domu spi tylko pol godziny:szok: jakby mial minutnik w pupie po pol godzinie bach! oczy otwarte albo nawet zamkniete ale marudzi i nie moze dalej usnac:dry: to jeszcze nie koniec, wymyslil sobie ze spi tylko na spacerze:sorry2: wychodzimy dwa razy w ciagu dnia ok.10.00 i potem 14.00, 15.00 po dwie godziny i zeby bylo lepiej wozek musi sie ruszac:cool: bo jak stane to boksuje nosz jasna cholerka:baffled: nie wspomne ze ja po takich spacerach padam na pysk i malo mi sie chce potem mu spiewac czytac tanczyc zeby go zabawiac:dry: a on wyspany i ozywiony:cool: rowniez juz noszenie na rekach do uspienia nie wchodzu w gre (co akurat mnie cieszy) no ale nic mu nie odpowiada:baffled: niech mnie ktos przytuli:sorry2:

u mnie troche podobnie mały tez spi na spacerach przytrzęsącym się wózku jest mu najlepiej choć i postoje czasem mu nie przeszkadzają...
a co do spania w domu to Mati ma 2 dłuższe spania po 1,5 godziny a 3-4 po 10-15 minut

Dziewczyny z Norwegi ja współczuję i podziwiam chociaż pewnie już się przyzwyczaiłyście. Ja dnia non stop bym nie wytrzymała o nocy już nie wspomnę :szok::szok::szok: Ile już tam mieszkacie? Podobno, gdy jest cały czas ciemno u Was zwiększa się ilość ciąż hehehe oraz ilość samobójstw :-( - prawda???
w zimie ciemno jest do 10 rano a potem od 15 znowu :szok: , za to jak już się zbliża lato to całą dobe jest jasno ale na szczęście są rolety i żaluzje ;-)
o samobójstwach pierwsze słysze :szok: a ciąże to jak wszędzie , ludzie lubią różne rzeczy opowiadać :tak:

pocieszę cię że mój też tylko po pół godzinki śpi w ciągu dnia i to nie ważne czy w domu czy na spacerze :-( , wózek też musi być ciągle w ruchu bo inaczej się budzi

Kira, kochana, jakbys o mojej pisała. W dzien spi na spacerze i po ok 15 min jak ciumka cyca a tak to aktive girl, wczesniej to jeszcze sama sie pozabawiała w łozeczku czy na macie a teraz jej sie odwidziało, w łóżeczko "gniecie" a na macie troche polezy i już "jojkum jojkum baw sie ze mna". Normalnie nic nie moge zrobic, prasuje na 5 razy, do sprzatania to nie wiem ile razy podchodze, w dodatku przez 5 dni jestem sama i niedlugo to do wc nie da mi wyjść :(

Ulenka ja akurat lato tutaj bardzo lubie, bo godzina 23.00 a ja jeszcze moge siedziec na tarasie i buzke opalac ;o) za to bardziej dolujaca jest zima. trzeba wtedy sobie zajecie znalezc i regularnie na spacerki wychodzic, albo na narty biegowki zeby nie zlapac dola. Co do ciazy i samobojstw to nie mam pojecia, nie zaglebialam sie w statystyki ;o)

Kirgold moja mala jak spala w hustawce to spala po 2x dzinnie po 3 godziny :-) i bylo supe. Teraz jak juz jej nie daje do hustawki, to spi 2 x dziennie razem w sumie ok 4 godzinki. ale to tez roznie, raz na spacerku, raz w domu. Ale to tez zalezy od dnia i jej humoru. W nocy za to spi ladnie, bo juz prawie cala noc przesypia:tak:

reklama
Do góry