reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Co do tego trymestru to ja sama dokładnie nie wiem, bo korzystam z jednego kalendarza ciąży to na nim niby po 12tyg. się kończy I Trymestr, ale wszędzie indziej to po 13tyg. więc pora się cieszyć.

reklama
U nas też piękne słoneczko:-D
Hurrrrrrrraaaa bo aż chce się wyjść a my do Playhouse jedziemy:tak:

Ulisa wyślę napewno z góry dziękuję i trzymam mocno kciuki za dziś ;-)

Madlein ciesz się ciesz tydzień w jedną czy drugą nie robi różnicy
a radość napewno dobrze wpływa i na Ciebie i na maluszka :-)

Ale Wam się imprez szykuje!!! Będzie szaleństwo!!!
Napewno czas szybciej zleci :tak:
Ja teraz w kwietniu lecę do rodziców ... myślę że miesiąc zostanę....
Potem może mamę do siebie przyciągnę na trochę...
No a reszta wakacji już samotnie :-(
Pewnie będzie się ciągnęło:confused2:
Ale za to będzie czas na przygotowania ;-)

Znikam... szybki makijaż i wybywamy :tak:

Tak a propo tego feminatalu, ja go biorę cały czas od 6tyg ciąży i czuję się rewelacyjnie. A teraz po tym usg genetycznym lekarka powiedziała, że już odstawiamy kwas foliowy. To dobrze?

Ja już odstawiłam od 2 tygodni kwas foliowy, kochane mamy w drugim trymestrze zażywamy już "poważniejsze" dawki witamin, mnie gin kazał sobie kupić Centrum Materna DHA, czuję się po nich dobrze, chociaż w aptece mało mnie z butów nie wyrwało 60zł! ale na 2 miesiące, na szczęście :)

cześć dziewczęta:) kurde obudzić się nie mogłam;/ Powiedzcie mi jak to jest ze spaniem na brzuszku;>? Bo ja uwielbiam tak zasypiać, zresztą tak też się budzę, a nie wiem czy powinnam, tzn myślę że teraz jeszcze ok, ale jak ja się potem odzwyczaję? Co o tym sądzicie?

dagisu ja w pierwszej ciąży też lubiłam spać na brzuchu i nie ma ku temu przeciwwskazań. Sama się przestawisz na spanie w innej pozycji kiedy przestanie to poprostu być dla Ciebie wygodne :-) no bo jak moze być wygodne spanie na piłce ... hihi (mowa oczywiście o późniejszym etapie ciąży) wiec póki co , śpij spokojnie na brzuszku :-)

Hej dziewczyny
Ja biore feminmatal DHA i też cena mnie zdziwiła niby witaminy a 55 zł na miesiąc. Ale czuję się po nich dobrze więc biore codzien8ie od razu po śniadaniu jak radziła ginekolog :)

Kassiaa biorę te same witaminy co Ty, ale szczerze powiem że wtedy jak mi się o nich przypomni, więc o różnych porach. Nie jestem zbyt systematyczna.
Ja dziś po wizycie u lekarza. Wszystko ok. Przytyłam od ostatniej wizyty miesiąc temu 0,5 kg. Wyniki badań dobre. Muszę tylko uważać na surowe mięso i zwierzaki bo nigdy nie chorowałam na toxo. Dwoch wyników na różyczkę i cytomegalię jeszcze nie mam ale mam nadzieję że są w porządku.
Pytałam dziś lekarza jak wygląda sprawa ze znieczuleniem zewnątrzoponowym bo takie chcę. U nas jest za darmo. Po 30 tyg ciąży idzie się do poradni leczenia bólu czy coś takiego i tam już anestezjolog kwalifikuje do takiego znieczulenia. Nie mozna się umówić prywatnie bo nfz może zerwać umowę ze szpitalem. Boję się że akurat jak zacznę rodzić wszyscy anesezjolodzy będą zajęci i nici z mojego znieczulenia. Lekarz mówi że musiałabym mieć wyjątkowego pecha, ale ryzyko takie istnieje.
Poza tym wczoraj kupiłam sobie pierwsze spodnie ciążowe i dwie bluzki. Ceny zaporowe ale przynajmniej spodnie mi nie spadają. Bo stare jeansy musiałam odpinać i wtedy mi spadały.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i miłego dnia.

Beata, rozumiem, że rodzisz w Gorzowie? a gdzie dokładnie, jeśli mogę spytać:-)? zaszokowałaś mnie, że znieczulenie za darmo.... a do Gorzowa bliżej mam niż do Słubic:tak:Natomiast opinie na temat szpitala na Dekerta bodajże zatrważające:szok:Będę Ci bardzo wdzięczna za jakieś szczegóły:-)

reklama
Ja średni biorę witaminy raz w tygodniu, bo te mdłości mnie dobijają...
Moja mama dzisiaj znów zaszalała i kupiła parę fatałaszków dla wnusia.

Do góry