reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Kittek - no to jesteś następna w kolejce;-)

Karola - mam tak jak Ty - Mała szaleje aż boli, dwie noce już kompletnie nieprzespane, ostatnia to spędzona z zegarkiem w dłoni i liczeniem skurczy i tak wieczorami i w nocy.. od 4 dni.. a nad ranem się budzę i wszystko zanika:-( Czop o ile to w ogóle był czop mi już we wtorek odszedł częściowo i wczoraj znów troszeczkę, ale kolor białawo-bezbarwny a z takim to można podobno i 2 tygodnie się jeszcze bujać..
Miałam dziś tak dużą dawkę ruchu, że może coś wreszcie ruszy..
Moja położna ma nocny dyżur od 19:00 do 7:00 - może się Lenka wbije w termin ;-)

kittek - no to jesteś następna w kolejce;-)

karola - mam tak jak ty - mała szaleje aż boli, dwie noce już kompletnie nieprzespane, ostatnia to spędzona z zegarkiem w dłoni i liczeniem skurczy i tak wieczorami i w nocy.. Od 4 dni.. A nad ranem się budzę i wszystko zanika:-( czop o ile to w ogóle był czop mi już we wtorek odszedł częściowo i wczoraj znów troszeczkę, ale kolor białawo-bezbarwny a z takim to można podobno i 2 tygodnie się jeszcze bujać..
Miałam dziś tak dużą dawkę ruchu, że może coś wreszcie ruszy..
Moja położna ma nocny dyżur od 19:00 do 7:00 - może się lenka wbije w termin ;-)
elvie słońce ja nie śpie odkąd zdjęli mi szewek czyli od ponad tygodnia, ja mam dużo białego śluzu co jakiś czas ale to chyba nie czop nawet nie wiem jak on wygląda czy to taki brudny śluz czy jakiś skrzep nie mam pojęcia. Może gdzieś kobietki pisałyście ale niestety nie mogę nadrobić bo nadal ten net szwankuje i nie jest taki jak potrzeba.jutro jadę na kolejne ktg ostatnie wyszło według pani dr bardzo dobre więc chyba się nie zanosi na poród:-(.a mi brak już sił w dzień spać nie umiem w nocy nie śpie i tak w kółko:-( już mnie powoli szlak trafia.

Czesc laseczki
Melduje sie nadala jako dwupak,u mnie nadal pojawiaja sie skurcze przepowiadajace.Codziennie duzo chodze dzisiaj np 3 godziny i co i nadal NIC:no: smutno bo staram sie a i tak nic sie specjalnego nie dzieje.Dom wysprzatany,zakupy zrobione ( specjalnie dzwigam siatki zeby cos sie ruszylo ),dla baczka juz wszystko gotowe,z Szymkiem tez codziennie na spacerze jestem a wszystko stoi w miejscu:-( Nadal czekam...

Dziewczyny u mnie podobnie. Przez dzień moje dziecko jakoś mało aktywne a ok 23 zaczynają się harce;-) I to takie dzikie a poza tym skurcze na szczęście mnie jakoś to nie przeszkadza żeby zasnąć. Nawet nie wiem kiedy zasypiam później budzę się w nocy ok2 razy na siku i skurcze są nadal ale dalej zasypiam. Ale jakoś tydzień temu tez tak miałam że nie mogłam spać poza tym byłam już tak wymęczona tymi przepowiadającymi że szok ale teraz trochę mniej już mnie to męczy-może organizm się przyzwyczaja...
A z tym czopem to ja też nie mam pewnoeści czy to to ale najpierw miałam większe ilości śluzu takiego biało przeźroczystego a dziś rano był różowy a po badaniu już brązowy i w szpitalu mi powiedzieli że to pewnie właśnie czop ale nic jak narazie się i tak nie dzieje...

A aakata z tego co pamiętam w zeszły piątek pojechała na weekend do rodziców a w poniedziałek miała iść na ktg do szpitala i od tej pory chyba faktycznie cisza... pewnie tuli już swoje maleństwo i zapomniała o reszcie świata;-)

iza jeszcze masz czas.A z tymi siatami to uwazaj,bo moze ci sie cos stac.Nie przemeczaj sie.
A ja?Juz 3 dni po terminie a tu dalej nic a nic.Czy ja kiedykolwiek urodze????:angry:

karola ja tam zadnych skurczy nie mam jak mala sie rusza.Fakt ze juz tak inaczej ja czuje ale nic nie boli.

elvie ty jeszcze masz sile na jakies cwiczenia??Mi to sie nie chce wstac z sofy taka jestem bez sil:-(

Dziewczyny jak ja mam zmienic ze juz jestem po terminie na suwaczu??
Probowalam i nic.Ale jestem ciemna.

Widzę że nie tylko ja jestem zła że nic się nie dzieje:-( ja mam skurcze które naprawdę bolą ale nic to nie daje bo żadnej akcji nie ma niestety. Ciekawe czy na ktg coś wykaże ale wątpie.

karola ja bylam w piatek na ktg czyli w dzien terminu i tez liczylam na cos.
A tu nic.Cos czuje,ze jeszcze zdaze na nastepne ktg,ktore mam miec w piatek.
Uparciuch straszny z tego mojego dzieciatka.
Wszystkie kwietnioweczki chce przepuscic i jak tak dalej pojdzie to faktycznie bedziemy ostatnie:-D:-D:-D

reklama
Gosiek26 - musisz chyba wejść na suwaczki i wybrać sobie taki co odlicza czas po terminie - chyba Kwiatuszek coś takiego miała, jeśli dobrze pamiętam;-)
Mnie się też ćwiczyć nie chce, ale na szkole rodzenia wszystkie ćwiczymy 1h, więc nie ma wymigiwania się:-)

Do góry