reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Wronka
używasz ten pas poporodowy?
jak sie spisuje
nadal sie zastanawiam czy go kupic
i powiedzcie jeszcze dziewczyny jak tam Wasza waga po porodzie
ja dzisiaj rano mam 8 kg na minusie
do zzrzucenia zostalo 13 kg :(((

Witam wieczorową porą;-)
Co wejdę to kolejny Bobas na świecie - super!!
A ja tyle dzisiaj ruchu miałam a jakoś spokojniej niż wczoraj i przedwczoraj, praktycznie nic mnie nie boli - aż dziwne po minionych 2 ostatnich nocach.. Może to cisza przed burzą?;-)
Zmykam zaraz pod prysznic i korzystając z super samopoczucia kładę się wcześniej spać.
Dobrej nocy, Kwietnióweczki!!

No i Konstacja dzis ma juz 2 tygodnie. Troche urosla, buzka jej sie nieco zaokraglila, a wczoraj odpadl kikutek pepowinowy - uff, jaka ulga.
Zeberka nie pozwala nam spac dluzej niz 3 godziny pod rzad. Jak ma dobry humor, zasypia szybko, a jak chce nam dowalic (to najczesciej), budzi sie ok 3ej nad ranem i nie zasypia do 5ej, albo i dluzej. Oczywiscie krzyczy przeokropnie, a ja nie mam pojecia o co jej moze chodzic.

Wczoraj podczas spaceru postanowilismy kupic kilka ciuszkow (bo naiwni myslelismy, ze skoro oboje jestesmy wysocy, to i dzidzia bedzie duza, wiec malenkich ciuszkow wlasciwie nie mamy). W sklepie prosilismy o rozmiar dla nowonarodzonych, a sprzedawczynie pokazywaly mi ubranka na przynajmniej 60cm, twierdzac, ze to jest najmniejszy rozmiar dla noworodkow (z cala pewnoscia nie meksykanskich noworodkow, skoro wiekszosc doroslych nie mierzy wiecej niz 160cm! ). Jak twierdzilam, ze to ogromne ubrania i na moja mala sa zdecydowanie za duze, sprzedawczynie zaczynaly sie ze mna sprzeczac, a jak zobaczyly Kostke, to pytaly czy nie jest wczesniakiem - glupie babska, niech je drzwi scisna!

Zastanawiam sie dlaczego Konstancja nienawidzi kapieli. Strasznie placze. Jedyne co ja na chwile uspokaja, to polewanie glowy, ale i to nie dziala na zbyt dlugo. No i oczywiscie strasznie wierzga, jak tylko poczuje wode, dlatego kapiele przeprowadzane sa przez oboje starych. Ojciec trzyma dzidzie, a matka szybciochem myje...

No i wreszcie sutki troche mniej bola podczas karmienia. Pewnie dlatego, ze sie przyzwyczaily i, ze Kostka juz nie ssie tak lapczywie. Podczas niekarmienia bola i bola...

zielona...no ja niestety nie pomogę, bo u mnie Weronika uwielbiala kapiele, a Borys sie w wannie raleksuje. Leży bardzo spokojnie i wyglada jak "Panisko" na wczasach:), tylko mu drinka brakuje...heheheh

reklama
Do góry