reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

dobry;-)
własnie strasznie kreci mi sie w głowie i nie wiem czemu:baffled:
to pewnie ten pył wulkaniczny:laugh2:
mam nadzieje ze przytomnosci nie strace:sorry2:

natalka dzis w nocy wstała tylko raz:szok:
a pozniej po 8 :-)
teraz miała drzemke i własnie sie pieknie do mnie usmiechneła

wczoraj udało mi sie kupic małej kiecke na chrzest
i ja tez juz mam sie w co ubrac;-)

reklama
dziewczyny z innej beczki, mieli wasi faceci wieczory kawalerskie pewnie..były jakieś panienki do tańczenia? :p
Nie mam pojęcia;) Mój miała wieczþór kawalerski w czwartek- w sobotę ślub- i miała go na drugim końcu Polski. Hehe, tzrba było widzieć miny gości, którzy się z moim lubym minęli na dworcu. Oni na wesele a on w przeciwną stronę, hehe.
Ja za to miałam trochę wcześniej- było fajnie, tyle napiszę bo reszta nie nadaje się do czytania przez szersze grono;p
wlasnie marta przeczytalam ,ze mialas ochote dzien dziecka Antosiowi zrobic.
My tez kilka razy zroiimy dzien dziecka Maxowi i jaos z brudu nie umarl :)
A dzis...
Mamy dwie lazienki. Jedna z naszej sypialni i ma tylko prysznic a druga na korytarzu z wanna.
I w tej na korytarzu moj syn Ernest rozsiadl sie na teonie dokladnie o 19.
I stekal ta chyba z pol godziny a Max spiacy. Skoro z tego stekania nie wynikalo ,ze lazienka szybko sie zwolni postanowilismy ze Max wezmie prysznic. :)
I dzisiaj - po raz pierwszy kapal sie z tata pod prysznicem. A jaki byl zadowolony :)
I jaka mine mial smieszna. Jezyk wywalal bo mu woda na buzke chlapala.
U nas na reszcie kąpiele są bezkrzykowe. Na nowe aksperymenty jeszcze poczekam. Na razie delektuję się ciszą w łazience, hihi

Trzeba dużo bioli znać.. Nie jestem z niej dobra, za dużo szczegółów, a ja tak kocham zwierzaki.
Moim kierunkiem jest BHP:) Wydawać by się mogło - nudne, ale wcale nie:)
Włąśnie dopiero po rozpoczęciu studiów widzi się że wszystko wygląda niż się to sobie wyobrażało- super że jesteś zadowolona;)
Z tą biologią to dobrym trzeba być żeby dobrze zdać maturę. Potem to już inna bajka, więcej jest chyba chemii- chemia zwykła, biochemia, miałam też do zaliczenbia fizykę.
Magda85- a co studiujesz? Bo jeśli mydecynę ludzką to muszę Cie rozczarować że duża częśc materiału sie pokrywa, są nawet takie same podręcznmiki. A anatomię człowieka też miałam;) Może nie tak dokładnie jak na medycynie ale też, hihi.
hej a ja sie dzis slabo czuje ... katar mnie dopadl i gardlo napitala ... obym malucha nei zarazila ...
Zdrówka i ciepełka, wracaj szybko do formy
przyda sie troche zdrowka !!! dzieki dziewczyny !!

a mi skonczyli wyswietlac serial JAG !!!!!!!!!!!!1 i co ja teraz bede ogladac ??? jeden serial na dzien to troche malo !!!!

a na spacer to do apteki pojde !!! masakra !!! do tego zimnica niemozliwa !! a doiero na tesciowa wrzeszczalam ze ma w piecu nie palic bo juz maj za pasem ... chyba musze ja przeprosic !!

Ojoj widzę grupa stworzona przez Daffi wywołała kontrowersje u nas niemałe.
U nas powolutku. Wczoraj byliśmy u baby na kawce i czas zleciał :))
Dziś jedziemy do neurologa i trzymajcie kciuki - oby powiedział, że dalej wszystko ok z rozwojem Alusia :) Może mu filmik pokażę? :-D

a i niedawno napisałam posta z pytaniem o materac i nikt nie odp :-( Ale powtórzę: kupiłam materac gryka-pianka-kokos z pobrudzoną poszewką od łóżeczka. No ale nie mogę jej wyprać, bo w poszewce zaszyta jest gryka a od strony kokosa wata wsadzona....nie jest cały brudny ten materac, tylko z boku...
A nie możesz odesłać i poprosić o wysłanie nowego? Bo musiał byc źle zabezpieczony skoro się pobrudził. Prać raczej się nie powinno- jak dziewczyny pisały możesz mieć potem niespodziankę w postaci zielonego dywanika na materacu;)

witamy sie moje dupeczki!
Wiecie co bedzie teraz nie !!!! Spam od Aski bo uwaga ide nadrabiac poki moj maly spi - a czort niedobry sie zobil od 2 dni ze masakra! zeby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lajtway studiowałam wychowanie fizyczne ale teraz mam przerwe przez fizjologie i przez małego:) wiem, że przedmioty podobne, myślę jednak, że jakbym się uczyła fizjologii zwierzat to byłóby lepiej:)
mam jeszcze do ciebie pytanie: mój Dab bokser od poniedziałku puszcza mega mega śmierdzące bąki, wiem, że one w naturze tak maja;) ale nigdy tak nie miał, żeby trwało to 4 dni..nie wiem mam iść na jakieś usg jamy brzusznej, czy co? dodam, że w listopadzie kończy 11 lat. karmy nie zmieniałam, resztek nie dostają, na spacerach nic nie zjada.

jejku ja chyba nie rozciągne tych butów!! masakra jakaś, nie wiem co sie stało. w sklepie przymierzałam ze stopkami, w domu chodze bez, czy to może mieć jakiś wpływ? np że ze stopkami stopa jest bardziej śliska? kurcze:(

Ostatnia edycja:
Dobra SPAM bedzie pozniej ! Bo widze ze moje dziecko juz sie rzuca wiec neiwiem ile mu sie bedzie spalo! Narazie napisze co u nas !

Tak wiec wqurwionam na maxa ostatni laze !
Zaczelo sie od tego ze restauracje domowilam na komunie bo wynajelismy sale w szkole ,a kurachy se zamowilam jakis miesiac temu ,stwierdzilismy tez tak bedzie lepiej i TANIEJ!:wściekła/y:
Wszystko fajnie tylko ze kucharka ktora miala robic zarcie sie rozchorowala i jest w szpitalu jakas operacja ja czeka czy cóś ! No i zarabiscie bo zostalam z sala bez zarcia !!!
Nikogo w tej chwili juz nie znajde bo wszystkie maja terminy porezerwowane wiadomoa MAJ termin KOMUNI!
No i bede musiala zas szykowac i podawac wszystko sama !!!! Az sie rozryczalam z tego wszystkiego.Ale spoko LUZ moj maz jest CUDOWNY i powiedzial ze damy rade ! Zadzwonil do swojej matki maja zjechac z Niemiec szybciej i pomoc ( bo tez im sie teraz wyjazdow zachcialo wszystkim) ,Teciowa bedzie piec ciasta u siebie ,moi rodzice sa We Rzymie - pojechali na chrzest Szymonka - mojego brata i niestety ale tez beda musieli zjechac szybciej i beda gotowac ,no i Jarek przejmie nasza kuchnie tez.Jakos sie uda.

Przeraza mnie fakt 34 osob - no ale okroic sie nie da zreszta wszyscy juz wiedza wstepnie ze maja byc to nie bedziemy robic popeliny !Bo juz bylam w desparacji takiej ze chcialam tylko dziadkow i chrzesnych prosic ,ale Jarek wybil mi to z glowy przekonujac ze bedzie dobrze i mam nie panikowac.

garnitur mlody juz ma i wyglada rewelacyjnie normalnie az mi sie lezka w oku zakrecila jak mierzyl! Zaproszenia sie drukuja dostalam wstepny projekt zaproszen wkleje i wam pokaze!Mam juz wszystko w kosciele poplacone ,zostal tylko do kupienia rozaniec i swieca dla Patryka!
Maz ubrany tylko ja jeszcze zostalam do ubrania ale to juz na dniach ;)

Filip - ostatnio jak nie moje dziecko - istny diabel! Placze bez powodu ,marudzi 24 h na dobe , placze nawet przez sen czasami ,wciaz na rekach i to nie raz mu nie pasuje.
W nocy zaczol sie budzic kilka razy ,steka i marudzi az nie dam mu smoka ! Budzi sie o 6 i zaraz marudzi tak na DZIEN DOBRY!
Bola go dziasla bo nawet masowanie sprawia mu bol ,zel pomaga nam tylko na chwile ,spi jak mysza cos skrzypinie oczy jak pieciozlotowy i po 30 minutach juz marudzi bo niedospany ! ehhhh ! Widac juz te jedyneczki dolne ale zanim one wyjda moze to jeszcze trwac ,TRAGEDI nie ma bo nie beczy strasznie tylko jest marudny ! Teraz of kors juz sie naspal i siedzi u mnie na kolanach jak ja pisze i patrzy jak moje palce zpierdzielaja po klawiaturze!Proboje ugryzc kazdego doslownie kto sie nad nim nachyla ,uwielbia moja brode gryzc ! I powiem wam ze robi to tak mocno ze az boli ahahhah !wkurza sie jak nie ma co lub kogo ugryzc!wypija ponad litr mleka w dawkach 180-190 ml i zjada sloik zupy lub deserku na raz !pic dalej nie chce ale wiem ze zacznie jak sie zrobi goraco !KUPY wali co 2 dni jak w zegarku
stope ma -10 cm :-D
Jak ma humor przez kilka chwil to zaciesza w glos .tak wiec mlody daje popalic 2 dni !jak to powiedziala moja mama przez tel jak jej to strescilam - wkoncu wiesz ze masz dziecko - bo wczesniej byl tak grzeczny ze lezal jak laleczka!
w dalszym ciagu lubi sie klocic ze az sie robi czerwony :-D:-D:-D

no i juz mu sie znudzilo pisanie na bb! dobrze ze nie zaczelam nadrabiac zaleglosci !:baffled:

reklama
No i zapomialam pokazac projekt zaproszenia :-D 8ks2.jpg
Rysunek1 kopia.jpg

Do góry