reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Hej laseczki:-).Słonko świeci i aż miło się robi:tak:.
u mnie teściowa 30.04 ma urodziny więc może też jej jakiegoś kwiatka w doniczce kupić? tylko jakiego macie może jakieś propozycje?:-)
A może jakiegoś kaktusa;-)?Amarylis też jest fajny i nie trudny w uprawie:tak:
amarylis14.jpg

To super, gratuluję zdrowej dzidzi:tak::tak::tak::tak::tak:no i jaka ładna data na urodziny - Mikołajki;-), może to będzie Mikołaj;-):-D
No a u nas w niedzielę pierwsza rocznica:tak:, ale podejrzewam, że z małą płaksą nic mi się nie uda zrobić:baffled::sorry2: w nocy spała całkiem ładnie...wstała jednak o 7 i do 8 męczyła cyca....zasnęła o 8 i póki co śpi już godzinę:tak::tak::rofl2::rofl2:a ja zdążyłam się wykąpać i zjeść:-):-):-)
N o ja też o Mikołajku u Aluśki myślałam:tak::-D:-D. A tak BTW to sporo rocznic pod koniec kwietnia nam się nazbierało:tak:, w poniedziałek moja a w środę urodziny:szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Odnośnie zamówień na jutro - dla każdej starczy a w sklepie pan specjalnie dla mnie jarzynek zamówił i grzańca dla Madzienki.:tak:

Odnośnie zamówień na jutro - dla każdej starczy a w sklepie pan specjalnie dla mnie jarzynek zamówił i grzańca dla Madzienki.:tak:

huuurrrraaaaaaaa!!!dzięki Martuska:tak::tak::tak::tak:

My właśnie wróciliśmy z Leroy Merlin kupiłam surfinie, teraz czekam aż przymrozki przejda i będziemy ukwiecać nasz balkonik....:-):-):-)
Po zakupach zaliczyłyśmy spacerek i zakupy w Biedronce;-);-);-)na dworze tak dziwnie niby cieplo ale jak sloneczko schowa sie to zimnnnnoooooooooooo

Maltanka
a moze zamieśc ja na picassie ja sciagne i skasujesz....albo na innym serwerze do przesyłania....:tak::tak::tak:

Talia
mi tez wypadały włosy garściami i fryzjerka poleciła mi maskę Wax Wax Moc Natury, maseczka do włosów słabych i wypadających, 250 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
super po 3 uzyciach wlosy przestały wpadac i jeszcze łykałam Vitapil....

Karlita filmiki z Gabi CUDNAAAAAAAAAAAA!!!!Super pamiąteczka!!!
526l.gif

Dziękuję jeszcze raz za gratulacje:-):-) jutro zabiorę na spotkanko wydruk z usg pokazać tego małego stworka:-p
I jeszcze mnie M wk..ł, bo jak wróciliśmy to zrobiłam śniadanie i po nim się położyłam a on do mnie z tekstem ze " to co cały dzień masz zamiar przeleżeć wzięła byś się za jakąś robotę"
Nic się nie odezwałam tylko poszłam do sypialni i się rozpłakałam, co ja mam robić w domu porządek, pranie poprane, obiad ugotowany nie rozumiem.
.
co za chłop:wściekła/y: bo to tak łatwo z wielkim brzuchem coś zrobić:baffled: :baffled:bez wyczucia:dry::no:
szkoda że nie możesz być na jutrzejszym spotkanku:-:)-(
Karlita super filmiki Amandzi bardzo się Gabi spodobała i już 4 razy filmiki te obejrzała;-) chociaż jakby mogła to w by je oglądała bo teraz tylko mówi "włącz dzidzie, włącz dzidzie ":-D:-D
Misia fajnie że nocka mineła bezproblemowo:tak::tak:
co do rocznicy to może jakoś uda się Natalie wcześniej uspać i zrobicie sobie romantyczną kolację przy świecach:sorry2:
Talia może brak Ci jakichś witamin dlatego dlatego tak Ci włosy wypadają:dry:

aluśka :)
gratuluję dobrych wieści od lekarza. A jaki lekarz będzie prowadził ci ciążę?
jak już wcześniej pisałam moja ciąże prowadzi dr. Tomasz Mazurek:tak::tak:
co do prezentu nie kupuj żadnych fiołków czy mini różyczek to od razu pada!!
dobrze wiedzieć;-)
Co do storczyków to ja mam chyba ze 30 sztuk i powiem Wam ze czasami to o nich w ogóle zapominamy, podlewamy raz na tydzień albo robię im przyrznic i tak sobie rosną, fakt te co są na stronie południowo zachodniej lepiej się mają. I jako prezent polecam jak najbardziej.
jak widać masz dobrą rękę bo wszystki kwiaty co ja mam to zaraz zdychają:baffled: a storczyk co dostałam od p. tylko raz kwitł a teraz ma tylko same liscie:dry:
A może jakiegoś kaktusa;-)?Amarylis też jest fajny i nie trudny w uprawie:tak:
amarylis14.jpg

.
Marta ten kwiatek na fotce jest bardzo ładny może by jej sie spodobał :-)
co do chlebka to też jestem chętna tylko zapomniałam Ci napisać:zawstydzona/y:

Babeczki miłego dnia życze bo spadam na szkolenie:tak::tak:

jaka zimnica na dworze ... wyszłam wywiesić pranie na balkon i aż mi palce skostniały ... chyba ze względu na zdrowie dzisiaj jednak odpuszczę Gabi spacer :) mała teraz śpi to wietrzę pokoje wystarczy ;) o 14stej mają przyjechać moi rodzice bo tata jutro wylatuje o ile nic się nie zmieni ;)

Fornetka szkoda że Was nie będzie :(

aluśka Gabi też uwielbia oglądać inne dzieci :)

maltanka w życiu Gwiazdka nie wyskoczyła z pazurem do Gabi ;)
ogólnie na początku się bałam bo naczytałam się w sieci o morderczych kotach Gwiazdka była u nas rok - wzięliśmy ją ze schroniska jak miała 6 miesięcy - i tak do końca nie wiedziałam jak to będzie ;)
a jak było??
przez pierwsze dni kotka zaglądała do pokoju ale zaraz wychodziła, póżniej zaczęła podchodzić bliżej - specjalnie jej nie wyganialiśmy chcieliśmy by jak najszybciej "poznała" Gabi

jednak kicia wolała się trzymać z daleka :)

póżniej podchodziła do Gabi jak mała spała - zaglądała do wózka :) wyglądało to bardzo komicznie
kotka wskakiwała na kanapę na oparcie i wyciągała szyję jak żyrafa by zajrzeć do wózka ;)

póżniej kotka zaczęła leżakować przy Gabi ale zawsze przed położeniem się patrzyła na mnie czy nie mam nic przeciwko ;) a co było lepsze Gabi zawsze uspokajała się przy mruczeniu kota ?? dlaczego ?? podejrzewam że pamięta te mruki jeszcze jak była u mnie w brzuszku ;) to jak dzwięk pozytywki ;)

następnie przyszedł czas na kontakt ;) zawsze pod naszą kontrolą
pokazywałam Gabi kotka, kotek przychodził był głaskany ;)

teraz Gabi i Gwiazdka to najlepsze "frendsy" ;)

w dzień na Gabi drzemkach kotka śpi w jej nogach - zawsze!! to już taki rytuał ;)
przy zabawach kotka zazwyczaj też jest w pobliżu czasem kładzie się w zasięgu rąk Gabi ;) ale szybko ucieka ;)

nalepiej było wieczorem gdy usypialiśmy Gabi - Gabi usypiała na rękach ;) tak tak rozpieściliśmy ją ;)
i kot chodził z nami kuchnia salon kuchnia salon czasem zaczynał się bawić i biegał za mną ;) co czasem nie jest dobre bo jak zaczyna przebierać łapkami po płytkach to budzi małą ;)

jak Gabi zaczyna płakać kot jest pierwszy żeby zobaczyć co się dzieje

heheh text na bloga ;)

Zobacz załącznik 238772

Ostatnia edycja:
MALTANKA:
Szczesliwej podrozy do kolejnych Jubileuszy!
niech dobry los sie klania w pas...
Sto lat,sto lat jeszcze raz!
Z okazji rocznicy slubu,zyczy anet15!!!

Anet
mam nadzieje ze tesciowa zgodzi sie i poznamy sie w sobotę
No ja tez,mam taka nadzieje...musze jej sie jeszcze dzis przypomniec...hi,hi....
Wczoraj miałam się odezwać po lekarzu ale jakoś nie wyszło :zawstydzona/y:a więc maleństwo ma się całkiem dobrze:tak: pan doktor zrobił mi usg i pokazał bijące serduszko:-) ma całe 1,2cm:-ptermin z usg na 6 grudnia:-D Założył mi od razu kartę ciąży i zlecił badania:tak:
kolejnej wizyty nie ustaliłam zadzwonię na początku miesiąca:tak:

A tak poza tym to mnie mdli ale mam nadziję że nie będę musiała zaraz wystartować jak torpeda do ubikacji:baffled:
No to jeszcze raz GRATKI wielkie,a termin fajowy...hi,hi.....moze akurat Mikolajek sie uda:happy:...niech sie zdrowochowa w brzuszku u mamy,a w grudniu szczesliwie na Swiat wychodzi:tak::-)
Witam :-):-):-)
Obudziłam się dzisiaj z mega katarem, oczy mi łzawią tak więc dzień zapowiada się kiepsko :crazy::crazy:
Anet właśnie miałam cię pytać czy z Gosią przyjedziesz ale doczytałam ze chcesz ją zabrać, oby ten katar jej nie rozłożył to Maja miałaby koleżankę :tak::tak::tak:
Tak , zamierzam Gosie zabrac,juz katar powoli sie konczy....wiec mysle ze jej nie zaszkodzi wycieczka:happy:
A mnie włosy strasznie wypadają wiedziałam ze tyle ile w ciąży nie zostanie mi na głowie ale będzie cienko jak mi dużo wypadnie,

MIŁEGO DNIA
Talia,ale to normalne,z po porodzie wlosy wypadaja,bo musza wypasc te co w ciazy nie wypadly(tak mi ginka tlumaczyla),zobaczysz ze niedlugo przestana...a witaminy jak nie lykasz to mozesz sobie jakies kupic:tak:;-)
witaj w klubie ;) teraz jak Gabi mi wszystko wyciąga z szafek - wszędzie raczkuje to czasem mam dość składania tego wszystkiego ;)

chociaż ostatnio się zmobilizowałam i zmywam i ogarniam kuchnie na bieżąco ;) jakoś tak przy dziecku piętrzą się te naczynia i jak już mam pełny zlew to mi się nie chce myć a tak jak mam kilka talerzyków to raz dwa i pomyte ;) więc jak Gabi usiedzi w foteliku to ja do naczyń ;) ostatnio nawet jak mała spała to wyszorowałam lodówkę ;) i piekarnik :-p
czasami mam takie naloty ;) to taka mini odskocznia od małej :rofl2:

to moja mała kociara ;)

[video=youtube;EPgRliWY54Y]http://www.youtube.com/watch?v=EPgRliWY54Y[/video]
Karlita,ja mam tez takie napady w sprzataniu,dzis kuchnie doprowadzalam do ladu...hi,hi....przy okazji gotowania:-D
A Gabi jest pzecudowna!!!

Witajcie....
Dzis od rana w kuchni siedze,bo musze na jutro mezowi nagotowac,co by nie mial pretensji,ze sama jade,a on nie ma co jesc...hi,hi....wiec wczoraj juz galarete (zimne nozki) mu zrobilam,a dzis zupka ogorkowa na 2 dni....teraz zostalo chate ogarnac i koniec....
Karola dalej zasmarkana,ale u lekarza nie bylam:sorry2:...bo mezasty stwierdzil ze nie ma z czym jechac:baffled:
Ok lece teraz jeszcze ciasteczka upiec z kleiku ryzowego(bo mi sie zachcialo)...eh,nie ma jak zachcianki,co nie?
Martus,ty mam nadzieje ze o mnie pamietasz jutro? :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
O matko nie wiem czy wszystko nadrobie:szok::-)
Aluska super ze z fasolka wszystko ok tez ci zazdroscze bo milo wspominam samo bycie w ciazy, chociaz chcialabym rodzenstwa dla Mateusza równiez ale jeszcze chwile. A moj spioch jak tak dluo spi a to ju ktorys dzien z kolei to w nocy spi bez zmian nawet ok tylko ze musi byc butla mleka gdzies ok 3 no i nie chce spac calej nocy w lozeczku chyba mu tam ciasno:baffled:
Kainkas,Maltanka Wszystkiego Najlepszego z Okazji Rocznic ślubu!!!!!!
Fornetka szkoda ze cie nie bedzie ale coz sila wyszza, a tak poza ty to gdzie ty mieszkasz bo wpadł mi w oko blok przed toba taki sam jak jest u mnie na osiedlu
Anaconda lepiej wybierz sie do lekarza z ta alergia bo na stare lata grozi ci astma jesli nie bedziesz tego leczyla. Mojego M siostra przyjmuje od kilku miesiecy szczepionki co tydzien czy dwa prze kilka lat ja to czeka, Mój M tez powinien sie wybrac bo tez czasem go cos lapie ale to uoarciuch i nigdy na lekarzy nie ma czasu:no:
Karlita tak to jest ze swoim interesem cos za cos, ale dobrze ze juz sprawy sie unormowaly i wraca normalnie. A filmiki z abi super ja tez czasem wracam do takich nagran z przed kilku miesiecy:-)
Anet zdrówka dla dzieciakó, ja tez ugotowalam dzisija ogorkowa a po poludniu jeszcze beda racuchy z jabluszkami
Martus a jak twoja nozka???no i wysłałam PW
Talia wspomóż sie witaminami ja nie mialam tego problemu ale kolezanka tak i zazywala witaminki te co w ciazy

Jesli kogos pominelam to sorry:-)
Korzystam z tego iz mały spi polozylam go dzisiaj wczesniej aby troszke wczesniej wstal a nie o 17 bo pozniej to pozno na noc idzie spac. my siedzimy jeszcze w domu chociaz Mateusz juz lepiej ale na wiatr wole z nim nie wychodzic.

Do góry