reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny mam pytanie czy kolki mogą też występować przy sztucznym mleku? ( mały dostaje już mleko bebilon1 od dłuższego czasu a od kilku dni strasznie płacze wieczorami po kąpieli i zjedzeniu )

czy mimo tego, że zrobił kupkę kilkanaście minut przed to potem nadal mogą go męczyć kolki?

ja już sama niewiem co naszemu małemu jest wieczorami, od kilku dniu po wykąpaniu i zjedzeniu ( ładnie się odbija itp) zaczyna w łóżeczku płakać, nie pomaga smoczek ani nic. sama już niewiem co zrobić. czy któraś tak ma? i czy coś podaje? bo niewiem może kupić coś na brzuszek?
Ja małej podaje probiotyki i nie ma problemów z brzuszkiem.Bączki puszcza aż miło:)Powiedz czy on płacze nawet jak go tulisz na rękach?Moja czasem na rękach płacze ale kombinuje np.zmieniając pozycje w jakiej ją trzymam i się uspokaja.Wydaje mi się,że płacz często dzieci stosują tak dla zasady.Przyjęłam na klatę to,że moja czasem ma gorszy dzień i jakoś funkcjonujemy.

reklama
Ja małej podaje probiotyki i nie ma problemów z brzuszkiem.Bączki puszcza aż miło:)Powiedz czy on płacze nawet jak go tulisz na rękach?Moja czasem na rękach płacze ale kombinuje np.zmieniając pozycje w jakiej ją trzymam i się uspokaja.Wydaje mi się,że płacz często dzieci stosują tak dla zasady.Przyjęłam na klatę to,że moja czasem ma gorszy dzień i jakoś funkcjonujemy.

właśnie jak biorę na rączki eh przechodzi odrazu :)

Dziewczyny wczoraj stało się coś dziwnego.Mała przy karmieniu o 20stej nagle zwymiotowała mleko(nie strawione) a potem grzecznie spała i dopiero po 1 w nocy zawołała jeść...Może była przekarmiona?Co lepsze zdziwiło mnie,że tyle spała bo zawsze co 2-2,5godziny chce jeść.

Dziewczyny wczoraj stało się coś dziwnego.Mała przy karmieniu o 20stej nagle zwymiotowała mleko(nie strawione) a potem grzecznie spała i dopiero po 1 w nocy zawołała jeść...Może była przekarmiona?Co lepsze zdziwiło mnie,że tyle spała bo zawsze co 2-2,5godziny chce jeść.

Mi też się tak zdarzyło pare razy i pediatra powiedziała że dziecko jest przejedzone.

Marciaa, ja też nie miałam pokarmu na początku. Połozna od laktacji kazała pobudzać laktatorem po 10 min każdą pierś po karmieniu i ruszyło. Bywa ,że czasem mały się nie najje, ale to rzadkość. Wczoraj miałam chyba najgorszy dzień, w sumie chyba z 8 godzin był przy cycyku, dwa razy się przespał, ale na krótko. W końcu wieczorem dopakowałam mu 60 ml bebilonu, po pół godzinie jeszcze mój cycek na chwilę i odjechał do 5.30 rano, także super nocka. A potem karmienie i do prawie 9 spaliśmy.

ja karmie małego na zawołanie ale mam wrazenie, ze sie nie najada. Piersi mam twarde i lekko ciepłe. Po kazdym karmieniu odpompowywac? kurde nie wiem czy dobrze działam...
nie wiem czy dam rade samymi cycami...dałam mu wczoraj NAN z 2 razy jak juz nie moglam na bol piersi ale pije max 30,40 ml

W ogole chcialam sie podzielic super nowina.....moj Ł dzisiaj rano mi się oświadczył!!!!!! Czekał aż maluszek się pojawi na świecie :) Ale super ...tyle wrażeń ostatnio..oszaleję:D

Ostatnia edycja:
ja karmie małego na zawołanie ale mam wrazenie, ze sie nie najada. Piersi mam twarde i lekko ciepłe. Po kazdym karmieniu odpompowywac? kurde nie wiem czy dobrze działam...
nie wiem czy dam rade samymi cycami...dałam mu wczoraj NAN z 2 razy jak juz nie moglam na bol piersi ale pije max 30,40 ml

W ogole chcialam sie podzielic super nowina.....moj Ł dzisiaj rano mi się oświadczył!!!!!! Czekał aż maluszek się pojawi na świecie :) Ale super ...tyle wrażeń ostatnio..oszaleję:D

super moje gratulacje :)

reklama
Marciaa- podwojne gratulacje :tak::-D , co do karmienia to ja tez dokarmiam od kilku dni choć nie chcialam ale wg mnie nie bylo innego wyjscia. Dzis rzucał mi sie przez godzine na cycki i wył dałam butle- 60 ml i po 30 min usnął i śpi juz godzinke. Normalnie inne dziecko. Wczoraj rozmawialam z położną na temat dokarmiania no i ona byla przeciwna ale ja nie bede głodzić dziecka . Ja dokarmiam raz max 2 razy dziennie po 60 ml więc to chyba nie jest dużo a ten mimo że zje butlę i tak musi dostać cycka zeby usnął. Więc chyba się nie oduczy ciągnąć.
A co do nawału to ja nie mialam i nie wiem co to jest :no:, teraz nieraz jak mały śpi wiecej niż 3 h to czuję aby ciężkie cycki i tyle :-p.

Do góry