reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

my dopiero zaczelismy nowe jedzonko, jeszcze konkretne obiadki przed nami,
rozkrecamy sie:) a soczki jakie dajesz?

jablko, marchew-jablko, jablko winogron, i teraz kupilam akis z czerwonych owocow pisze..
ale zanim podam na dobre to rozcieczam z woda..tzn jak wprowadzam...
napijepir bylo 30ml soku 120 wody potem pol na pol potem wiecej soczku mnei wody i dopiero potem sam sok...
kazdy tak wprowadzam...
ale jak je np na obiad marchewke a na deser jablko to rezygnuje z soku i daje wtedy do picia wode lub herbatke..

reklama
Szukałam, niestety bez rewelacji ,
Lajt - czy to możliwe, że alergia może się tylko pokazywać na buzi i głowie ? My mamy ciałko wolne od plam i krostek ....trochę mnie to dziwi że ma tylko na buzi i we włosach :/ Dzisiaj po 16:00 idziemy znowu, poproszę o taką maść bo pewnie znowu ze sterydami będzie mi wciskac :/
Niestety może tak być... Ja wczoraj wpadłam na genialny pomysł że zmiany się pojawiły jak zaczęłam na noc jej zakładać pampki te nasączane aloesem... No zobaczymy co z tego wyniknie. Diety nie potrafie trzymac:( Noż cholery dostaję, moze jutro się uda bo dziś wtrąbiłam paczkę ciastek. Nessi- polecam wątek Dieta mamy karmiacej malego alergika - Alergie - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl Kopalnia wiedzy po prostu, ja się dużo dowiedziałam.U nas pomaga kapiel w krochmalu a wczoraj dolałam do wody oliwy z oliwek i skóra młodej była potem mięciutka i tak jakby mniej zaczerwieniona. Odstawiłam wszystkie jej kosmetyki
W tym kraju to chyba trzeba sobie samemu wyhodować dobrego lekarza :/
Czyli na buzi może jednak tylko być, noc nic :) trzeba to przeżyć :/ a sapkę ma ?
Mój straszną i nie ważne ile bym mu nosa czyściła
Sapka i ciemieniucha moga być obkjjawami alergii- tzn nie muszą ale cześto jest tak że dzieciaki z alergia mają też i ciemieniuchę i sapke. Czasami po odstawieniu mleka np ciemieniucha znika

dobrze ze juz lepiej..
moj tez je malo je tylko po 120ml...
ale dobrze przybira wiec hcyba wiecej ni epotrzebuje:)

Ojej aż tak jest przywiązany do mamy czy siostra nie umiała się zająć małym? Ja od samego początku zostawiałam Alusia z babcią czy siostrą i dziś nawet nie tęskni, jak mnie dlugo nie ma w domu :-D

Witam po mało przespanej nocy :-( Znów budzenie i płacz przez sen...niech te zęby wyjdą, bo ogłupieć można :no: A ja mu dziąsełka masuję, smaruję żelem, daje gryzaczki...trochę ulgi, ale nie na długo....nie wyrabiam już z praniem śliniaczków i ciuszków, bo co założę, to za 10 min ląduje w praniu. śliniaczki nawet nie pomagają za wiele czasami.
Alek - w ta paskudna pogodę - śpi oczywiście pół dnia. Mam czas na roboty domowe :-D Dziś wpada mama do mnie :)) Pojutrze babcia, no i tak pewnie tydzień zleci raz dwa i babelek skończy 5 miesięcy :szok: Ja się boję teraz, bo im straszy, tym więcej będzie rozrabiał :-D:-D
Wczoraj podarł na strzępki gazetę :szok: wszystko chce pospuć, co mu w rączki (małe ale zaradne) wpadnie.
Hihi, to że to mały rozrabiaka to już wszystkie wiemy- karuzela i mata:D
Ula ale masz fajnie:)
mam pytanie-czy ktos orientuje sie ile kosztuje twardy dowod??
50zł
A moje szczęście budzi się od wczoraj o .30 i za nic zasnąć nie chce. Pielucha sucha-tzn nie sucha ale wiem że jej nie przeszkadza, jeść nie chce ale mordka się śmieje i bawić się chce mały potwór. I tak do 6.40 a czasem do 7... Wrrr... Prawie dziś przez to na zajęcia zaspałam bo miałam na 8 a o 7 położyłam się jeszcze 'na chwilkę"

byłam wczoraj na paznokciach, zostawiłam młodego z tatusiem i 180 ml mleka, byłam pewna, że nie da rady tego wypić, ale sie pomyliłam:)
widziałam, że pisałyście o gryzakach, my mamy takie zwykłe, jakiegoś z fishera i takiego z mam. widziałam Daffi, że pisałaś, że wkładasz do lodowki gryzaki, ja wkładam do zamrażarki. czy robie coś źle? :)

W gryzaczkach jest woda, więc może najnormalniej w świecie zamarznąć. A w lodówce (gdzie nie ma ujemnej temp) po prostu się schłodzi ;-)

Witam synową i jej mamusię :-):-)
widzę, że przechodzimy to samo :(:(
Echh jak wylezą zębiska, to bedzie lżej...

Dowód twardy? w sensie plastik? 30 zł chyba...
No i mamy (razem z alusiem) prośbę - WSTAW ZDJECIE SYNOWEJ :-):-)
zaraz dam nowe na nk bo wlasnie zrzucam z aparatu
chodzi mi do auta bo miesiac temu zmienialismy blachy i mamy poki co miekki dowod ale widzialam ze twardy jest juz do odebrania i zastanawiam sie ile ta przyjemnosc moze mnie kosztowac

reklama
Do góry