Hej dzeiwczyny!!
Staram sie wciąż zaległości nadrabiać, ale tak dużo siebie produkujecie, że nie zawsze mi się po nadrabianiu udaje coś napisać ;-))
My po trzecim szczepieniu i z tego co zrozumiałam pielęgniarkę to najbliższe dopiero w 13 miesiącu (mieliśmy 6 w 1, wiec nie mamy WZW B w 7 m-cu). Jeśli chodzi o buźkę no to ona (na szczęście!!!!) nie snuła typowo lekarskich teorii tylko pediatra się mnie co o tym sądzę i czy mam podejrzanego. (raz przynajmniej nie czułam się jak kretynka tylko ktoś pytał sie mnie o zdanie). Ja jej powiedzialam,ze moim zdaniem to kontaktówka na proszek do prania naszych rzeczy, tylko z jakiegos powodu nie schodzi i się skóra podrażniła. No więc powiedziała, żeby buźkę smarować 2x dziennie lipobazą i zobaczyć czy będzie poprawa, oprócz tego emolium do kąpieli i krem emolium. Jeśli nie będzie przez pare dni nic lepiej to wtedy bedzie trzeba zastosować coś mocniejszego (maść sterydową), ale spróbujemy tego uniknąć.
No i dziś mój mały zachowywał się prawie jak facet na szczepieniu, zsiniał tylko przy wbijaniu igły, ale szybko się uspokoił :-)