reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

No a teraz sie przywitam, miedzy kawka a kaszka Maksia!!!:-) Widze ze dzisiaj jestem ranny ptaszek na BB!!!:-):-):-)
Wczoraj jakos nie napisalam Wam bo mialam troszke roboty w domku i praktycznie tylko sie przywitalam. Dzisiaj na 10 ide na rozmowe w sprawie pracy, wczoraj zadzwonil do mnie klient z przedszkole "kolorowe kredki" gdzie kiedys dawno temu wysylalam do nich CV a teraz do mnie odzwonili! Chcialabym pracowac w panstwowym przedszkolu jednak inna praca i tylko 5 godzin a w prywatnych normalny etat z kodeksu pracy,ale zobaczy sie ile placa. No i jeszcze w sumie to jest niedaleko mnie,na ipartego jak bedzie juz tak naprawde cieplo to mozna isc na piechotke! Oj sie zobaczy,dam Wam znac popoludniu jak wroce z pracy albo moze jak zdarze jak wroce z rozmowy a ede p[rzed praca bo dzisiaj mam na godz pozniej.

Super POWODZENIA na rozmowie!!!!!!:tak::tak::tak:

raczej większy, myśleliśmy o canonie 450d albo 500d, na razie tak przeglądamy, kurczę chciałabym nowy, ale te fundusze, a w maju jeszcze samochód czeka:baffled:

Maltanka my mamy Canona 500D, jutro w Bugi będe go miała więc spokojnie możesz go wypróbować:-D:-D:-D

Hej babeczki, dzięki za życzenia.
A tu do porannej kawki częstujcie się urodzinowym sernikiem z rosą.
pic000015yl.jpg

Mniam mniam pychota!!!!!

My wczoraj z Gabi wylądowaliśmy u pediatry bo prężyła sie od południa nie spała i nie chciała jeść generalnie wskazywało na to ze kupki nie może zrobić a lekarka uznała ze ona jest bardzo zagazowana nawet w przychodni kolki dostała i było gorąco no ale czopek musiałam dać i nawet dziś już kupkę zrobiła.
Dziś mamy szczepienie oby jakoś to wytrzymała bo ona bardzo rozpamiętuje szczepienie i żal jest przez cały wieczór.

Oby szczepienie nie bolało.....:tak:

Talia a pytałaś o syrop Lactulozum???nie wiem dlaczego lekarze tak sie go boją nasza pediatra od razu zalecila Juli podawanie go...bo czopek to żadne rozwiazanie

Ja tylko na chwilke... Przegladam sobie forum i natrafilam na wątek pt.: "Co robić, kiedy żona siedzi na BB?":-D:laugh2::laugh2::-D

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie, my byłysmy dzisiaj na spacerku i zakupach w Aldiku i na poczcie(wyglądałam anacondy ale ani widu ani słychu:no::no:)...a jak zimno dzisiaj...brrrrr

Kto jutro będzie w Bugi????

Martuś dla Ciebie z okazji dzisiejszego święta wszystkiego, wszystkiego najlepszego...spełnienia marzeń i czego tam sobie jeszcze życzysz:tak::tak:

59764283.gif

Marz super że smoczek juz Matiemu nie jest juz niezbedny:tak::tak::tak:

Talia podczas urlopu macierzyńskiego liczą się tygodnie żadne dni wolne nie są brane pod uwagę

Fornetka cos specjalnie dla Ciebie.....
Pewnego razu było dziecko gotowe,
żeby się urodzić.
Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać
na ziemię, ale jak ja mam tam żyć,
skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę
jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał
i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem
nic innego tylko śpiewałem
i uśmiechałem się, to mi wystarczało,
by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się
także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość
i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie
będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka,
którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i
słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś,
i z wielką cierpliwością i
troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić,
kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię
jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie.
Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić,
nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny,
ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie
o Mnie i nauczy cię,
jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę
zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój,
ale już dochodziły głosy
z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć
powiedz mi, proszę,
imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia,
będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".

Ostatnia edycja:
reklama
hej

my juz zdrowe ale do Bugi poki co nie wybieram sie...pare dni ostroznosci nie zaszkodzi i na kontrole do laryngologa musze sie wybrac z Hania

a pogoda do bani faktycznie

a ja do tego orange do pracy w koncu ida bo mi zaproponowali ze na nocki nie bede przychodzic:)) tylko opiekunke musze znalesc na okolo 20godz tyg, moze macie kogos znajomego???? ile w ogole placi sie za godz??

fajne te aparaty macie, u nas na razie z kasa cienko, a tez by sie nowy przydal bo my starego olympusa mamy:))

madzieńka dziękuje bardzo aż łezka się zakręciła w oku.
Kanikas to super ze Hania już zdrowa. a Ty to gdzie to tej pracy się wybierasz do Orange tutaj na Czechowie na słuchawkę?
Karlita o to Gabi dął wam wczoraj do wiwatu, pewnie rodzice na to zasłużyli hihihih
madziula to sobie odespaliście te nieprzespane poranki a co do pogody to rzeczywiście do bani

Kanikas to super ze Hania już zdrowa. a Ty to gdzie to tej pracy się wybierasz do Orange tutaj na Czechowie na słuchawkę?
Karlita o to Gabi dął wam wczoraj do wiwatu, pewnie rodzice na to zasłużyli hihihih
madziula to sobie odespaliście te nieprzespane poranki a co do pogody to rzeczywiście do bani

Tak,na chodźki:)) pracowałam tam tylko w Tp w księgowości ale jak musiałam isc na zwolnienie bo ciąża była zagrożona od 6tc i trzeba było lezec to mi umowy nie przedłużyli...:((

Madzienka ja nie słyszałam żeby była potrzebna jakakolwiek wizyta u okulisty jeśli nie dzieje się nic złego, ale może pediatry popytaj :confused2::confused2:

Dzieki...właśnie wczoraj zapomniałam zapytać:no::no::no::no:

Anaconda
widziałaś w Biedronce mają byc rowerki chyba od jutra Oferta Tygodniowa

Gabi wczoraj padła nam przed 23 jakoś wcześniej nie mogła usnąć
wstała mi dzisiaj o 5!! myślałam ze się zastrzelę po ja usnęłam po 2!!
na szczęście już o 6:30 spała więc i troszkę się zdrzemnęłam
wstała o 8:30 ale taka marudna że szok!! nic tylko ręce i ręce odkłądam na podłogę płacz ... ale to nie taki ze łzami tylko bardziej wymuszający z nerwami ... teraz usnęła więc mam czas by coś skrobnąć i zjeść śniadanie!!

to znikam pojawi się później :)

U nas od wczoraj podobnie tylko mama i mama i rączki...ciekawe co będzie jutro w Bugi:sorry::sorry::sorry::sorry:

Kainkas
super że Hania juz zdrowa..

Cieszę się że spodobało Ci :tak::tak::tak:

My szykujemy obiadek i zbieramy sie na basen:-):-):-)

Madzienka a ja słyszalam ze profilaktyczna wizyta u okulisty powinna sie odbyc około roczku, sami sie wybieramy jak hania wydobrzeje...wiesz tak dla swietego spokoju, zeby nic nie zaniedbac:))

Gabi wczoraj padła nam przed 23 jakoś wcześniej nie mogła usnąć
wstała mi dzisiaj o 5!! myślałam ze się zastrzelę po ja usnęłam po 2!!
na szczęście już o 6:30 spała więc i troszkę się zdrzemnęłam
wstała o 8:30 ale taka marudna że szok!! nic tylko ręce i ręce odkłądam na podłogę płacz ... ale to nie taki ze łzami tylko bardziej wymuszający z nerwami ... teraz usnęła więc mam czas by coś skrobnąć i zjeść śniadanie!!

Przecież na bunt dwulatka jeszcze za wcześnie :-p:-p:-D:-D

a ja do tego orange do pracy w koncu ida bo mi zaproponowali ze na nocki nie bede przychodzic:)) tylko opiekunke musze znalesc na okolo 20godz tyg, moze macie kogos znajomego???? ile w ogole placi sie za godz??

Super że z Hanią już w porządku a w orange to moja znajoma pracuje :tak::tak: Jak się tam pracuje?
Madzienka ty mnie koło Aldika szukałaś a ja ciebie koło biedronki :-D:-D:-D:-D:-D
Zrobiłam takie zakupy że jak załadowany wielbłąd do domu wracałam :-D:-D:-D
A rowerek wczoraj kupiłam :tak::tak::tak:
Ale się zachmurzyło i to teraz jak niedługo mam po Maję mykać :szok::szok::szok:

Witam.
Przepraszam ze sie dlugo nie odzywalam ale jakos tak wyszlo..Nawed nie wiecie jak bardzo sie cieszez e moglam sie z wami spotkac:)
Martus chlebek pyszny:)
Kainkas widze ze idziesz do mojego pracodawcy:) kto bedzie cie zatrudnial PTK czy agencja?
ja jak narazie nie wybieram sie tam, jestem na wychowawczym do stycznia 2010.
Anaconda27 wiesz praca na sluchawce do latwych nie nalezy..zalezy jeszcze co sie robi i jaki dzial obsluguje:) Czasem wracasz zadwolona i nawed 10godz.to nie trudnosc wysiedziec ,zwlaszcza jak otrzymujesz pochwale od klientow ale wystarczy ze napatoczy cie sie "takich" dwoch co cisnienie ci podniesie to juz masz przewalonyu caly dzien...najgorsze sa poczatki bo czlowiek przezywa..co innego siedziec w papierach a co innego byc na sluchawce..po jakims czasie czlowiek nabiera dystansu do siebie i pracy:)

a mnie dzis Ayka wystraszyla, rano jak siedziala w wozku nie wiem kiedy (doslownie sekunda) i wysliznela mi sie z wozka, uderzajac tylem glowy w dywan...bylam przerazona zaraz zadzwonilam do lekarza to kazala ja obserwowac..jak narazie to jest z nia ok bawila sie pol dnia, zjadla, nie wymiotuje. Teraz spi a wypadek zdarzyl sie o godz.09...

Maltanka my mamy Canona 500D, jutro w Bugi będe go miała więc spokojnie możesz go wypróbować:-D:-D:-D

zdjęcia robi BOSKIE !!!!!

wczoraj ... dzisiaj ... ogólnie jestem strasznie zmęczona!! :baffled:

U nas od wczoraj podobnie tylko mama i mama i rączki...ciekawe co będzie jutro w Bugi:sorry::sorry::sorry::sorry:

zobaczysz będzie dobra zabawa :)
dzieci lubią teatrzyki ;) -> chyba ... nie wiem ;)

Przecież na bunt dwulatka jeszcze za wcześnie :-p:-D

mówisz ?? może Gabi to sobie tak rozkłada w czasie ;)

wiecie co chyba na dzień mamy zamówię sobie książki DUKANA coś mnie tak korci ;)
mała i tak już mniej je cyca obawiam się ze do roczku uda mi się ją dociągnąć tylko ... ale to i tak dużo ... jak sobie pomyślę jakie miałam problemy z pokarmem i zastanawiałam się czy książkowe 6 miesięcy damy radę :)

idę do małej bo już mi sie pcha na ręce RATUNKU - dzisiaj NIC nie rozbiła poza zakupami bo mała w wózku siedziała ;) ogólnie spacerek udany bo nas deszcz nie złapał ;)

reklama
Marta ale mi smaka narobiłaś na ten serniczek, czego Ty nie mieszkasz bliżej....
Marz to teraz nie masz wyjścia musisz go już oduczyć tego "przyjaciela", tylko żadnego mu nie pokazuj, nawet tego śmierdziucha.
Talia i jak po szczepieniu?
Anet i bardzo dobrze, olewaj to, ja pamiętam taką sytuację jak mieszkaliśmy u teściów, zaraz po ślubie to było, jeszcze młodszy brat mojego P mieszkał z nami, na dworze leje-dosłownie, koło 8-9.00 wpada teściowa do szwagra i z gębą "może byś wstał i coś zrobił":baffled: masakra
sieno dobre:-D a ja mam odpowiedz dla facetów, zając się dzieckiem w tym czasie:-D
karlita to miałaś dziś pobudkę
Madzienka my do Bugi się wybieramy,:tak:jak zdążymy:sorry:
kainkas ja nie pomogę z opiekunkami:no: dobrze, że Hania zdrowa. a co do okulisty, to po co jak się nic nie dzieje?:baffled:chcesz żeby Ci w narkizie dziecko badali.:baffled:
Anaconda mój brat pracuje w Orange, będzie już ze 2 czy 3 lata, ale na początku to nie miał wesoło, nocki, święto nie święto, pamiętam pierwszego roku pracował całą Wigilię, Boże Narodzenie i Nowy Rok:baffled:
nadulec ojej biedna Aya

ja obiad już odgrzałam z wczoraj:-p teraz czekamy na P. Dzwoniłam dzisiaj do żłobka, bo się zastanawiałam, czy nie złożyć wniosku teraz, ale pani mi powiedziała, że oboje rodzice muszą pracować, ale jak coś to nie ma problemu i mogę pytać o miejsca i składać wniosek w ciągu roku jak będzie trzeba.

Do góry