reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja bym raczej zapraszała twoją mame do siebie codziennie i na coraz dłuższe okresy zostawiać dziecko z nią sam na sam.. na początek niech przychodzi ale ty zajmuj się dzieckiem, a dziecko niech obserwuje babcie i się przyzwyczaja :-) potem przejmować role zacznie babcia, tzn daj dziecko babci i np na 5-10 min zniknij i niech tylko babcia się zajmuje dzieckiem :-) a potem powoli ten czas wydłużaj. To jest najlepsza metoda i zabierz się za nią teraz. Tylko podstawą jest to żeby to twoja mama przychodziła do was, a nie wy do niej... tak jest najlepiej dla dziecka
c045.gif
i potem jak ty pójdziesz do pracy to też lepiej żeby mama przychodziła do was, bo dziecko się lepiej zawsze czuje u siebie w domu

buziaczki dla was dzieciaczki
a105.gif
;-)

Mika sęk w tym, że Amela odkąd skończyła dwa tyg jest u babci kilka razy w tygodniu i zawsze było dobrze, przecież ja ją tam często zostawiam gdy musze cos zalatwic... ale ostatnio coś szwankuje i marudzi... caly zeszly tydzien odjezdzalam stamtad z rykiem-wysiadam!!!

reklama
zgadza się na obywatelskiej. Chyba wiem o jaką aptekę chodzi, dokładnie naprzeciwko mojego bloku hihi:) Może kiedyś umówimy się na jakiś spacer? Ale to jak zmienię wózek na lżejszy (bo tego co używam sama nie zniosę), no i jak moja Niunia przestanie tak płakać na spacerkach:). Ale może jakoś w wakacje damy radę, co?

allitka a może u mamy w mieszkaniu coś wydarzyło się ostatnio, co Amelkę przestraszyło, może z czymś sobie źle skojarzyła?

zgadza się na obywatelskiej. Chyba wiem o jaką aptekę chodzi, dokładnie naprzeciwko mojego bloku hihi:) Może kiedyś umówimy się na jakiś spacer? Ale to jak zmienię wózek na lżejszy (bo tego co używam sama nie zniosę), no i jak moja Niunia przestanie tak płakać na spacerkach:). Ale może jakoś w wakacje damy radę, co?

oczywiście :) damy rade.... my tez bedziemy zmieniac wozek bo w ondoli mala sie nie miescio a ta spacerowka co jest doczepiana zamiast niej jakos mi nie odpowiada....... wiec pewnie trzeba bedzie nowa zakupic....

Boże dziewczyny,ale miałam straszną noc !:szok: śniło mi się ,że byliśmy w 3kę w pizzerni i nagle zrobiło się jakoś dużo osób i ukradli nam Gabrysie ...jak wyleciałam z tej pizzerni to patrze a tam pełno takich osiłków w czarnych skórach ...zaczeli śmiać mi się w twarz i mówić,że 'twoje dziecko już na narządy zabraliśmy'...Latałam po ulicy i krzyczałam ,ale nikt nie chciał mi pomóc...wszczyscy wiedzieli o co chodzi ,ale każdy udawał,że nic nie wie :szok: ;-( Boże, skąd mi się to wzieło ?????!!!!!!! co za sen koszmarny :( obudziłam się o 4 i nie mogłam już zasnąć...ryczałam do rana ;-(
..a teraz zaczełam szperać w necie, wpisałam w google 'porawania dzieci' i jestem przerażona :szok: ...czatuja na nie w marketach,centrach handlowych..wiekszosć historii pewnie i zmyślona ,ale fakt jest faktem ,że psycholi,zboczencow i innych na świecie nie mało....Boże dziewczyny na serio trzeba uważać na te nasze maleństwa...

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :-) witam się z wami ciepło w ten ponury deszczowy dzień, gdzie nic się nie chce- dodam MI
siostra z mamą pojechały do niemiec na zakupy- oczywiście mi sie nie chciało- przejrzałam hani ubranka- 50 i 56 poodkładałam i nie wiem co z nimi zrobić, leżą na desce do prasowania- jutro przytacham karton, zapakuję i skitram w piwnicy- kolejny gracisław ale co- ja raczej dzieci mieć nie będę- może moja siostra w końcu się zdecyduje.

Boże dziewczyny,ale miałam straszną noc !:szok: śniło mi się ,że byliśmy w 3kę w pizzerni i nagle zrobiło się jakoś dużo osób i ukradli nam Gabrysie ...jak wyleciałam z tej pizzerni to patrze a tam pełno takich osiłków w czarnych skórach ...zaczeli śmiać mi się w twarz i mówić,że 'twoje dziecko już na narządy zabraliśmy'...Latałam po ulicy i krzyczałam ,ale nikt nie chciał mi pomóc...wszczyscy wiedzieli o co chodzi ,ale każdy udawał,że nic nie wie :szok: ;-( Boże, skąd mi się to wzieło ?????!!!!!!! co za sen koszmarny :( obudziłam się o 4 i nie mogłam już zasnąć...ryczałam do rana ;-(
..a teraz zaczełam szperać w necie, wpisałam w google 'porawania dzieci' i jestem przerażona :szok: ...czatuja na nie w marketach,centrach handlowych..wiekszosć historii pewnie i zmyślona ,ale fakt jest faktem ,że psycholi,zboczencow i innych na świecie nie mało....Boże dziewczyny na serio trzeba uważać na te nasze maleństwa...
Łoooooo Matko !! Eliza ! no masakra jakaś :( ja takie schizy też miewałam ale ....coraz rzadziej na szczęście...
Najbezpieczniej na świecie się czuję jak mam Juliuszka w nosidełku przed sobą oczywiście....
Zastanawiam jak mozna zostawić dziecko przed sklepem nawet na 'sekundkę'...widzialam sama kilkakrotnie jeszcze w ciąży chodziłam.....
Chociaż kilka dni temu matka sama zostawiła półtorarocznego chłopca w Bytomiu....w parku....ot tak po prostu!

mozliwosc jest bo sie nie zabezpieczamy.... w sumie i przy zabezpieczeniu zaszlam w ciaze...
ale robilam test i wyszla 1 kreseczka nawet fote w albumie dalam.... z tym ze nie wiem co sie dzieje 2 razy plamilam pozniej ten bol w nocy od rana sie rozchulalo wczoraj i mialam tak jakby okres a wieczorem juz nic....
U mnie też 1 dzień @ jest bardzo skąpy;) Będzie dobrze:)

Cherie..współczuję...ja też jestem śpioch...a moje Dziecię...jeszcze śpi...:szok::szok::szok:
Fakt,że o 24 się przebudził i dostał butlę ale ciągle śþi:szok:....ja się w kuchni trzaskam garami...a On nic.....:-)

A nam dzisiaj stuknęło 5 miesięcy :tak::tak::tak:
i tym samym składam życzenia wszystkiego co najlepsze 'BLIŹNIAKOM' mojego Julka :):):)
Michałkowi Marzki283 i Michalince akozki !!!!!
Buziaki dla wszystkich

pozbyliśmy się wysypki!!!!:):):) zamiast oliwki od kilku dni używamy na całe ciałko Oliatum...i wysypka zniknęła :)

no i już zaczynamy się podnosić jak Max na filmiku z emwu76 za paluszki i do góry...

Ale jestem chwalipięta dzisiaj ,co ?? Wybaczcie taki mam dzisiaj humor:happy::happy::happy:

AAA i jeszcze raz Dziękuję Wam Kochane za tyle odpowiedzi w sprawie Pieluszek wczoraj :happy::happy::happy: nie jest tak najgorzej z tymi cenami w promocjach:):)
My jedziemy na Huggiesach od pewnego czasu i są ok..
Rośnij zdrowo Juliuszku!:) sto lattt!!!

reklama
Do góry