reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

Kopciuszku to ma być mała łazienka:szok::szok::szok::szok:
Ja najpierw myślałam że dałaś dwa zdjęcia a to są dwie drabinki:-D:-D:-D:-D

Ale super..ten tynk na scianach świetny:tak:

Co za osioł ze mnie....to jednak dwa zdjęcia hi hi:-D
Też będę miała na ziemi taki niby dywanik z płytek:tak:

Super!!!

Jest mala:tak:

Patryk spi roznie,zazwyczaj budzi sie okolo 6:00,potem drzemka jest okolo 10-11 taka krotka,max 30 min i potem dopiero we wozku od 15:00 do 17-17:30.

Ostatnia edycja:
reklama
Kopciuszku - to nie jest mala lazienka :)-bardzo ladnie

Max spi do 6 lub 7 rano .
potem od 8 do 10
potem od 12- 14
potem o 16 jakies 15 min
potem o 18 jest juz padniety i chcialby spac ale to oznaczaloby ze o 20 bylby pelen energii do zabawy. Tak wiec staramy sie aby nie spal o tej 18 i wtedy idzie spac o 20. W nocy ma jedna pobudke. Kiedys o 3 a teraz o 24 i spi do 6 .

w albumie wkleilam filmiki z tym jumperoo (skoczkiem).
Zabawka jest teoretycznie od 6 miesiaca. Czesto czyta sie ze 6 miesiac oznacza okres kiedy dziecko juz samo utrzymuje sie w pozycji siedzacej. Max jeszcze tego nie robi ale niewiele mu brakuje. Bede mu pozwalala na te skoki z wielkim umiarem. Moze po 5 -10 minut dziennie ale zabawki , ktore sa poprzyczepiane na tm kolku (te kreciolki i swiatelka i melodyjki i jakies inne pier-dol-ki) mozna wyciagac.
Ekonomiczniej bylo kupic jumperoo z tymi wszystkimi dodatkami niz jedna zabwke grajaco-swiecaca (bo po nia pojchalismy do sklepu) , ktora i tak jest od 6 miesiecy (tak sa opisane) :)

kopciuszku pomysl z tynkiem - rewelka !!! tylko ciekawa jestem jak to sie bedzie czyscilo /niestety w lazience czasem trzeba/ moze myjka parowa ??

Mea współczuję straty wujka...ale trochę nie rozumię czemu nie chcesz małej zostawić z teściową..popraw mnie jeśli się mylę ale chyba pisałaś kiedyś że jak wrócisz do pracy to min ona będzie się Agatką zajmować?

aga pierwsze 3 miesiace bedzie z nia chyba jednak moja maam /daj Boze Amen!!/ wiec moze przywykne ... a ja sie zwyczajnie w swiecie boje jej zostawic agatke !!! ona jak ja nosi na rekach to mam wrazenie ze ja zaraz upusci !! ja formalnie nie wiem jak ona 2 dzieci wchowala /przy czym kaske do 3 lat wychowywala babcia a tesciowa byla gosciem na weekend/

Kopciuszku - to nie jest mala lazienka :)-bardzo ladnie

Max spi do 6 lub 7 rano .
potem od 8 do 10
potem od 12- 14
potem o 16 jakies 15 min
potem o 18 jest juz padniety i chcialby spac ale to oznaczaloby ze o 20 bylby pelen energii do zabawy. Tak wiec staramy sie aby nie spal o tej 18 i wtedy idzie spac o 20. W nocy ma jedna pobudke. Kiedys o 3 a teraz o 24 i spi do 6 .

agatka o ile jest ze mna i ma normalny uklad dnia /bo jak wyjde z domu na chwile to zaraz jest cos popierniczone/ to spi od 20 do 8 z przerwa na jedzenie o 2 i 6
potem drzemka pol godzinki kolo 9.30 /ale to jak wczesniej sie obudzi bo jak dosypia do 9 to nie/
regularne spanie od 12 do 15 /zawsze spi najpierw pol godziny potem sie budi i trzeba ja uspac ... jak zasnie to do 15 luzackie spanie/
potem popoludniu pol godzinki /musowo bo jest bez tego strasznie marudna/
i o 19.30 kapiel i 20 spanko :)

Czesc dziewczynki

Ostatnio malo bywam bo ciagle cos.
Przeczytalam tylko ostatnia strone i z tego co wydedukowalam to odpowiadam :)

- Daffi - ja mam problemy z hemoroidami i da sie z tym zyc jesli sie nad nimi odrobine zapanuje. Dostalam na nie taka masc z antybiotykiem z aplikatorem i po 3 dniach uzywania dolegliwosci mijaja.
Nie zawsze sie krwawi jak sie ma hemoroidy. Czasem tylko lekko dokuczaja albo nawet moga tak jakby swedziec. Wtedy odrazu zmaruje i znikaja na drugi dzien. Tak naprawde to teraz pojawiaja sie raz na dwa miesiace. Juz wiem ,ze dlugie stanie lub chodzenie a potem jeszcze np zatwardzenie i hemoroidy gwarantowane. Pomaga ciepla kapiel i masc wieczorkiem.

-Mea- ja bym tam malej nie zostawiala jesli tak tej tesciowej nie trawisz. Z mala samochodem przeciez mozna pojechac jesli nie jest to az taaaak daleko. Jesli chodzi o godzine karmienia. Mozesz ja w aucie nakarmic 20 min wczesniej i nic sie jej nie stanie. Ja np dzis mialam spotkanie o 10 czyli pora karmienia maxa i nakarmilam go w aucie jak michael kierowal . Na spotkaniu max spal w wozeczku najedzony i wylulany jazda samochodem :). Na pogrzebie jak bzie ladna pogoda to dla niej jak na spacerku. Przeciez ona nie rozumie. Ja nie mam z kim maxa zostawiac wiec dla mnie nic nie jest problemem i wszedzie go zabieram :).

-Kopciuszku- no i jak lazienka?

- Aga- gratulacje dla Tomka - to teraz proponuje lusterka samochodowe na czolo sobie zalozyc ,zeby miec oczydookola glowy :).

Wiem co pisze bo..........Max dzisiaj spadl z sofy :(
No juz tak uwazam na niego, przypinam wszedzie, klade daleko od brzegu. Bylismy wszyscy w pokoju - ja , michael i nasi chlocy. Max usypial na sofie jak zwykle. Jak podnosil nogi do gory to zawsze podchodzilam. Az tu nagle nie wiadomo kiedy lup i lezy . Dobrze ,ze sie w nic nie udwrzyl. Spadl na dywanik , ktory jest dosc miekki. Oczywiscie krzyku bylo w domu co nie miara. Ja sie wydarlam, jak lecialam to sie poslizgnelam na jego macie, lyzka mi wyleciala w powietrze. Michael stal z goraca patelnia i nie mial jej gdzie rzucic. Jeden syn zaczal wolac - mama, mama, mama w jakiejs panice a drugiego tak zatkalo ,ze zwial do drugiego pokoju. Wiecej strachu niz ten caly upadek . Oczywiscie lzy jak grochy ale przytulanki i spacerek do lustra pomogly....

co do prezentow to ok.. my krzeselko z chrzcin mamy....a ten skoczek juz kiedys pokazywalam ze mi sie podoba...
kupie go jak napiszesz ze u Maxia sie sprawdzil i ze mu sie podoba:):):):)
co do upadku to przewaznie takjest ze my sie wiecej przestarszymy niz to wszsytklo warte..... dzieci jak spadaja to chowaja glowe... taki odruch maja jesli nie ma zadnych pzreszkod to spadnie i nawet nie zareaguje no ale wiadomo lepeij pilnowac by jednak nie spadalao bo zawsze moze sie cos stac.... najwazniejsze ze i mama sobie nic nie zrobila jak sie poślizgnela i ze Maxiowi nic sie nie stalo oraz Michaelowi... bo ta patelnia tez mogl sobie w panice krzywde zrobic. Ciesze sie ze histroia zakonczona Happy endem....
u nas na szczescie jeszcze nigdy Julka nie spadla i w sumie jak lezy na kanapie to zawsze ktos z nia jest a jak trzeba wyjsc to do lozeczka i tam sobie moze wedrowac dookola tak jak to ona lubi:)

troche sie nam powyjasnialo i ostatecznie nie jedziemy na pogrzeb ... okazuje sie ze o 14 jest dopiero wyprowadzenie z kap[licy, calosc skonczy sie kolo 17 wiec nie ma szans zebysmy wrocili wykapac agatke a wziac ja na ten deszcz troche sie boje, poza tym 7h w samochodzie to tylko dla niej meczarnia a jechac wczesniej nie ma gdzie bo warunkow do spania tam nie bedzie ...

przykro mi z powodu wujka.. dobrze ze sie wyjasnilo.. pojedziecie na grób innego dnia tak byscie nie musieli meczyc Agatki.... i zostawiac jej tesciowej oczywiscie....
bedzie przynajmniej spokoj, nie tłoczno itp...

moje dziecie ni chce jesc!!!!!!!!11zeby czy jak??az tak by ja meczylo??? o 16:30 zjadla jakies 70ml....wykapalam ja o 21... daje butle a ona...RYK I PLUCIE,,,, no i nie zjala,,, powiercila sie i zasnela.....sama juz nie wiem.... zaczyna mnie ten brak apetytu martwic...........

nie martw sie my mamy tak od ponad tyg... julka teraz ma stale pory takie... o 6:00 o 12:00 i o 20:00 ewentualnie uda mi sie wcisnac soczku troche w tej duzej przerwie no ale to z 20ml dobrze jest jak upije....

reklama
Mam do Was pytanko - jak długo i ile spią Wasze dzieciaczki w dzień, moja mała śpi może 2 razy po 5-10 minut ... nic nie mogę zrobić bo jak coś ruszę to ona się zaraz budzi, dzisiaj brat nim zrobił jej wyroko do spania to ona sie obudziła ... śpi 5 minut i pobudka a potem marudzi. W nocy zanowu śpi od 21 do 4-5 cycuś przez sen i pobudka o 8-9 i koniec spania aż do 21 ewentualne drzemi pwłasnie po 5-10 minut :/ masakra... no i moja mała strasznie krzyczy na dziąsełka, dentinox i syropek Ibum jak już nie mam wyjścia ... ehs a te zeby cos wyjsc nie moga sa juz widoczne i koniec stoja w miejscu i kłuja moja myszkę.

moja zalezy ale z 3-4 godz na raz potrafi a jak nie to rozlozy to na 2 drzemki w dzien..

Do góry