reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

MOJA TEŻ od dawna, ale na same siadanie to chyba jest za wcześnie?>????

Jasne, ze za wczesnie, teraz przez takie podciąganie dzieciaczki uczą sie podnosić do samodzielnego siadania:tak: za jakiś czas same będą umiały sie podnieść;-)
Ja dzisiaj musze łóżeczko ciut obnizyc bo Piotr zaczął za szczebelki się chwytać;-) i podciagać. Jak sam sie podciąga to wystarczy że głowka za łożeczkiem się znajdzie to cały wypadnie bo głowa jeszcze u takich dzieciaczków cięzka.

reklama
Jasne, ze za wczesnie, teraz przez takie podciąganie dzieciaczki uczą sie podnosić do samodzielnego siadania:tak: za jakiś czas same będą umiały sie podnieść;-)
Ja dzisiaj musze łóżeczko ciut obnizyc bo Piotr zaczął za szczebelki się chwytać;-) i podciagać. Jak sam sie podciąga to wystarczy że głowka za łożeczkiem się znajdzie to cały wypadnie bo głowa jeszcze u takich dzieciaczków cięzka.
No ja też obniżyć muszę bo ten cwaniak uwielbia tak śmigać do góry

Paulus ten pasek dieta.pl masz dobrze ustawiony?? Ty wazysz 72 kg?? w zyciu bym nie powiedziala!!
fajne to tez sobie zrobie:)

Ostatnia edycja:
ja mam właśnie takie same obawy....poza tym znajoma rehabilitantka powiedziałą nam,ze dziecko w tym wieku powinno być jeszcze jak najwiecej w pozycji leżącej....fotelik samochodowy -jak najmniej, lezaczek -jak najbardziej rozlozony, noszenie na rekach w pozycji pionowej nie wskazane...chodzi o to aby jak najmniej obciazac kręgosłup...no ,ale jak jest w wszystko w umiarze to chyba nic sie nie stanie...

ELIZA zgadzam się z Tobą w 100 % , wszystko co piszesz to najprawdziwsza prawde- ja staram się nie pouczać innych mam co mają robić - one są mamai i one wychowują swoje dzieci jak chcą.
Ja jestem starsznie przewrażliwiona na punkcie rozwoju psychoruchowego dziecka- wiem, że dziecko nie może ominąć w swoim rozwoju żadnego etapu - potem wpływa to na jego rozwój fizyczny- np w przyszłości bóle kręgosłupa i intelektualny- dyslekcja- ponieważ w okresie niemowlęcym dziecko siedziało w foteliku i nie miały szansy równocześnie ćwiczyć dwóch półkul.
Są etapy rozwoju dziecka, które ono powinno przejść po kolei i z tego co wiem wyginanie się do tyłu i z tej pozycji robienie mosta jest jak najbardziej złe, dziecko przewraca się na bok, poprzez podniesienie nóg, kładzie zgięte i podniesione nogi na bok i ciągnie rękę- super to widać na filmie Kopciuszka.

ELIZA zgadzam się z Tobą w 100 % , wszystko co piszesz to najprawdziwsza prawde- ja staram się nie pouczać innych mam co mają robić - one są mamai i one wychowują swoje dzieci jak chcą.
Ja jestem starsznie przewrażliwiona na punkcie rozwoju psychoruchowego dziecka- wiem, że dziecko nie może ominąć w swoim rozwoju żadnego etapu - potem wpływa to na jego rozwój fizyczny- np w przyszłości bóle kręgosłupa i intelektualny- dyslekcja- ponieważ w okresie niemowlęcym dziecko siedziało w foteliku i nie miały szansy równocześnie ćwiczyć dwóch półkul.
Są etapy rozwoju dziecka, które ono powinno przejść po kolei i z tego co wiem wyginanie się do tyłu i z tej pozycji robienie mosta jest jak najbardziej złe, dziecko przewraca się na bok, poprzez podniesienie nóg, kładzie zgięte i podniesione nogi na bok i ciągnie rękę- super to widać na filmie Kopciuszka.

nawet mnie nie strasz..;/
moj sie obraca wlasnie przez robie mostka..;/
inaczej nie umie..;/
a wcale tak duzo nie siedzial w foteliku tyle co jezdzi autem...
a tak to lezy albo na brzuchu albo na pleckach..;/
w pionie jest troszke noszony ale to moze wychodzi 20 minut dziennie....jak zsumuje wszystkie odbicia, czy przeniesianie z pokoju do pokoju...

i co teraz mam zrobic??;/

Paulus ten pasek dieta.pl masz dobrze ustawiony?? Ty wazysz 72 kg?? w zyciu bym nie powiedziala!!
fajne to tez sobie zrobie:)
Dobrze:) a myślałaś, że więcej ważę????:)
Myślę, że dziś jakieś 71 kilo już będzie bo cały weekend nic z grilla nie spróbowałam, dietę trzymam.
Już dziś się nie ważę bo zawsze na czczo to robię. A te suwaczki fakt fajne(a ja mam taką wagę przy 172cm wzrostu)

reklama
W jakiej pozycji wasze dzieci leżą na brzuszku? Mój wyciąga rączki przed siebie, główkę ma wysoko i nóżki prosto najczęściej

Do góry