reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko dla maleństwa

co do lozezka turystycznego to dobre jest na wyjady gdy dzidzia jeszcze nie wstaje. osobiscie sie zgadzam ze jest za miekkie na dluzsza mete no i za lekkie juz nie raz widzialam u kuzynki jak dziecko wstalo i polecialo razem z lozeczkiem na podloge :/ okropne to bylo bbrrr sumie do domku do rodzicow na poczatk napewno kupie turystyczne zeby mialo gdzie spac ale w domku napewno kupie drewniane u sibie i jeszcze na kulkach :) i z przednia scianka lekko opuszczana w dol :) takie mi si epodobaja ...

ide poczytac od poczatku co by mi si eprzydalo dla dzidziora :)

a kiedy zaczynacie zakupk dla dzidzia ?? :)

mamolka mam podobny czajnik tylko z zelmera :) i tez trzyma temp na jaka sie ustawi :) nidy tego nie uzwalam ale juz wiem do czego bede :)

Ostatnia edycja:
reklama
no a która się skusi na takie cacunio, no i z pewnościa jest lekki nawet niczym piórko:-D
Wózek dziecięcy głęboki RETRO (1011145479) - Aukcje internetowe Allegro
:-D:-D:-D

,,,,......... o maj god, to ze śmietnika ludziska te cuda biorą czy co:szok:PEG PEREGO 'mamas&pepas' poznan (1023215897) - Aukcje internetowe Allegro:sorry2:

mówi się że o gustach i guścikach sie nie rozmawia ale wszystko ma swoje granice, masakra:-D

hihihi malo sie nie zlalam ze smiechu :p dobre, ale wiecie co ten pierwszy to ja taki mialam, to znaczy moi rodzice tylko czerwony byl, paskudztwo, zesmy tego z dzieciakami uzywali na podworku, wozilismy kamienie i siebie :D a szkoda, moze trzeba bylo zostawic, :rofl2: no ale widac niektorym sie podobaja takie klimaty :szok:

633884672292351723.jpg

<hahaha>

O a takimi wózkami jeżdża dzieci celebrytek/ów :-)

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-580/-500/faktonline//633884672292351723.JPG

Spelling i Lopez zdecydowanie wygrywają ;-)

Swoją drogą co jeszcze mozna wymyslić, jaki dostep mają gwiazdy do wózków? Taki sam jak my, w końcu wszystko jest dostępne tylko kwestia kaski to, a przecież chyba nie ma droższych wózków niż za 3000 euro?? Tacy Urbanscy np. woza dziecko w takim samym foteliku co my ;-)

Dziewczyny a orientowałyście się w sprawie materacyka do łóżeczka? Jest bardzo duży wybór, może doświadczone mamy by się wypowiedziały :)

ja tez dorzuce trzy grosze ;-)

lozeczko turystyczne - dla mnie super. moja corcia starsznie obijala sie o szczeble w drewnianym i gdzies od skonczenia roku spala w turystycznym, tylko na dnie byl normalny materac jak do drewnianego. u nas sie to swietnie sprawdzalo.

lekkie wozki - ja co prawda mieszkam na parterze, ale moje przyjaciolka na IV p. bez windy i miala wózek firmy JANE - podobno ma najlzejszy z dostepnych stelaz.

a te wózki to chyba żart, co??
hehe obawiam sie że nie żart heheh:))))

powinni je nazwać nie retro a model ala "druga wojna swiatowa" (jeśli nie pierwsza;) )

Co do materacyka to ja miałam gryczano-kokosowy, wtedy był taki najlepszy, teraz się trochę pozmieniało, są z dodatkami tych pianek termoplastycznych, trzeba się zwiedzeć w swoim czasie który teraz "w modzie";)

Co do wózka to z cala odpowiedzialnoscia moge polecic ten ktory mielismy przy Zuzi i bedzie przy Mikolaju/Oli ;) tj X-Lander model z obrotowymi przednimi dwoma kolkami (xa model chyba) - mamy oczywiscie model z 2007 lub 2008 roku i byly sporo tansze niz teraz
Wlasnie sprawdzilem na allegro i zeszloroczy komplet 1500zl to nie tak duzo :) No i te nowe widze ze jeszcze solidniej wykonane. Zuza jezdzila nim caly czas nie potrzebowalismy parasolki bo mielismy wozkarnie i jest relatywnie lekki. Teraz juz z niego nie korzystamy - czeka na drugie malenstwo

Co do fotelika to z kolei mielismy i mamy nadal Chico Key 1 i tez uwazam ze jest bardzo dobry (powyzej 9kg to jeszcze daleko) i akurat zanim dzidzia do niego dorosnie to powinna opuscic go Zuza :] Musimy kupic za to fotelik do 13kg i jeszcze nie wiemy jak z finansami ale fajnie by bylo strzelic sobie adapter i maxi cosi - moze uda sie wypatrzec jakas okazje na allegro :D

Ja ostatnio upatrzyłam sobie fotelik Recaro Young Profi plus (0-13) z bazą z isofixem kosztuje ok 840 zł. Baza pasuje potem pod fotelik Recaro Young expert (9-18) ( który kosztuje ok 480-800zł) tyle co nasz obecny maxi-cosi priori ( a ten mamy bez Isofixu !!). Tylko wózka byśmy do niego nie mieli- ale bezpieczeństwo najważniejsze. Na razie to nasz faworyt.

reklama
Mamolka ja właśnie nie wiem jak to jest z isofixem, wszystkie foteliki mieliśmy bez niego. Fakt, że na testach foteliki MC mają piec gwiazdek jesli jest z baza... Jak sprawdzic czy w danym aucie jest mozliwosc zamontowania isofixu??

Do góry