reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

witam
wszystkiego dobrego dla kali i ani cmok cmok

my wkoncu po chrzcie sw naszego babla :-)
w te niedziele było az 7 chrztów :happy:
wiec jak któres grymasiło to nie było wiadomo ktore:blink:
choc natalii po wszystkim poszła spac po to jej godziny drzemki
gosc ktory był u nas od piatku dzis wyjechał
wiec luz

z tego co pamietam kopciuszku bardzo fajnie wyszła ta twoja łazienka
ja tez bede miec rozne tynki haleje diuny trawertyny itp
to sie pochwale czy chcecie czy nie:-D

chcemy chcemy !! ja ciagle szukam inspiracji ktore moze kiedys zrealizuje !!

reklama
kala super prezent !! i odemnie rowniez najlepsze zyczenia !!

Ja tez sie dołączam;-):tak:

NO helołłłłłłłłłłłłłłłł!
Jestem zyje i mam sie dobrze!
Se zasiadlam z browarkiem przed mojego kompa ! Normalnie ciszaaaaaaa ,spokoj - qurwa jak ja lubie takie ciche wieczorki
Kochane u nas wsio dobrze ,moj ANIOŁ fifol wrocil - a zebow nadal nie ma ahhaha !

dziecko moje pozera mnie z kopytami .
Nan na 2 dni na starcza ,zjada po 210-240 ml mleka na raz bez zmeczenia i sapania , pozera juz cale sloiki zupek czy deserkow i kuzwaaa baaaaaaa nie te male po 125 g tylko moje dziecko pochalnia po 190 sloiki !
Do tego zremy juz chrupki na potege ,biszkopty maczane w mleku
Rodzice przywiezli nam z rzymu pelna reklamowe desrkow i zupek i biszkoptow dla Malego i jak Boga kocham niewiem co mam dawac mu do jedzenia !Normalnie jakie tam maja rarytasy dla dzieci toz to masakra ! naprzyklad dostalismy 2 pak sloiczkow serka od 4 miesiaca ????? szok!Albo 2 pak baraniny ,celeciny ,wolowiny ,drobiu lub krolika i co ? toz to same miesa bez zadnych dodatkow itp ,dzisiaj zjadl KROWE jeden maly sloiczek i sie trzasl o jeszcze same miechooooo - ja niewiem ale ja bym chyba takiego nie zjadla hahaha Maly juz se pocokal czekolady - kinderka !

DZisiaj z dziadkiem jak ziemiaki ! i cokal ogorka kiszonego ! Ja niewiem ale jemu wszystko smakuje a na nowe smaki to az sie trzesie! A jak dziadek stwierdzil ze juz mu ogora starczy i mu zabral to sie rozplakal ! I juz!

Zadyma widze ze sie jakas tutaj narobila ehhhh ! Zreszta laski do mnei pisaly zebym sie zjawila bo sie narobilo no i jestem ahhaha a coooo!!!!!!!!!!!!
Wiem ze chodzi o marzene ,wiem ze miala jakies lewe konta ,wiem ze sie podszywala i wymyslala historyjki ,wiem ze twierdzila ze jest w ciazy ....no i reszty niewiem bo normalnie nie chcialo mi sie czytac wczesniej ,ALE!!!! zaraz to nadrobie ahhaha

SPOKO SPOKO nie bede spamowac ! sie nie bojta!

Mam urwanie glowy z ta komunia Patrysia! Normalnie sie zaczynam bac ale kurde ja nie dam rady ??? jak to nie !
bedzie dobrze!
Jeszcze rodzice przyjechali z wloch od brata i teraz spedzam cale dnie u nich na gorze wiec na kompa nie mam czasu ! ALE SERDUCHEM TO JA Z WAMI ALL THE TIME ! to luzik nie krzyczcie zem zapomiala bo ja remember o was caly czas !

ide czytac !jak nie napisze wiecej to znaczy ze :
-1 .Jarkowi sie zachcialo bzykac
-2.zaselam
-3.obudzil sie Fifol

Alem sie usmiala:-D:-D:-Dkto jak kto ale ty nie dasz rady?:-D:-D:-DPewnie ze dasz:tak:

witam
wszystkiego dobrego dla kali i ani cmok cmok

my wkoncu po chrzcie sw naszego babla :-)
w tę niedziele było az 7 chrztów :happy:
wiec jak któres grymasiło to nie było wiadomo ktore:blink:
choc natalii po wszystkim poszła spac bo to jej godziny drzemki
gosc ktory był u nas od piatku dzis wyjechał
wiec luz

z tego co pamietam kopciuszku bardzo fajnie wyszła ta twoja łazienka
ja tez bede miec rozne tynki haleje diuny trawertyny itp
to sie pochwale czy chcecie czy nie:-D

Koniecznie sie pochwal:tak:

co do georginy to mi jej szkoda bidula jedna :baffled:
ja tez moze z tych bardziej ufnych :sorry2:
młoda jest zrobiła głupote i teraz za to płaci
takie zycie ....
mea dziwie sie ze ty ja tak szybko skreslasz
ciebie tez ponoisło z purchawka
( tu konkretnie chodzi o słownictwo, zachowanie)
i nikt na tobie kotow nie wieszał:no:
bładzic rzecz ludzka
wybaczac tez
wiadomo ze odrazu nie bezdzie tak jak kiedys
bo zaufanie trzeba powoli odbudowac

a pozatym to jest tylko forum ona mi w garach nie miesza wiec ;-)
tyle odemnie :rofl2:

Przez tę aferę przeczytałam ostatnie 40 stron!
Mogę jeszcze z Wami pisać? Nie odzywałam się kuuuuuuuuuupę czasu...

Któraś pytała się o gluten i dostała już kilka odpowiedzi, a ja właśnie wyczytałam w najnowszym Twoim Maluszku (Mea pisała kiedyś, że tam nie ma nic ciekawego, a ja, mimo, że czytam takie różne gazetki od 5 lat to akurat w TM zawsze znajdę coś co mnie zaintetesuje): "W aktualnym kalendarzu żywienia niemowląt zaleca się, by niewielką ilość kaszki mannej (łyżeczkę) podać dziecku w 5-6 miesiącu życia (dawniej po 9). Taka ilość ma zadziałać jak szczepionka, która uchroni malucha przed późniejszą nietolerancją glutenu i celiakią. Większe porcje kaszki manny można podawać smykowi dopiero od 7-8 miesiąca."

My dalej tylko na cycu. Uwielbiam to i wcale mi się nie spieszy do rozszerzania diety.

co do georginy to mi jej szkoda bidula jedna :baffled:
ja tez moze z tych bardziej ufnych :sorry2:
młoda jest zrobiła głupote i teraz za to płaci
takie zycie ....
mea dziwie sie ze ty ja tak szybko skreslasz
ciebie tez ponoisło z purchawka
( tu konkretnie chodzi o słownictwo, zachowanie)
i nikt na tobie kotow nie wieszał:no:
bładzic rzecz ludzka
wybaczac tez
wiadomo ze odrazu nie bezdzie tak jak kiedys
bo zaufanie trzeba powoli odbudowac

a pozatym to jest tylko forum ona mi w garach nie miesza wiec ;-)
tyle odemnie :rofl2:

ja nie wieszam na niej kotow za slownictwo /aczkolwiek raekcja dziwna byla/ tylko za sytuacje z potrojnym kontem !!

Przez tę aferę przeczytałam ostatnie 40 stron!
Mogę jeszcze z Wami pisać? Nie odzywałam się kuuuuuuuuuupę czasu...

Któraś pytała się o gluten i dostała już kilka odpowiedzi, a ja właśnie wyczytałam w najnowszym Twoim Maluszku (Mea pisała kiedyś, że tam nie ma nic ciekawego, a ja, mimo, że czytam takie różne gazetki od 5 lat to akurat w TM zawsze znajdę coś co mnie zaintetesuje): "W aktualnym kalendarzu żywienia niemowląt zaleca się, by niewielką ilość kaszki mannej (łyżeczkę) podać dziecku w 5-6 miesiącu życia (dawniej po 9). Taka ilość ma zadziałać jak szczepionka, która uchroni malucha przed późniejszą nietolerancją glutenu i celiakią. Większe porcje kaszki manny można podawać smykowi dopiero od 7-8 miesiąca."

My dalej tylko na cycu. Uwielbiam to i wcale mi się nie spieszy do rozszerzania diety.

to ze dawno cie nie bylo nie znaczy ze masz nie pisac ...

co do twojego maluszka to dostalam znowu darmowy numer do domu i szczerze powiem ze jeszcze go nie przegladalam :) ale co do zywienia to o glutenie troche poczytalam w ksiazeczce z bobowity ktora dzis dostalam i pisalo ze wlasnie 1 lyzeczke mozna dodac w 5 miesiacu u dzieci ycowych a w 6 u butelkowych ... ze niby cycowe dzieci maja wieksza tolerancje glutenu !! /ale chyba ktos juz dzis o tym pisal ... /

swoja droga jak juz daja za free to musze gazetke poczytac :)

mea wiem ze te sytuacje diametralnie sie roznia
ale wydaje mi sie ze masz wiecej rozum
wiem po sobie jakie myslenie miałam majac 20 a jakie teraz
nie ujmujac nikomu

co do glutenu to do mnie doszła paczka z Nutricia
i oprocz smakołykow dla malucha
jest tam poradnik zywienia małego dziecka
i gluten dla butelkowych niemowlat po 5 miesiacu 2-3g czyli łyzeczka
przez 2 miesiace np. do zupki kaszka manna
ja zaczynam od jutra
a dla cyckowych to juz po czwartym mozna wprowadzac

ostatnio tez kupiłam jabłuszko z kaszka manna
jest tam jej 2%

to ze dawno cie nie bylo nie znaczy ze masz nie pisac ...

co do twojego maluszka to dostalam znowu darmowy numer do domu i szczerze powiem ze jeszcze go nie przegladalam :) ale co do zywienia to o glutenie troche poczytalam w ksiazeczce z bobowity ktora dzis dostalam i pisalo ze wlasnie 1 lyzeczke mozna dodac w 5 miesiacu u dzieci ycowych a w 6 u butelkowych ... ze niby cycowe dzieci maja wieksza tolerancje glutenu !! /ale chyba ktos juz dzis o tym pisal ...
swoja droga jak juz daja za free to musze gazetke poczytac :)

hahaha piszemy o tym samym z tej samej literatury :-)

reklama
Jak dla mnie możecie sobie zamykać wątek główny jeżeli macie taką potrzebę.
Dla mnie to forum straciło poprzednią wartość. Nie muszę chyba pisać dlaczego.

Do góry