reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Mary a mogę spytac ile ważysz ? I ile twój mąż?
Ogólnie jaka macie budowę ?
Jaką budowę mają jedne i drugie dziadki?

To fakt że do najdrobniejszych nie nalezymy i napewno coś tam z tego nasza "wina" ale żeby aż tak...?
Ja mam 182cm i miałam 85kg zachodząc w ciążę. Mój Ł ma 180cm i ok 87kg

reklama
ja dzisiaj drugi dzien podaje marchewke z jablkiem, ale zdecydowanie bobovity lepsza zjadl dzisiaj pol sloika, jeszcze mam pol sloika tego na jutro, a co w niedziele????? sloiczek obiadek pt"marchewka" czy moze słoiczek "jablko dynia" mam tego 3 słoiki RATUNKU!!!!

No i jeszcze kwestia deserków ciągle tylko jabłko. Mam jeszcze: gruszkę, banana, krem z jablek i jagod, jablka i winogrona z rozanym puree i nie mam kompletnie pojecia od czego zaczac??????

i to wszystko mam wprowadzac po 3 dni? i po pare lyzek i ile tego nakupowac

polecam sliwki:)nie sa kwasne a i w kupce pomoga:) u nas hicior to wlasnie sliwki:)

ja dzisiaj drugi dzien podaje marchewke z jablkiem, ale zdecydowanie bobovity lepsza zjadl dzisiaj pol sloika, jeszcze mam pol sloika tego na jutro, a co w niedziele????? sloiczek obiadek pt"marchewka" czy moze słoiczek "jablko dynia" mam tego 3 słoiki RATUNKU!!!!

No i jeszcze kwestia deserków ciągle tylko jabłko. Mam jeszcze: gruszkę, banana, krem z jablek i jagod, jablka i winogrona z rozanym puree i nie mam kompletnie pojecia od czego zaczac??????

i to wszystko mam wprowadzac po 3 dni? i po pare lyzek i ile tego nakupowac
ja bym dynię na twoim miejscu teraz dala

u nas dziś niemal sukces - 3 łyżeczki sinlacu trafiły do pyszczka!!!! i sma otworzył! na tych łyżeczkach to tylko odrobinka była ale zawsze to coś.
Metoda ze smarowaniem pyszczka nie pomogła ale maczalam palec i dawalam do polizania i tak 10 razy plec, raz lyżeczka, znów palec itd a potem już się znudzilo i zrezygnował. Jak trzeba bedzie to będe dalej maczać palucha, skoro ma to pomóc

u mnie dzis synek cały dzien na łyżce ... z rana kaszka pozniej zupka, owoc, znow zupka, kaszka na noc, w miedzy czasie chrupki kukurydziane yh ...

na noc nie chcial mleka z butki ciagac ... mysle ze to przez ten ząb ze jak przysysa bardziej mleko <a mam zalecenie dawac z zagęszczaczem badz z kaszka> to mu boli bo jak pije picie to bez problemu ... :| albo sama se wmawiam i wymyslam czemu on butli nie chce jesc ...

Alan wczoraj dopoludnia zjadl prawie 60ml kaszki jablkowej na gesto, w poludnie pol sloiczka dyni z ziemniaczkami a wieczorem ok 30ml kleiku na gesto. Oczywiescie w miedzyczasei cyc na ddopelnienie. Dzisiaj ddopoludnia zjadl ok 40ml kleiku z ddeserkiem jabuszka. Mam nadzieje ze dojdzie do wprawy z jedzeniem z lyzeczki. Jedyny problem-nie chce pic ani z butelki ani z kubka niekapka ani z lyzeczki :/
Dzis zaseruje mu chyba ziemniaczki ze szpinakiem-udalo mi sie znalezc bez dodatku mleka, laktozy i masla...bo ostatnio widzialam ale wlasnie z tymi skladnikami.

reklama
:) moje dziecko zaczyna mnie przerazac :)

rano - 200-220 ml kaszki na gesto
po 4-5 h - 200 ml owocow (np dzis kisiel)
po 3-4 h - 200-220 ml zupki
po 3 h - 150 ml mleka
okolo polnocy 200-220 ml kaszki bezsmakowej z mlekiem plynnej
i spi do 6-7

Do góry