R
rouż
Gość
Passi, super ze Ida ma dobry apetyt! I ze przerwy sa tak dlugie miedzy posilkami 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
a pił?? wodę czy soczek czy herbatkę bo jak tak to chyba ok :-)u mnie dzis synek cały dzien na łyżce ... z rana kaszka pozniej zupka, owoc, znow zupka, kaszka na noc, w miedzy czasie chrupki kukurydziane yh ...
na noc nie chcial mleka z butki ciagac ... mysle ze to przez ten ząb ze jak przysysa bardziej mleko <a mam zalecenie dawac z zagęszczaczem badz z kaszka> to mu boli bo jak pije picie to bez problemu ... :| albo sama se wmawiam i wymyslam czemu on butli nie chce jesc ...
ja myślałam że brak współpracy jest tylko na płaszczyźnie z butelką a tu z łyżeczką też problem?? współczuję ci bardzoja bym dynię na twoim miejscu teraz dala
u nas dziś niemal sukces - 3 łyżeczki sinlacu trafiły do pyszczka!!!! i sma otworzył! na tych łyżeczkach to tylko odrobinka była ale zawsze to coś.
Metoda ze smarowaniem pyszczka nie pomogła ale maczalam palec i dawalam do polizania i tak 10 razy plec, raz lyżeczka, znów palec itd a potem już się znudzilo i zrezygnował. Jak trzeba bedzie to będe dalej maczać palucha, skoro ma to pomóc
eee chyba fajnie nie :-) a te przerwy nie wydają mi się takie duże ze względu na ilościmoje dziecko zaczyna mnie przerazac
rano - 200-220 ml kaszki na gesto
po 4-5 h - 200 ml owocow (np dzis kisiel)
po 3-4 h - 200-220 ml zupki
po 3 h - 150 ml mleka
okolo polnocy 200-220 ml kaszki bezsmakowej z mlekiem plynnej
i spi do 6-7
. Mnie zamurowalo na chwile, a potem mowie ale jak, przeciez on nie moze, bo alergik, reaguje jak ja jem mleczne, jajeczne rzeczy. On zdziwiona:to jednak stwierdzone?
Ja odp ze tak, no i po rozmowie. A moj maz do mnie: przeciez nie stwierdzone, bo testow zadnych nie mial...brak slow...Skąd my to znamy, takie gadanie mnie rozwala.....Acha, wczoraj moja tesciowa jak uslyszala, ze Alan nie chcial ziemniaka ze szpinakiem stwierdzila, ze sama powinnam mu cos ugotowac nietlustego(ona gotuje mega tlusto). Ja jej na to, ze n na miesie i z miesem jeszcze jesc nie moze, a ona na to, ze dlatego mam ugotowac cos nietlustego, na maselku. Mnie zamurowalo na chwile, a potem mowie ale jak, przeciez on nie moze, bo alergik, reaguje jak ja jem mleczne, jajeczne rzeczy. On zdziwiona:to jednak stwierdzone?
Ja odp ze tak, no i po rozmowie. A moj maz do mnie: przeciez nie stwierdzone, bo testow zadnych nie mial...brak slow...

Super! Gratuluje!(...)
[/B][/COLOR][/SIZE]W menu były: rozgotowany ryż, pół dużego, lekko pokruszonego chrupka kukurydzianego oraz makaron ryżowy. Do popicia herbatka jagodowa.
Na początku Aśka nie bardzo kumała że to co jest przed nią należy umieścić w buzi. Owszem, podjęła pewne próby, ale myślała że w rączce nic nie ma. Więc mazała się w tym, wywalała na ziemię itp.
W końcu przypomniało mi się że jedną zasad jest to, że siedzę obok i jem to samo. Więc zaczęłam podjadać jej z talerza, a ona patrząc na mnie zaczęła robić to samo!!!:-):-):-)
W efekcie zjadła trochę ryżu i chrupek, makaron oblizała.
Zakrztuszeń było ze cztery - jak za dużo ryżu do buźki napchała ale były lekkie i nawet się nie zdenerwowałam.
JESTEM BARDZO DUMNA Z CÓRCI i zyskałam pewność że BLW to jest to
A tu parę dowodów :-)