reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

O Katrenki, moja wybawczyni :D Ładnie to ujęłaś :)

A teraz szybko pedze na zdrowie niech mi ktos odpowie na pytanko ;)

reklama
Kasiiula napisz mi jakie słoiczki podajesz małemu. Napisz mi proszę firmy i jakie są dobre, bo moja zupka jest be. Po jakim czasie podałaś mięsko. Bo czytam ze po miesiącu podwania zupek warzywnych mozna podać do nich mięsko. Podajesz zupki czy dania? Te dania, ktore podajesz mają w składzie mleko? Bo te bez mleka nie są dobre, a mały ma czerwone policzki od jarzynkowej z mlekiem :(

Kasiiula napisz mi jakie słoiczki podajesz małemu. Napisz mi proszę firmy i jakie są dobre, bo moja zupka jest be. Po jakim czasie podałaś mięsko. Bo czytam ze po miesiącu podwania zupek warzywnych mozna podać do nich mięsko. Podajesz zupki czy dania? Te dania, ktore podajesz mają w składzie mleko? Bo te bez mleka nie są dobre, a mały ma czerwone policzki od jarzynkowej z mlekiem :(
Podaje zazwyczaj Bobovity i Gerbera i mały nei widzi roznicy miedzy firmami i jednej i drugiej je ...
Mieso podałam jak mial 5.5 miesiaca bodajze ... z polecenia lekarki ... mowila ze 2 tyg warzywa a pozniej mieso ... oddzielnei gotuje sie i pozniej łączy sie z zupka...
zazwyczaj podaje zupki teraz zaczełam dania
mleka nie zawierają ... teraz kupilam AROMATYCZNE OWOCE Z JOGURTEM od 6m ale jeszcze nei dawałam
czerwone poliki to moze ma od mleka??
a czemu mowisz ze nie dobre ?? dla ciebie czy mały nie chce jesc ??
Pawełek przepada za mloda marchewka z jablkiem ...
a powiem ci jeszcze ze co firma to inaczej np Bobovity sloiczki od 6m maja o wiele wieksze kawałki niz np innej firmy tez od 6m... pierwsyz raz jak dalam maly dławił sie ale powoli zaczelismy dawac wieksze kawałki np banana, zupke widelcem dziobie a nie blenderem ... i jest wielka poprawa ...

pozatym ja staram sie sama gotowac chyba ze nie mam czasu albo jestesmy w gosciach wtedy słoik ...
słyszałam opinie ze jak dziecko zje słoik to nei chce jesc normalnych zup ... albo odwrotnie ... ale nie prawda moj wcina to i to :)

Mały nie chce tych zupek, oczywiscie marchewka, dynia ok ale jarzynowa ze świerzych warzyw Bobovity jest blee dla mnie i dla niego, marchewkowa z ryżem Bobovity jest ok, jarzynowa krem Hippa bleee, dla mnie i dla niego. Moją zjadł raz. Jak Ty gotujesz zupkę? Ja na masełku czyli powinna byc dobra marchewkę, ziemniak, pietruszkę, blenderuję i dodaję trochę tego wywaru. Nie mogę długo blenderować bo robi się paćka, ostatnio troszkę mniej zblenderowałam i na odczep zjadł ale znowu nie chce jesc. Nie smakują mu. Jakiej konsystencji mają Twoje zupki? Dziś podałam Dynię z ziemniaczkami Hippa, która też lubił i nie było zachwytu - może głodny nie był, nie wiem. Gerbera jarzynowa była pycha i jemu też smakowała ale mamy troszkę czerowne poliki więc nie mogę mu jej często dawac.

Mały zjadł dzis marchewkę pierwszy raz:tak: wciągnął pół słoika i chciał jeszcze , ale bałam się dać mu więcej:baffled:

Chciałam zapytać na ile wierzycie sklepom internetowym z eko żywnoscia? chciałabym gotowac sama , ale w sklepi warzyw "faszerowanych chemia" nie kupie

Mały zjadł dzis marchewkę pierwszy raz:tak: wciągnął pół słoika i chciał jeszcze , ale bałam się dać mu więcej:baffled:

Chciałam zapytać na ile wierzycie sklepom internetowym z eko żywnoscia? chciałabym gotowac sama , ale w sklepi warzyw "faszerowanych chemia" nie kupie

ja nie wierze ;-)
zupki gotuje sama z watzyw mrozonych - wychodze z załozenia, ze wszystkie warzywa sa pedzone, ale te mrozone nie sa przynajmniej niczym sypane zeby sie jedrne przechowywały ;-)

Rozmawiałam z tą kumpelą co mi kupuje biszkopty bez spulchniaczy - sklep eko jej zdaniem sie nie oplaca, bo zamiast 1zł zapłacę 3 zł - np za marchew. Ona jeździ na targowisko i wyczaiła już stragany z żywnością z prywatnego ogródka. Mieszka w Gdańsku. Ja też zamierzam się jutro przejść na rynek - mam troszkę tam znajomości ;) może znajdę jakiś "zdrowy" stragan.

Wlasnie mi napisala: Pisałam już, że ekologiczne też jest sypane? Ostatnio nawet UE zwiększyła normy, żeby te sypane przemysłowe były bardziej ok Na rynku nie pytam o ekologiczne, bo rolnicy są nauczeni, że muszą być certyfikaty. Pytam jak chodują

Ostatnio edytowane przez moderatora:
chcialam tylko pokazac, ze to, ze dziecko samo wcina wcale nie musi byc straszne :-)
[video=youtube;iMfm1mH7fPY]http://www.youtube.com/watch?v=iMfm1mH7fPY[/video]

reklama
Do góry