ewka84 jest już lepiej... butla dopiero od wczoraj a jest o wiele lepiej... mały przede wszystkim śpi a nie płacze... owszem nadal się pręży, ale nie drze się godzinami, a co najwyżej 15 min!! sukces!! warto poświęcić cyca... ale z drugiej strony tak mi szkoda tej bliskości... no nic... może przy drugim dziecku będzie lepiej...
reklama
Dziewczyny nie wiem co jest.Karmie Amelcie tak co 2 i pol co trzy godz.,a od wczoraj cos dziwnego sie dzieje.Teraz nie jadla juz ponad 4 godz.obudzila sie i placz.No to ja pampers daje cycka a ona nie chce krzyczy mi juz tak godzine ale cycka nie wezmie.Ja juz zglupialam no i nosze to moje placzace zmartwienie bo krzyczy w nieboglosy.Wczoraj tez tak bylo.Jezu az sie boje ze to moga byc kolki
kici dziekuje i chyba juz z synusiem lepiej
iza piekny ten twoj chlopak jaki kolor skory cudo.
Oszaleje z tym moim dzieciatkiem krzyczy i krzyczy
gosiek oj tak o wiele lepiej z Kubusiem... niby tylko od wczoraj na butli, a dzisiaj bez problemu śpi między posiłkami... napisałam na maluszkowym, że owszem nadal popłakuje, ale trwa to 15 min a nie 5h! no i się nie drze jak zarzynane prosie...
kici, ja też, ja też.....dawaj co tam masz :-) ...maila na priva wysyłam ....i z góry dzienks :-)
jeszcze trochę i dostanę bana za rozsyłanie książek mailem

nasz na szczęście od początku śpi w swoim łóżeczku... no chyba że jest dzień tak jak teraz no to śpi akurat w naszym łóżeczku, ale to dlatego, że po karmieniu zasnął na mnie i nie chciałam go zanosić taki kawał... a chciałam się ogarnąć i zająć domkiem ;-)Witam:-)
Mój mały ssak leży obok, Mozarta sobie słucha i smoka dynda, niby przysypia, ale ciągle jedno oko otwiera i sprawdza, czy Jej nie uciekłam - urocza jest
Wczoraj nam dała popalić, od 14:00 do 20:15 nie spała tylko jadła, sikała, kupy robiła, znów jadła i marudziła (może Ją za bardzo chwaliliśmy). W końcu jak padła to szkoda nam było Ją rozbudzać i poszła spać bez kąpieli
Kici - dziękuję za maila, poczytałam wczoraj o usypianiu noworodka i się z M. pochwaliliśmy, że mądrze Lenę wychowujemy, bo robimy wszystko książkowo:-) Teraz nic tylko czekać do trzeciego miesiąca i zrobić Jej eksmisję do dziecinnego pokoju;-)
M
Mka10
Gość
ewka84 jest już lepiej... butla dopiero od wczoraj a jest o wiele lepiej... mały przede wszystkim śpi a nie płacze... owszem nadal się pręży, ale nie drze się godzinami, a co najwyżej 15 min!! sukces!! warto poświęcić cyca... ale z drugiej strony tak mi szkoda tej bliskości... no nic... może przy drugim dziecku będzie lepiej...
strasznie się cieszę!! wiele dzieci jest na butli i mają się dobrze, a jeśli Kubusiowi tak lepiej to bliskość można osiągnąć przytulaniem, głaskaniem, masowaniem a nie tylko cycem, swoją drogą podziwiam że już o 2 myślisz:-)
hahahaha ;-) ja zawsze wiedziałam, że będę mieć dwójkę... tylko drugie dziecko mąż mi obiecał że zrobi wszystko aby załatwić mi cesarkę
więc drugi raz przez to piekło porodowe jakie miałam nie będę przechodzić... a co do samego dziecka to liczę na to, że teraz zdobyta wiedza sprawi, że przy drugim będzie łatwiej...
co prawda Kubuś już ma dwie siostry cioteczne i w tym roku we wrześniu będzie miał braciszka ciotecznego, no ale to nie to samo co rodzone :-)

mam nadz, ze to jednak nie wybryk 1razowy, tylko oznaka dorastania naszych pociech:-)aga to może jakaś pelnia byla czy cus, bo Borys tez przesapl rekordowa liczbe godzin...hehehe, spal od 21.15 - 01.50, potem obudził sie po 5 i jeszcze udało mu sie zasnąc do 7.15, czyli akurat jak wstaje zeby corcie do przedszkola wyprawic:-)
Ja się jednak jeszcze nie cieszę, bo może to tylko jedno nocny incydent był...okaże się.
a to pomaga jak Ty pijesz koperek i rumianek??No to Twój to nieźle pospał...u mnie moge tylko pomarzyc o takim długim snie Borysa
Ja pije koperek na przemian z rumiankiem....i uwielbiam te ziółka...w ogóle jakas taka herbaciara się zrobilam. Nigdy herbaty nie lubilam, piłam naprawde sporadycznie, a teraz : koperkowa, rumianek, zielona z prazonym ryżem, zielona mietową, waniliowo-karmelową....szok...:-)

reklama
Kici super,że się poprawiło. Zgadzam się z Ewką zawsze możesz małego poprzytulać, a przynajmniej nie będzie płakusiał.
Ja też myślę o następnej dzidzi
))) Tak za 4-5 lat.
Moja mała od wczoraj w ciągu dnia śpi w rogalu, polecam
Mi służył podczas ciąży a teraz Maja ma super przyjaciela do spania, tak fajnie ją otula i wygląda jakby w gniazdku spała.
Ja też myślę o następnej dzidzi
Moja mała od wczoraj w ciągu dnia śpi w rogalu, polecam