reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

coś musi być na rzeczy bo moje dziecie też ładnie pospało, od 20 do 1:-) i tylko raz miał swoje dwugodzinne czuwanie, a od 3 spi z przerwami na szybkie karmienie i pampersa

Rzeczywiście, moja mała też spała długo w nocy od 23 do 3, i od 3:30 do 6:30, ale wczoraj w ciągu dnia mało spała bo na 'chałupkach' byliśmy z zaproszeniami.

Kurcze dziewczyny boję się bo była położna i powiedziała,że Maja chyba trochę żółta jeszcze jest. Jutro jadę po skierowanie na pobranie krwi. Mam nadzieję,że bilirubina jest niska.

Wczoraj mieliśmy akcję jak u Katik. Mała po kąpieli zjadła z jednej piersi, odbiła i dalej chciała jeść. Po czym zaczęła wymiotować, wystraszyłam się, bałam się ją na noc do łóżeczka położyć. Ułożyłam na boku, podłożyłam rulonik z ręcznika i na szczęście nie ulewała. Tak jak pisałam wyżej spała 4godz.

reklama
Widzę, że Kicik zajeła się wysyłaniem maili z jezykiem niemowlat.
Ja mam masę takich poradników na kompie. Jak będę mieć czas to zrobię liste tego co mam i jak ktos bedzie chcial to wysle

no i słusznie :-D musimy się dzielić dobrymi lekturami... zrób listę koniecznie :-D

Kici super,że się poprawiło. Zgadzam się z Ewką zawsze możesz małego poprzytulać, a przynajmniej nie będzie płakusiał.
Ja też myślę o następnej dzidzi :)))) Tak za 4-5 lat.

Moja mała od wczoraj w ciągu dnia śpi w rogalu, polecam :) Mi służył podczas ciąży a teraz Maja ma super przyjaciela do spania, tak fajnie ją otula i wygląda jakby w gniazdku spała.

my też tak za 4-5 lat :-D

mój też lubi spać w rogalu :-D a to Ci... no my się bardzo dużo przytulamy... nawet jak go karmię butlą staram się być jak najbliżej... mój kręgosłup na tym cierpi, no ale nic nie poradzę...

kurde muszę znowu iść cycki odciągnąć... jedyny minus butli...

Ewka!!! dokładnie -hahahah
wczoraj padała na twarz z wyczerpania a dziś już o drugim -LOSIE!!!! bohaterka!!!!
Ja mam z moim dzieckiem sielankę (tfu tfu tfu) a już wiem ze będzie jedynaczką
też tak mówiłam, ale jak córcia miala jakies 6 m-cy, to już zmienilam zdanie:-)
hahahaha ;-) ja zawsze wiedziałam, że będę mieć dwójkę... tylko drugie dziecko mąż mi obiecał że zrobi wszystko aby załatwić mi cesarkę :p więc drugi raz przez to piekło porodowe jakie miałam nie będę przechodzić... a co do samego dziecka to liczę na to, że teraz zdobyta wiedza sprawi, że przy drugim będzie łatwiej... :-D co prawda Kubuś już ma dwie siostry cioteczne i w tym roku we wrześniu będzie miał braciszka ciotecznego, no ale to nie to samo co rodzone :-)
potwierdzam, jest inaczej i łatwiej, czlowiek już aż tak się nie spina:-), nie leci do lózeczka na byle kwękniecie...itd, itp

Kicia super, że jest poprawa. Nie ma nic gorszego niż bezsilnie patrzeć jak dzidzia się męczy

13x13 oj nie zarzekaj się. Ola też miała być jedynaczką, przy każdej nieprzespanej nocy powtarzałam że nigdy więcej, a teraz nie wyobrażam sobie że Zosi mogłoby nie być.

Wreszcie słonko i ciepełko:-). Zaliczyłyśmy 3h spacerek. Zamówiłam sobie krokomierz na allegro, fajnie byłoby wiedzieć ile kalorii i km wyspacerowuję

hahahaha ;-) ja zawsze wiedziałam, że będę mieć dwójkę... tylko drugie dziecko mąż mi obiecał że zrobi wszystko aby załatwić mi cesarkę :p

dla mnie drugi sn był super, zupełnie nie do porównania z pierwszym, może u Ciebie też tak będzie, nawet bez cc:-)

13x13 tak jak Wronia pisała, jak dziecko trochę podrośnie zapomina się o niedogodnościach ciążowo- niemowlęcych więc może jednak się Alicja w swoim czasie rodzeństwa doczeka :-) ja na razie też mam serdecznie dość moich skarbusiów ukochanych, ale za pare lat może się jeszcze zdecyduję...

Dziewczyny, a ja mam pytanie o dokarmianie;-)
Jak chcę wyjść do biura i zostawić świeżo uspaną Lenkę z babcią to na jedno karmienie ile pokarmu powinnam ściągnąć?
Bawiłam się dziś z laktatorem i z wielkim bólem udało mi się 10ml:-(
Trzeba 30, 50ml?
Jak mała będzie płakać to teściowa zadzwoni i ja podlecę, bo na szczęście do biura mam 3 minutki piechotą.
To ściąganie tylko na początku tak boli czy cały czas jest tak kiepsko?

hej laski:-) wlasnie zjadlam cala tubke mleka zageszczonego slodzonego (u nas w polskim sklepie kupilam hihi) i zaraz sie zrzygam:eek: to tyle u mnie...
a u malej lepiej, bylysmy dzis u lekarza i powiedzial ze mala sie prawidlowo rozwija i jest okazem zdrowia:-) a z tym jedzeniem to mam zmienic mleko i dawac malej co 4 godziny i nie czesciej! bo inaczej jej brzuszek nigdy nie odpocznie, takze juz zaczelam i zobaczymy czy ten numer przejdzie u mojej malej, nakarmilam ja o 7.30 i pojechalam do lekarza, potem odczekalam i o 11.30 nastepne jedzonko i teraz nadal spi, jak sie obudzi to bedzie walka zeby wytrzymala do 15.30...i wtedy znowu jedzonko...
my karmimy butelką - o co pytałaś??
juz zapomnialam.. chyba o to jak czesto karmicie i ile wasze dzieci jedza, i czy wciagaja na raz cala butle czy na raty...

Dziewczyny nie wiem co jest.Karmie Amelcie tak co 2 i pol co trzy godz.,a od wczoraj cos dziwnego sie dzieje.Teraz nie jadla juz ponad 4 godz.obudzila sie i placz.No to ja pampers daje cycka a ona nie chce krzyczy mi juz tak godzine ale cycka nie wezmie.Ja juz zglupialam no i nosze to moje placzace zmartwienie bo krzyczy w nieboglosy.Wczoraj tez tak bylo.Jezu az sie boje ze to moga byc kolki:no::no::no:
wyglada na kolki... a moze kupki nie moze zrobic albo cos? moja wczoraj tez dala niezly koncert...i w sumie to nie wiem do teraz dlaczego...

13x13 - masz racje, nie ma co schizowac, kazde dziecko inne, najwazniejsze ze zdrowe sa i przybieraja na wadze, i z tego trzeba sie cieszyc, a nie my ciagle szukamy jakiegos problemu...
moj lekarz wlasnie mi to dzis powiedzial zebym nie szukala problemow bo wszystko jest ok, i jeszcze mi powiedzial ze w sumie co dziecku dolega to tego nie wie tak dokladnie nikt i nie do konca wiadomo czy rzeczywiscie ma kolki, bol brzucha, czy cos innego mu doskwiera...

aniam - dobrze ze sie odezwalas, juz mialam pytac co z toba, ciekawi mnie jeszcze co z olapolap??
gosiek oj tak o wiele lepiej z Kubusiem... niby tylko od wczoraj na butli, a dzisiaj bez problemu śpi między posiłkami... napisałam na maluszkowym, że owszem nadal popłakuje, ale trwa to 15 min a nie 5h! no i się nie drze jak zarzynane prosie...
zarzynane prosie...hahaha:-D:-D
super ze malemu juz lepiej, jednak dobrze zrobilas przechodzac na butle, i oby mu bylo coraz lepiej! a ty sie zaczniesz w koncu cieszyc macierzynstwem na calego!
acha i wielkie dzieki za e-maila!

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie o dokarmianie;-)
Jak chcę wyjść do biura i zostawić świeżo uspaną Lenkę z babcią to na jedno karmienie ile pokarmu powinnam ściągnąć?
Bawiłam się dziś z laktatorem i z wielkim bólem udało mi się 10ml:-(
Trzeba 30, 50ml?
Jak mała będzie płakać to teściowa zadzwoni i ja podlecę, bo na szczęście do biura mam 3 minutki piechotą.
To ściąganie tylko na początku tak boli czy cały czas jest tak kiepsko?
mysle ze tak kolo 70ml to napewno musisz zostawic.. jak nie wiecej... najlepiej sama wyprobuj ile mala je.
sciaganie laktatorem tez mnie bolalo, a juz najgorzej na poczatku, potem jakos to juz szlo... i tez na poczatku sciagalam malo, ale po paru razach to juz spokojnie moglam 100 ml sciagnac...

Do góry