dokładnie!no i do tego niemowleta raczej nie choruja na pneumo a w szczepionce 5w1 i 6w1 jest tzw. hib- czyli szczepienie na czeste choroby pluc u dzieci
a co do rota... jak to mówi mój kolega: "od czasu do czasu to i dupa musi się wysikać"

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
dokładnie!no i do tego niemowleta raczej nie choruja na pneumo a w szczepionce 5w1 i 6w1 jest tzw. hib- czyli szczepienie na czeste choroby pluc u dzieci

dziś zamówiliśmy krem SVR topialyse- ponoć świetny...mam nadzieje bo kosztował ~60zł
drogie to że masakra...oby tylko rzeczywiście było tak skuteczne...
nie rozumiem... a po kąpieli drze się w niebogłosy dopóki jej nie ubiorę..mimo ze grzejemy tak do 23st przed kapielą... dziwne to moje dziecięcie
Niby dzieci mogą mieć zimne ręce ale ona ma lodowate jak nie jest ciepło ubrana a karczek letni..więc jej chłodno...ehhh...

:-)

bo ja mam mało pokarmu ale od 2 dni tą szałwię piję i nic sie nie zmniejsza, a odciągam jedynie 2x dziennie chwile....
kici juz niedlugo skoncza sie te bole brzuszkaco do Kubusia i jego bólów brzuszka... nadal między 2 a 6 rano pręży się non stop... ma ewidentnie wzdęcia, ale pręży się przez sen więc przynajmniej nie płacze jak kiedyś. w dzień pięknie śpi, a w przerwach uśmiecha się do nas i rozgląda się po okolicy :-) w tym tyg dostanę sab simplex i lefax... zaczne od lefaxu... dziewczyny pisałyście że dawka to 1-2 pompki 5 razy dziennie przed posiłkiem ? a sab simplex ?
ja podawalam sab simplex na poczatku 20 kropli przed kazdym posilkiem
bo tak mi polozna polecila... ale na ulotce pisze 15 kropli, a lefax pisze jedna pompke przed kazdym posilkiem, ale ja juz podawalam lefax tak co drugi posilek... ale albo podawaj lefax albo sab simplex, nie obydwa na raz, bo to w sumie to samo jest...u nas dokladnie tak samo, absolutnie nie szczepia dzieci ktore nie skonczyly 8 tygodni, chyba co kraj to obyczaj...Jutro młody kończy 6 tygodni
zadwonilam umówić się na szczepienie
i wyobraźcie sobie ze umówili mnie odpiero na 8 czerwca
bo nasza pani doktor uważa ze maluch musi mieć skończone 8 tygodni...
jak jest u Was?
więc wypchnęłam tylko Janka z dziadkami a my siedzimy w domu...Witam
"od czasu do czasu to i dupa musi się wysikać"![]()
Mojej w sobote odkrylam ciemieniuche. Miala raz, ale taki platek o srednicy nawet nie centymetr, natomiast po tej fali upalow u nas chyba i gruczoly intensywnie zaczely pracowac. I teraz miala pol glowki w tych luskach!I jeszcze pytanko- pomogła waszym dzieciaczkom ta Olejuszka na ciemieniuchę??? Po ilu razach stosowania?? Bo my narazie 2x i nic...dalej skórka się łuszczy... :/
pozdrawiam Mamusie