dokładnie!no i do tego niemowleta raczej nie choruja na pneumo a w szczepionce 5w1 i 6w1 jest tzw. hib- czyli szczepienie na czeste choroby pluc u dzieci
a co do rota... jak to mówi mój kolega: "od czasu do czasu to i dupa musi się wysikać"

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dokładnie!no i do tego niemowleta raczej nie choruja na pneumo a w szczepionce 5w1 i 6w1 jest tzw. hib- czyli szczepienie na czeste choroby pluc u dzieci
kici juz niedlugo skoncza sie te bole brzuszkaco do Kubusia i jego bólów brzuszka... nadal między 2 a 6 rano pręży się non stop... ma ewidentnie wzdęcia, ale pręży się przez sen więc przynajmniej nie płacze jak kiedyś. w dzień pięknie śpi, a w przerwach uśmiecha się do nas i rozgląda się po okolicy :-) w tym tyg dostanę sab simplex i lefax... zaczne od lefaxu... dziewczyny pisałyście że dawka to 1-2 pompki 5 razy dziennie przed posiłkiem ? a sab simplex ?
u nas dokladnie tak samo, absolutnie nie szczepia dzieci ktore nie skonczyly 8 tygodni, chyba co kraj to obyczaj...Jutro młody kończy 6 tygodni
zadwonilam umówić się na szczepienie
i wyobraźcie sobie ze umówili mnie odpiero na 8 czerwca
bo nasza pani doktor uważa ze maluch musi mieć skończone 8 tygodni...
jak jest u Was?
Witam
"od czasu do czasu to i dupa musi się wysikać"![]()
Mojej w sobote odkrylam ciemieniuche. Miala raz, ale taki platek o srednicy nawet nie centymetr, natomiast po tej fali upalow u nas chyba i gruczoly intensywnie zaczely pracowac. I teraz miala pol glowki w tych luskach!I jeszcze pytanko- pomogła waszym dzieciaczkom ta Olejuszka na ciemieniuchę??? Po ilu razach stosowania?? Bo my narazie 2x i nic...dalej skórka się łuszczy... :/
pozdrawiam Mamusie