reklama
Salomii
Fanka BB :)
jaaa cudne fotki
) wlasnie tak mi sie wydaje ze dzieciaczki szybko rosna i potem rodzice jesli nie uczestnicza czynnie w ich zyciu traca ulotne momenty..
mialam zapytac o prasowanie tych wypranych ciuszkow, hmm po co prasowac? zeby byly wyprasowane czy z jakiegos innego powodu?
mialam zapytac o prasowanie tych wypranych ciuszkow, hmm po co prasowac? zeby byly wyprasowane czy z jakiegos innego powodu?
Zeby zabic drobnoustroje itp afaik 
Ps zapomnialem dodac - obowiazkowo w domu czopki paracetamol, termomentr (najlepiej bezdotykowy - choc my mamy elektroniczny i tez jest ok)
Czasami wracam do tych fotek ale sie zmienila :]
Ps zapomnialem dodac - obowiazkowo w domu czopki paracetamol, termomentr (najlepiej bezdotykowy - choc my mamy elektroniczny i tez jest ok)
Czasami wracam do tych fotek ale sie zmienila :]
(: Anka :)
Swietne zdjecia :-) Cudnie wyglada i jak wszystko kolorowe i radosne :-)
Tak sobie lowie wasze rady, bo ja zupelnie zielona jestem. Tak, jak mnie to nie przerazalo, teraz zaczyna mnie to przerazac. Tyle rzeczy trzeba bedzie sie nauczyc. Latem ma sie urodzic dziewuszka u mnie w rodzinie, zamierzam jezdzic i sie edukowac.
Tak sobie lowie wasze rady, bo ja zupelnie zielona jestem. Tak, jak mnie to nie przerazalo, teraz zaczyna mnie to przerazac. Tyle rzeczy trzeba bedzie sie nauczyc. Latem ma sie urodzic dziewuszka u mnie w rodzinie, zamierzam jezdzic i sie edukowac.
cristalrose
Piękne fotki Szwarou, sliczną masz córcię, a ten komplecik truskawkowy - boski:-)
Fajnie, że każdy dorzuca coś od siebie i można wiele się dowiedzieć - zwłaszcza o takich przyziemnych sprawach o których sie nie myśli teraz.
Ja mogę - z doświadczenia własnej siostry, której często towarzyszyłam po urodzeniu maleństwa - potwierdzić nieodzowność pieluch tetrowych i przydatność flanelowych. Natomiast siostrzeniec - ur. w marcu 2009- ani razu nie korzystał z pościeli. Spał cały czas pod kocykiem lub w rożku i mimo to się pocił. Ponadto ubranek na 56 miał może z 6 sztuk. Od razu miał na 62 - mimo, że trochę za duże, ale po 2 tyg były dobre. Wydaje mi się że ubranka 56 są wykorzystywane najkrócej, więc raczej nie ma co w nie za dużo inwestować (chyba, że dzidzia jest bardzo malutka, on miał 56cm przy porodzie).
Ja się zastanawiam w czym prałyście ciuszki, tzn w jakim proszku/płynie?
Fajnie, że każdy dorzuca coś od siebie i można wiele się dowiedzieć - zwłaszcza o takich przyziemnych sprawach o których sie nie myśli teraz.
Ja mogę - z doświadczenia własnej siostry, której często towarzyszyłam po urodzeniu maleństwa - potwierdzić nieodzowność pieluch tetrowych i przydatność flanelowych. Natomiast siostrzeniec - ur. w marcu 2009- ani razu nie korzystał z pościeli. Spał cały czas pod kocykiem lub w rożku i mimo to się pocił. Ponadto ubranek na 56 miał może z 6 sztuk. Od razu miał na 62 - mimo, że trochę za duże, ale po 2 tyg były dobre. Wydaje mi się że ubranka 56 są wykorzystywane najkrócej, więc raczej nie ma co w nie za dużo inwestować (chyba, że dzidzia jest bardzo malutka, on miał 56cm przy porodzie).
mamolka
ja prasowałam ciuszki bo mam strasznie twardą wodę i jak piorę bez płynu to muszę koniecznie prasować - bo mi ciuszki wydają się takie twarde.
dużo mam kładzie spać swoje pociechy w takich kombinezonach - mój nie chciał, a szkoda bo bym się nie martwiła czy się w nocy rozkopie
IKEA Śpiwór śpiworek 0-6 miesięcy do spania (1043227010) - Aukcje internetowe Allegro
dużo mam kładzie spać swoje pociechy w takich kombinezonach - mój nie chciał, a szkoda bo bym się nie martwiła czy się w nocy rozkopie
Antylopka
Potrojna mamuska
ja prałam chyba w bobas lub jelp, ale nie długo. Szybko dorzuciłam ciuszki Wiki do naszego prania (po około roku), bo nie używam proszków tylko płynów do prania i płukania (do płukania zawsze sensitive) i nic się nie działo i nie dzieje.
Prasujemy ciuszki do tej pory - większość to już teraz ze względu na estetykę, bo mi się nie podoba, jak ma wymiętoloną bluzeczkę.
Rozmiar 56 mało używany - miałam tylko te ciuszki, które dostałam - ani jednego nie kupiłam w tym rozmiarze. Fakt, że Wiki jak się urodziła miała 55 cm, ale podejrzewam, że przy pierwszym dziecku jak ciuszek będzie troszkę luźniejszy będzie Wam łatwiej przebrać.
Co do pieluch, to ja tetry nie lubiłam, wolałam flanelki i małe ręczniczki, bo dla mnie są bardziej miękkie. Tetra mnie drażni...
myangel - to chyba coś nie tak bylo z pieluchami, bo nam nic nie przelatywało. Co karmienie praktycznie zmieniałam pieluchę, ale ciuszki zazwyczaj miała na cały dzień.
Ostatnia edycja:
mamolka
no widzicie pierworódki
poznacie 2 strony medalu
bo każda mama ma własny patent na wychowanie swojego dziecka 
reklama
(: Anka :)
Eh tyle trzeba sie nauczyc, zaczynam sie bac, ze niechcacy jakas krzywde dzidzi zrobie...
Podziel się: