reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

o Wlasnie ja tez chcialam ogladac Okup:tak::tak::tak:
A czemu M na Ciebie krzywo patrzy skoro i tak siedzi przed tv:confused:

Ja sie juz szybciutko wyprysznicowalam to czas leciec do kuchni zrobic sobie jakies zarelko;-):-)
bo on chce isc spac;-):-D
No natali chyba nie 100m bo to bys na nogach przeszła , ale dla dobra dziecka naprawde warto wkładac je do fotelików ja miałam tylko 4 km do domu a wczesniej przejechałam ponad 300km i nic sie nie stało , a przed samym domem rozwaliłam auto:tak::tak::tak::tak:wiec naprawde ja sporo sie nauczyłam i wniosków z tego wypadku wyciagnełam:tak::tak::tak:
100 m mam do mamy ale nieraz jak jest brzydka pogoda albo mi sie poprostu nie chce to jade autem:tak: z balkonu normalnie widze jej dom :tak::tak:
bo do nas pod gore i mi sie wracac nie chce:-p
ale leń co:confused::-D

kokusia mnie straszyli ślepotą podczas ostatniej ciąży i dlatego rodziłam poprzez cc ( wskazania okulistyczne- badana w ciąży od A do Z byłam dwa razy). Z tym , że mnie odkleja się siatkówka na obydwu oczach.:-( Nie wiem co tam u Ciebie wykryli, ale myślałam, że nie ma nic gorszego w okulistyce niż odklejająca się właśnie siatkówka i związane z tym liczne zwyrodnienia itc.
Wzrok z dnia na dzień mi się pogarszał...:-(
Teraz po ciąży ( minęło rok) jestem po laseroterapii i powinnam zgłosić się na wizyte kontrolną. Ale tak się boję...:shocked2:
Nie powinnam nic dźwigać, nadwyrężąć się, prowadzic oszczędny tryb życia.. ale weź tu nic nie rób przy trójce maluchów ( czwarty chłop).:cool:
Laseroterapia miała zastopować odklejanie się siatkówki . A ja przyznam z przykrością, że coraz gorzej widzę.:-:)-(
Siostra męża skarży się na podobne objawy jakie ty masz. I dzielnie śledzę twoje wizyty u okulisty.:tak: Ona również w pewnym polu widzenia ma czarna plamkę, która przesłania jej widoczność. Młoda babka.... Nakazałam jej zapisać się czym prędzej do okulisty.:tak:
Z opowiadań jej najpierw ta plamka była mała, mało przeszkadzała. Potem ( czyt. dziś) stała się nie do zniesienia.:dry:
I jak tu czytam dziś co ci okulista powiedział....:szok:

reklama
...

MH zgadzam sie z toba i nie dziwie sie reakcji tych ludzi , a trunek napewno ci smakował:-):-):-):-)

Ja cały czas karmię piersią :-D więc stoi w barku :-D

Dowikla, moja ostatnio miała plamy na stopach... okazało si że podeszwa kaloszy farbuje :sorry2::-D Ale jak wykluczyłas pisaki to warto pokazać lekarzowi :tak:

My juz po lekarzu :tak: zafegmione moje dzieci :eek: zostawiłam w aptece kolejną kase :eek: no ale wszystko mi sie pokończyło :dry: Lekarka przepisała mi nasiwin soft, ma beznadziejne dozowanie :no: tak na prwdę to nie wiesz cz psiuknęło czy nie :eek:

Wlasnie dzwonila moja siora Patyczak i z Jej ciaza jest wszystko ok:tak::tak::tak:Nie chcialam Wam nic wczesniej pisac zeby nie zapeszac bo na ostatniej wizycie( dwa tyg temu) lekarka widziala tylko czterotygodniowy pecherzyk a dzisiaj dzidzius ma 8 tygodni i dwa z dni z usg:tak::tak::tak:I wszystko jest super:tak::tak::tak::tak:
No to za 30 tyg zostane znowu ciocia:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Witam laseczki piątkowo :happy2:
Od razu wszystkim dużo zdrówka życzę bo widzę że choroby nasze bb atakują :-(
Dowiklus jak wyniki szczypiornistek????????
Anaconda portret świetny :tak::tak::tak::tak:ładnie Majeczka rysuje i to tak ligicznie oczy są tam gdzie powinny uszy usta :tak:bo mój Adam jak w przedszkolu kiedyś narysował portret mój t miałam z 4 oczy usta bliżej czoła :-D:-D:-D:-Dno ale diabłem jak Dowikla nie byłam :-D:-D:-D:-D:-D
Liduś to ładnie ważą chłopaki :tak:no i dzielni są bardzo bardzo :tak:
Kernuś rozmiar biustu mnie powalił ale mi też wyszedł świetny bo 75 k:confused: a ja do tej pory zawsze 85 e:dry: i tego 75 to sobie nie wyobrażam :eek:
Kokusia nie bagatelizuj oczu to skarb nad skarbami jak potrzebny szpital to się kładź niech coś zaradzą :tak:ja jak pracowałam jako opiekunka w domu ludzi starszych to miałam taką panią która kiedyś była na kierowniczym stanowisku i zaczęła mieć problemy z wzrokiem ale jakoś funkcjonowała a potem z wiekiem to się pogarszałao pogarszał potem miała wylew do oka który zlekceważyła aż w końcu oślepła całkiem :-(wspaniałą kobieta bardzo ją lubiłam samotna której jedyną pasją były książki i tv i co nie mogła z tego korzystać :no:ja przychodziłam do niej codziennie na 3 godzinki więc zakupy posprzątać i potem zawsze jej czytałam gazety książki :tak:a potem zostawała sama tylko nad nią mieszkał jej chrześniak z rodziną ale oni mieli swoje życie :-(więc ona zawsze mi powtarzała kochana dbaj o oczy bo to nasz największy skarb :tak:
Justyś jak miło że piszesz :-**** no tak mi tego brakuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kochana a ty nie czekaj tylko biegusiem do okulisty tym bardziej jak widzisz że wzrok się pogarsza :eek:w casto jest taka Basia świetna dziewczyna około 40 lat i ona korygowała ostatnio jakiś m-c temu wadę wzroku laserm koszt obu oczu to około 5 tys ale mówi że warto bo bez okularów była ślep jak kret a teraz widzi wszystko mówi że zapaomniała że tak można :szok: teraz czeka aż córka skończy 21 lat i też ją zoperuje bo ma dużą wadę wzroku :tak:ja też bym chciała móc widzieć wsio bez szkiełek ale na tyle kasy na oczy mnie poprostu nie stać :no::-:)-:)-:)-(
Iwcik co do fotelika to zgadzam się w 100% ja miałam wypadek 2 km od domu dziecko ze mna nie jechało ale jak policja przyjechałą to pierwsze co powiedziała to jak dobrze że pani ma w samochodzie fotelik bo jak mi pokazali jak by to było gdyby diecko w aucie było w tym momencie bez fotelika to :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( a właśnie Iwcik moja znajoma w ciąży ma ten sam problem co ty z puchnięciem nóg ona ma termin teraz na 19 czerwca i polecała kupić w aptece sól z lawendą i miętą do moczenia nóg i żel do smarowania chłodząco kojący a do tego takie wkładki żelowe do buci on a mówi że ma nawet te wkładki w kapciach w domu i ulga niesamowita skóra na stopach nie pęka w wcześniej to miała rany :szok:
MH daj znac jak laseczki po lekarzu :tak::tak::tak:na co przeznaczasz kasę za fotelik??masz juz jakiś wózek na oku???:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
A co się kochane dzieje z As dawno jej nie było:confused::confused::confused::confused::confused:
Tyle tylko zapamiętałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
u nas choroby ciąg dalszy :eek:ale idzie ku lepszemu :tak::tak::tak::tak: Julki plecak wczoraj przyszedł i powiem wam jest świetny porządnie uszyty piórnik wypasiony gratisy świetne tak więc jestem mega zadowolona :tak::tak::tak::tak:
to z wieści optymistycznych z pesymistycznych ukradli nam wózek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ktoś wlazł na dół do domu drzwi musiały być otwarte i buchnął nam wózek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz myślałam że mnie szlag jsny trafi:wściekła/y:Pietruszka z lekka podreperował Antoszki drugą parasolkę ale ona to licha i taka tylko na pogodę i bez zbytniego forsowania jej bo połatana juz jest z każdej strony :-(no więc licytujemy wózek na allegro używany w dobrym stanie z przekładaną rączką jutro się kończy lisytacja i mam nadzieję że wygramy wózek na 4 pompowanych kołach duży ale taki nam sie przyda zima na sniegi a jedna te 2.5 km w jedna stronę będę musiła 5 dni w tygodniu przejśc więc potrzebny nam masywny wózio :tak:
Pogoda wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr deszcz wiatr aż 11* nosz wiosna pełną gębą :wściekła/y:

Malina szlak by to trafił, dziecku wózek ukraść :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A wózek kolejny już nabylam :-p kupiłam stelarz bebe confort twin club ( prawie nowy :tak:) a do tego jedno siedzisko pera. Zdecydowałam się na ten bo stelaż ma wytrzymałość do ponad 30kg wbudowany podest dla starszaka :tak:
Pochwal się co ty licytujesz :tak:

A kaska za fotelik pójdzie na dzień dziecka :tak: Moja Helenka już wybrała :-D
LEGO DUPLO CARS 5815 KAWIARNIA LOLI {WAWA} (1056332489) - Aukcje internetowe Allegro
LEGO DUPLO CARS 5813 ZYGZAK McQUEEN {WAWA} (1056330402) - Aukcje internetowe Allegro
LEGO DUPLO CARS 5814 PLAC ZŁOMKA {WAWA} (1056331820) - Aukcje internetowe Allegro

Witam :-):-):-)
My też w domu uwięzieni, Maja gorzej kaszle ale to chyba po flegaminie :confused::confused:
Wieczorem jedziemy do teściowej, Maja przeszczęśliwa bo swojego pieska zobaczy a ja się modlę o lepszą pogodę bo inaczej co ja tam będę robić :szok::szok:
Co do fotelików samochodowych to ja kategorycznie jestem za, Maja jeździ do przedszkola 3min drogi i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby ją nie przypiąć, nieraz jak jesteśmy u teściowej (wieś czyli mniejszy ruch) i nam się do sklepu nie chce iść - 2min drogi to też jest przypinana, w ogóle u nas już jest tak zakodowane że jak wsiadamy do auta to pierwsze co robimy to się przypinamy pasami :tak::tak:
Iwcik współczuję popsutej klimy i oby udało się tą samą część zakupić bo wydatek nawet ten niemały, ale jak to się mówi auto to nieustanna skarbonka :tak::tak:
Kokusia ojej to poważny problem masz z tymi oczami, ale nie zaniedbaj tego bo jak Malinka pisała - oczy to skarb :tak::tak:
Justa to widzę że ty też niezłe przeprawy miałaś z oczami, wiem że się boisz ale zapisz się na kontrolę bo zawsze lepiej w zarodku coś leczyć niż potem jak już się choroba rozwinie i swoją siostrę też na kopach wygoń do okulisty :tak::tak:
Lidka oj biedny Alanek, mam nadzieje że bardzo guza sobie nie nabił :confused::confused:
Agnes no faktycznie teściowa super :tak::tak:
Malinka no co za ludzie, żeby wózek kraść :wściekła/y::wściekła/y:
MH fajne klocuszki wybrałaś na prezent, ja właśnie też nad lego się zastanawiam

Ostatnia edycja:
Wlasnie dzwonila moja siora Patyczak i z Jej ciaza jest wszystko ok:tak::tak::tak:Nie chcialam Wam nic wczesniej pisac zeby nie zapeszac bo na ostatniej wizycie( dwa tyg temu) lekarka widziala tylko czterotygodniowy pecherzyk a dzisiaj dzidzius ma 8 tygodni i dwa z dni z usg:tak::tak::tak:I wszystko jest super:tak::tak::tak::tak:
super wieści!!!
gratulacje:tak::tak::tak:
u nas choroby ciąg dalszy :eek:ale idzie ku lepszemu :tak::tak::tak::tak: Julki plecak wczoraj przyszedł i powiem wam jest świetny porządnie uszyty piórnik wypasiony gratisy świetne tak więc jestem mega zadowolona :tak::tak::tak::tak:
to z wieści optymistycznych z pesymistycznych ukradli nam wózek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ktoś wlazł na dół do domu drzwi musiały być otwarte i buchnął nam wózek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz myślałam że mnie szlag jsny trafi:wściekła/y:Pietruszka z lekka podreperował Antoszki drugą parasolkę ale ona to licha i taka tylko na pogodę i bez zbytniego forsowania jej bo połatana juz jest z każdej strony :-(no więc licytujemy wózek na allegro używany w dobrym stanie z przekładaną rączką jutro się kończy lisytacja i mam nadzieję że wygramy wózek na 4 pompowanych kołach duży ale taki nam sie przyda zima na sniegi a jedna te 2.5 km w jedna stronę będę musiła 5 dni w tygodniu przejśc więc potrzebny nam masywny wózio :tak:
Pogoda wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr deszcz wiatr aż 11* nosz wiosna pełną gębą :wściekła/y:
niektorzy to juz maja nasrane w bani ze wozki kradna:wściekła/y::wściekła/y:
mojej ciotce tez z klatki kiedys zginął wozek
a ja tez w wozkowni trzymam:eek:
dobrze zes zadowolona z zakupu :tak::tak:
a co do choroby wspolczuje i zdrowka przesyalam;-);-)

u nas sliczne sloneczko
przed chwila dostalam wlasnie legginsy
jak je rozpakowalam to se mysle o matko przeciez ja w nie nie wejde:szok:
takie malutkie krociotkie
i juz zla bo mialy byc 3/4 a tu na takie do kolan wygladaja:wściekła/y:
ale trudno mowie przymierze i sa akurat:tak::tak:
wlasnie je juz mam na dupci, widac jestem taka malutka i krociotka:-D:-D:-D:-D

czesc mamuski!!!
moje dzieci wlasnie zasneły,krystian puzzle uklada a ja z kawką na bb zasiadłam.
juz wszystko sobie posprzatałam,pranie sie kreci wiec mam chwilke dla siebie.
pogoda nie za ciekawa,niby słonc swieci ale jest zimno i wiatr wieje.
alan po wczorajszym zdezeniem z podłoga ma warge napuchnieta:szok:i smiesznie wyglada.
a jesli chodzi o foteliki dla dzieci to jestem jak najbardziej za.nigdy mi sie nie zdazyło abym nie przypieła moich dzieci.

malinka-co za ludzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jak mozna wózek ukrasc.
oby wam sie udało zlicytowac ten wózek.

dowiklus-daj znac koniecznie jak wyniki wyszły.

mh-i co dr.powiedziała?co jest dziewczynką?

Witam z ranca
Ale tu rzeczywiscie pustki:szok::szok::szok:Mlode mi wstaly po 8 ale na szczescie nie placza na razie:tak::tak::tak:Widac ze juz ladnie wyzdrowialy,wiec dzisija ostatni dzien dietki a pozniej pomalu do przodu:tak::tak::tak::tak:
Niedlugo zadzwonie po wyniki i oby byly ok:tak::tak::tak:
Pogoda super bo jest bardzo cieplo i na razie swieci caly czas sloneczko:tak::tak::tak:

JUSTA
Kochana,to ja nawet nie wiedzialam ze Ty masz takie problemy z oczami:-:)no:

MH
Daj znac po lekarzu:tak:

Ja chyba tez znowu pjade do lekarza bo Wiktoria ma jakies dziwne plamy na dloniach od wewnetrznej strony i na stopach i widze ze Jej tego przybywa:no:Napewno nie jest to wina zadnego leku bo na dloniach zaczelo Jej to wychodzic juz w srode po wizycie u lekarza z tym ze na poczatku myslalam ze to jest od pisakow

Trzymam kciuki zeby wyniki wyszły wzorowo:tak::tak::tak:
bo on chce isc spac;-):-D

100 m mam do mamy ale nieraz jak jest brzydka pogoda albo mi sie poprostu nie chce to jade autem:tak: z balkonu normalnie widze jej dom :tak::tak:
bo do nas pod gore i mi sie wracac nie chce:-p
ale leń co:confused::-D

No to faktycznie bo mi to by sie nie chciało nawet auta odpalic bo bym szybciej zaszła:-D:-D:-Dja mam 300m do drogi głównej i jak zima trzeba odwalac to wydaje mi sie ze to nie duzo:-D:-D:-D

Ja cały czas karmię piersią :-D więc stoi w barku :-D

Dowikla, moja ostatnio miała plamy na stopach... okazało si że podeszwa kaloszy farbuje :sorry2::-D Ale jak wykluczyłas pisaki to warto pokazać lekarzowi :tak:

My juz po lekarzu :tak: zafegmione moje dzieci :eek: zostawiłam w aptece kolejną kase :eek: no ale wszystko mi sie pokończyło :dry: Lekarka przepisała mi nasiwin soft, ma beznadziejne dozowanie :no: tak na prwdę to nie wiesz cz psiuknęło czy nie :eek:

a no to trunek nabiera mocy urzedowej pózniej bedzie jeszcze lepiej smakował, no i zdrówka dla dzieci i tak to jest w tych aptekach zawsze troche kasy tam sie zostawia , a ja dzisiaj tez bede musiala isc do apteki:-):-):-)

No to gratki , i jeden prezent wiecej na mikołaja bedzie trzeba kupić:-D:-D:-Dja osobiscie uwielbiam dzieciom robić prezenty:tak::tak::tak:

Witam laseczki piątkowo :happy2:
Iwcik co do fotelika to zgadzam się w 100% ja miałam wypadek 2 km od domu dziecko ze mna nie jechało ale jak policja przyjechałą to pierwsze co powiedziała to jak dobrze że pani ma w samochodzie fotelik bo jak mi pokazali jak by to było gdyby diecko w aucie było w tym momencie bez fotelika to :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( a właśnie Iwcik moja znajoma w ciąży ma ten sam problem co ty z puchnięciem nóg ona ma termin teraz na 19 czerwca i polecała kupić w aptece sól z lawendą i miętą do moczenia nóg i żel do smarowania chłodząco kojący a do tego takie wkładki żelowe do buci on a mówi że ma nawet te wkładki w kapciach w domu i ulga niesamowita skóra na stopach nie pęka w wcześniej to miała rany :szok:

Malinka dzieki za informacje , mi w pierwszej ciazy tak pekały wiec skorzystam i tez spróbuje moze mi pomoze , co prawda od poniedzialku zaczynam rehabilitacje ale moze jak połacze to wszystko to bede miała nóżki jak igielki:-):-):-):-)

No i szczyt bezczelnosci ludzkiej zeby dziecku wózek ukraść:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Malina szlak by to trafił, dziecku wózek ukraść :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A wózek kolejny już nabylam :-p kupiłam stelarz bebe confort twin club ( prawie nowy :tak:) a do tego jedno siedzisko pera. Zdecydowałam się na ten bo stelaż ma wytrzymałość do ponad 30kg wbudowany podest dla starszaka :tak:
Pochwal się co ty licytujesz :tak:

A kaska za fotelik pójdzie na dzień dziecka :tak: Moja Helenka już wybrała :-D
LEGO DUPLO CARS 5815 KAWIARNIA LOLI {WAWA} (1056332489) - Aukcje internetowe Allegro
LEGO DUPLO CARS 5813 ZYGZAK McQUEEN {WAWA} (1056330402) - Aukcje internetowe Allegro
LEGO DUPLO CARS 5814 PLAC ZŁOMKA {WAWA} (1056331820) - Aukcje internetowe Allegro

super prezenty , moje dziecko tez lubi lego:tak::tak::tak:

Witam :-):-):-)
My też w domu uwięzieni, Maja gorzej kaszle ale to chyba po flegaminie :confused::confused:
Wieczorem jedziemy do teściowej, Maja przeszczęśliwa bo swojego pieska zobaczy a ja się modlę o lepszą pogodę bo inaczej co ja tam będę robić :szok::szok:
Co do fotelików samochodowych to ja kategorycznie jestem za, Maja jeździ do przedszkola 3min drogi i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby ją nie przypiąć, nieraz jak jesteśmy u teściowej (wieś czyli mniejszy ruch) i nam się do sklepu nie chce iść - 2min drogi to też jest przypinana, w ogóle u nas już jest tak zakodowane że jak wsiadamy do auta to pierwsze co robimy to się przypinamy pasami :tak::tak:
Iwcik współczuję popsutej klimy i oby udało się tą samą część zakupić bo wydatek nawet ten niemały, ale jak to się mówi auto to nieustanna skarbonka :tak::tak:
Kokusia ojej to poważny problem masz z tymi oczami, ale nie zaniedbaj tego bo jak Malinka pisała - oczy to skarb :tak::tak:
Justa to widzę że ty też niezłe przeprawy miałaś z oczami, wiem że się boisz ale zapisz się na kontrolę bo zawsze lepiej w zarodku coś leczyć niż potem jak już się choroba rozwinie i swoją siostrę też na kopach wygoń do okulisty :tak::tak:
Lidka oj biedny Alanek, mam nadzieje że bardzo guza sobie nie nabił :confused::confused:
Agnes no faktycznie teściowa super :tak::tak:
Malinka no co za ludzie, żeby wózek kraść :wściekła/y::wściekła/y:
MH fajne klocuszki wybrałaś na prezent, ja właśnie też nad lego się zastanawiam

zgadzam sie ze auto to skarbonka bez dna:tak::tak::tak:

super wieści!!!
gratulacje:tak::tak::tak:

niektorzy to juz maja nasrane w bani ze wozki kradna:wściekła/y::wściekła/y:
mojej ciotce tez z klatki kiedys zginął wozek
a ja tez w wozkowni trzymam:eek:
dobrze zes zadowolona z zakupu :tak::tak:
a co do choroby wspolczuje i zdrowka przesyalam;-);-)

u nas sliczne sloneczko
przed chwila dostalam wlasnie legginsy
jak je rozpakowalam to se mysle o matko przeciez ja w nie nie wejde:szok:
takie malutkie krociotkie
i juz zla bo mialy byc 3/4 a tu na takie do kolan wygladaja:wściekła/y:
ale trudno mowie przymierze i sa akurat:tak::tak:
wlasnie je juz mam na dupci, widac jestem taka malutka i krociotka:-D:-D:-D:-D

ja tez jak kupiłam leginsy to widziało sie ze nie wejde a weszłam jednak dobrze sie rozciągają:tak::tak::tak::tak:

chałupe ogarnełam sniadanko zjadlam pranie nastawiłam troche słonca wkoncu sie pokazało prawdopodobnie ma byc dzisiaj u mnie 20 stopni a jak bedzie to zobaczymy, na 13 do lekarza po chorobowe bo sie konczy trzeba isc po nastepne i po skierowanie na badania znów ten cukier:wściekła/y: no ale jak trzeba to trzeba:tak::tak::tak:

reklama
Dowikluś Patyczak to mama Adasia tak ?????gratulacje :tak::tak::tak::tak::tak:
Iwcik nóżki jak igiełki :-D:-D:-D:-Dtego ci zyczę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Natalineczka bo ty jesteś jak mawia mój synuś "kompaktowa " i dla tego leginsy pasuja jak ulał :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MH twoja Helenka to samochodziarz pełna gębą :-D:-D:-D:-D:-D:-Dale lego super :tak::tak::tak::tak: a my licytujemy ten wózio super SPACERÓWKA KNORR - WYSYŁKA 0 ZŁ okazja (1045497433) - Aukcje internetowe Allegro tylko proszę mi ceny nie podbijać :-D:-D:-D:-D jest masywny ale biorąc od uwagę tereny po których się poruszamy pasuje mi bardzo :tak::tak::tak::tak: bardzo bardzo podoba mi się ten cena ok tylko nie wiem czy ma przekładaną rączkę MH ty jesteś wózkowy spec pomożesz ???;-) PEG PEREGO AT4 !!! okazja! (1047513797) - Aukcje internetowe Allegro
zupkę nastawiłam zakupy zrobione Antonio uśpiony teraz mobilizuję się do sprzątania i prasowania ale tak mi się nie chce że:eek::eek::eek::eek::eek:

Do góry