reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam w ten piękny słoneczny dzionek :cool2:
Prawie cały dzień byliśmy nad Zegrzem, także wypoczęłam... Brakowało mi takiego leniuchowania na słoneczku:cool2:
U mnie nadal brak @, tempka pow 37, nic nie spada.... W związku z tym mam pytanie, do którego tyg. ciąży test może być negatywny? Robiłam ostatnio dwa dni temu, i nic, jedna kreska, teraz mam 33 dc, a mój cykl trwa 29-30 dni. A może po prostu zbyt mocno chcę maleństwa i jak na złość mi sie spóźnia:sorry2: Ale jeszcze aż tak nie miałam, jak już to pojawiała się wcześniej. Jeśli nie dostanę do jutra to w poniedziałek robię test. Już powinno się raczej coś pokazać (o ile coś jest:-)) Eh, dziewczynki zaczynam wariować :sorry2: czekanie jest najgorsze..... pewnie każda z nas to potwierdzi:tak:

A teraz muszę Was troszkę nadrobić;-)

Mam nadzieję, że weekend mija Wam milutko i w miarę słonecznie;-)

Lorelain świetne są te emotikonki :)))))))))))))))))))))))

reklama
no dziewczynki- ja jak zwykle jak przeciąg, wpadam na chwilę, zrobię zamieszanie i uciekam ;-)

spadam kosić trawnik i żywopłot ścinać :-) bo słonko ładne, to trzeba wykorzystać. ewentualnie małżowi zostawię żywopłot (trochę się boję po rusztowaniu chodzić :-p ) a ja skoczę trawę i poganiam z piesem i kotami- oni bez siebie ganiać nie będą ;-) a na popołudnie mamy świetne plany!! koło 16 jedziemy do mojej ciotki na kawkę, a potem prosto od niej się z nimi zbieramy i jedziemy do WCK (Wodzisławskie Centrum Kultury) na pokaz taneczny :-D co roku jeździmy na te występy, bo moja mała kuzyneczka tańczy w zespole. a te występy to na zakończenie kolejnego roku działania zespołu MIRAŻ- może któraś słyszała, bo są znani w całej Europie. Emi zaczynała w BABY BALET, a teraz już jest starsza i tańczy w JUNIORACH i mają wprowadzone te harce z rurkami (mażoretki :-D ). te występy są cudowne- uwielbiam patrzeć jak tańczą, układy mają super, no i jak te mażoretki tańczą. jak byłam mała to chciałam się do nich zapisać, ale mi mama nie pozwoliła, bo stwierdziła, że jestem za gruba (no cóż, fakt- byłam pulpet) i tylko sobie wstydu narobię. do dziś to przeżywam :baffled:

więc dziewczynki bawcie się dzisiaj dobrze- na wsi, na plaży, na festynie, ewentualnie w swoim ogrodzie w chwili wytchnienia od remontu :-) śle wam dużo buziaków i słonka do tych, które go nie mają (ja też dłuuuuuuugo nie miałam). dziś już pewnie nie wpadnę, bo wrócimy późno :-D

miłego dnia kochane
i pamiętajcie o mnie i trzymaniu za mnie kciuków- już tylko 10 dni zostało do dnia prawdy :-D

hehehhe u mnie było na odwrót, rodzice na chama chcieli mnie posłac do szkoły muzycznej a potem na taniec, a ja sie do tego nie nadawałam i mnie to nigdy nie ciagnęło. W szkole muzycznej oczywiście się na mnie szybko poznali i wiedzieli ze z emnie sie muzyka nieda zrobic hehehe
00020468.gif

My mykamy nad morze:tak: Miłej reszty soboty dla wszystkich:-):-)
mmmmmm ale super, no to miłego odpoczynku
000203E1.gif

a my dziergamy:tak::-D:-Dkamienia juz coraz wiecej;-)a ja ta czesc sciany ktora pomalowala na biolo mam juz w kolorze-bardzo jasny budyn-przepiekny:-):-):-):-):-)LOPELAIN- mialas racje,kolor cudo!!!!!

heheh no a nie mówilam
00020114.gif

Woooow!!! :-):-) A ja się właśnie przeprowadziłam z Oslo trochę na południe do mojego M.! :-D:-D Ale cała moja rodzinka mieszka w Oslo, więc tam bywam. :happy2: Ale fajnie!
Nika jak Ci się mieszka w Oslo? Długo już tam jesteś? Pozdrawiam więc gorąco sąsiadkę! :-)

no już prawie kumpele
000203FC.gif

Dziewczyny u mnie oberwanie chmury a ja własnie byłam w drodze do domu zmokłam jak kura przez chwile poczułam sie jak za dzieciaka jak sie biegało w deszczu fajne uczucie :-)
Lorelain gratulacje ze zdanego egzaminu i miłej kawusi :tak:
Mama juz sie nie moge doczekac zdjec z waszego nowego salonu napewno efekt koncowy bedzie super i miło bedziecie tam spedzac czas tak swoja droga to zdolniachy z was :tak:jak to sie mówi majstry ;) czy to bedzie kolor magnolia ? jesli tak to tez podoba mi ten kolor w zeszłym roku nie moglismy kupic tego koloru u nas w miescie wiec przywiezlismy go z Londka i pomalowalismy nasze mieszkanie :tak:A co do staran to wszystko rotrzygnie sie we wtorek bo ide na rozmowe zalezy mi aby chociaz jeden miesiac przepracowac w nowej pracy .
Teraz sie zabieram za ciasto :-)
Jakie robisz ciasto?

hej,

Lorelain, dobrze, że egzamin masz za sobą, pewnie 5 będzie. Emotikonki fajowe !!!!

mama, wyobrażam sobie jaki łądny będzie twój salon, ja też lubię kolory ziemi, brązy, beże, kremy..., u mnie też przydałoby się malowanie, bo wszędzie są Karolowe łapki.

palissa, mam nadzieję, że szybciutko uda ci się zostać mamą. Trzymam kciuki za ciebie.

Ja dziś z Karollem się bawię, najpierw plac zabaw, rowerek, a teraz gania po domu. Pogoda u nas piękna i szkoda w domu siedzieć.

Jutro jedziemy na grila na działkę do teściowej.

miłego wieczorku :)))

suwaczki mi zniknęły - zasługa Karolla

oj ja też się dzisiaj utyrałam na placu zabaw, nawet była chwila grozy bo Mati mi ryczał 15 minbut bo głupia baba zrobiła linie wokuł swojego dziecka i nie pozowlila ruszac jego zabawek, a moje dziekco jest nauczone sie dzielic i nie umiał zrozumiec ze czemu on daje swoje zabawki a ktos mu nie chce pozyczyc. Jak na złośc uparł sie na mała głupia plastikową koparke od tego chłopca
0002045A.gif

U mnie dzisiaj też było śliczne słoneczko
0002044C.gif

Ważne - w ciąży nie pije się syropu z malin ani herbaty z malin!!! Chyba że chcecie sobie poród wywołać to polecam!!!

asiuasiu, pallissa- nie piszcie posta pod postem bo zawnioskuję o bana!
zapmarta - my też jutro grill u teściów :-D

A ja przed chwilą wróciłam bo młodą odprowadziłam już do domu. Byłyśmy na zakupach babskich - kupiła sobie bluzkę i szorty. Do tego poszłyśmy na lody a potem do nas na pizze :-D Pobawiła się z Karolą i odprowadziłam ją do domu. Miłe całe popołudnie :-D

Zdjęcia mamy z remontu - przepraszam ze dopiero teraz :-p

Witam w ten piękny słoneczny dzionek :cool2:
Prawie cały dzień byliśmy nad Zegrzem, także wypoczęłam... Brakowało mi takiego leniuchowania na słoneczku:cool2:
U mnie nadal brak @, tempka pow 37, nic nie spada.... W związku z tym mam pytanie, do którego tyg. ciąży test może być negatywny? Robiłam ostatnio dwa dni temu, i nic, jedna kreska, teraz mam 33 dc, a mój cykl trwa 29-30 dni. A może po prostu zbyt mocno chcę maleństwa i jak na złość mi sie spóźnia:sorry2: Ale jeszcze aż tak nie miałam, jak już to pojawiała się wcześniej. Jeśli nie dostanę do jutra to w poniedziałek robię test. Już powinno się raczej coś pokazać (o ile coś jest:-)) Eh, dziewczynki zaczynam wariować :sorry2: czekanie jest najgorsze..... pewnie każda z nas to potwierdzi:tak:

A teraz muszę Was troszkę nadrobić;-)

Mam nadzieję, że weekend mija Wam milutko i w miarę słonecznie;-)

Lorelain świetne są te emotikonki :)))))))))))))))))))))))

Wiesz co , po pozytywnych testach wisienki i Sorbek to ja tam wierze juz we wszystko hihihi , puki nie ma @ to trzeba być dobrej myśli!
0002028C.gif
000204AE.gif

Ważne - w ciąży nie pije się syropu z malin ani herbaty z malin!!! Chyba że chcecie sobie poród wywołać to polecam!!!

asiuasiu, pallissa- nie piszcie posta pod postem bo zawnioskuję o bana!
zapmarta - my też jutro grill u teściów :-D

A ja przed chwilą wróciłam bo młodą odprowadziłam już do domu. Byłyśmy na zakupach babskich - kupiła sobie bluzkę i szorty. Do tego poszłyśmy na lody a potem do nas na pizze :-D Pobawiła się z Karolą i odprowadziłam ją do domu. Miłe całe popołudnie :-D

Zdjęcia mamy z remontu - przepraszam ze dopiero teraz :-p

No superaśny efekt
0002053E.gif
00020536.gif
00020536.gif
00020536.gif

No i widze, że tobie też kolor nie wyszedł na zdjęciu :dry:

Widzę, że ja przyszłam to wszyscy zwiali, w takim razie ide chyba legnąć do wanny

Ostatnia edycja:
Mama05 - remont do przodu, super to wygląda! ;-):-) Mam nadzieję, że udało Wam się duzo dziś zrobić. :-)
Ja tymczasem życzę miłego wieczorku wszystkim i zmykam robić kolację. ;-)

Lorelain ciasto nazywa sie styropian heheheheh ale wbrew pozorom nie smakuje jak styropian choc nigdy styropianu nie próbowałam hehehe tak w skrócie to ciasto kruche na to masa z jogurtów i warstwa kruchego, całkiem smaczne :tak: jak bys chciałą moge przepis podesłac :tak:
Mama widziałam zdjecia super :)
Iwonka tak jak pisała Lorelain po wczorajszej wiadosmosci Wisienki wszytsko jest mozliwe :tak:trzymam kciuki za dwe kreseczki na tescie
mary beth smacznej kolacyjki:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lorelain

• Ciasto:
  • 3 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag. masła lub margaryny
  • Środek:
  • 1 litr śmietany 18 %
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 5 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 budyń śmietankowy duży
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE: "Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. 1 część wyłożyć na spód blaszki i posmarować powidłem śliwkowym lub inną konfiturą. Drugą włożyć do lodówki lub zamrażarki. Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę i pozostałe składniki. Wymieszać. Wyłożyć to na ciasto posmarowane powidłem. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.Piec ok. 50 min. W temperaturze 180 °C. Studzić ciasto ok. 3 godzin." Można urozmaicic owocami i dac na watswe ciasta na dole zamiast powideł. Najlepsze dnia nastepnego. Żródło: Styropian - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl
Ja zamiast smietany dodałam jogurt truskawkowy okolo 1l a reszta bez zmian cisto bardzo smaczne robiłam go pierwszy raz ale napewno nie ostatni ;-)

Lorelain, Fleur - o tak! nadzieja jest, ale to czekanie to jest straszne.... Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Wisienka i Sorbek też chyba miały negatywny wynik testu...
Fleur ja też poproszę przepis:sorry2: brzmi smacznie:)

mama świetnie wygląda ten remoncik, życzę by się udał do końca !!

reklama
Iwonka przepis wklejony :tak:
Mi tez w tym miesiacu @ spozniła sie tydzien ale niestety przyszła :wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry