reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wiecie co mój maluszek praktycznie cały czas spi,budzi sie na mleczko dużo wypija,ale jest taki senny,mam nadzieje ze znowu jakies chorubsko go nie łapie,pogada sobie ale jakis leniuszek z niego,troszke mi kaszle.Niewiem co myslec:sorry2:

reklama
a my byliśmy dziś na spacerze i nad jeziorkiem i oczywiści nie obyło sie bez płaczu i histerii:D aż ludzie się na nas lampili jak ten się darł na rękach i ucieklismy po godzinie,
a ubrałam w body na to koszulka z krótkim rękawkiem i spodenki 3/4 i skarpetki

u nas tez dzis bylo cieplo.... młodego ubrałam w body z krótkim, na tobluzeczka z dlugim i rampers bez rękawków z krótkimi nogawkami + skarpetki ...gołe nogi nakrylam kocykiem:-D

ojej ! dziewczyny jak tu pusto :-D

a ja mam przyczyny marudzenia wczorajszego, nocnego i dzisiejszego -> idzie nam zabek. Na dole po prawej stronie w miejscu jedyneczki sa 3 biale kropeczki. :-)
Dziewczyny a czy boli jak dziecko z zabkami ssie piers? gryzie?

Nutriton pomaga. Maluszek juz dzisiaj tylko 2 razy ulał. Nie wymiotowal. Podalam dzisiaj 4 razy papke zageszczajaca.

Co do ubrania to ja zalozylam czapeczke, bo jednak wiaterek byl, body krotki rekaw, ogroniczki na krotkie nogawki i cienkie takie biale skarpety- takie dlugie pod kolana. No i jak spal to nakrywalam go pieluszka flanelowa.

zapomniałam napisać ze czapka też :-D:-D:-D

co do ząbków... mój ma symetrycznie 2kropki na górze i dole ale to chyba tylko wyrostki dziąsełek a nie ząbki hihihi :-)

My sie witamy!
Dzisiaj nie wyszlismy na spacer, bo mlody byl jakis nie do zycia, a to marudzil, a to nie mogl zasnac, a jak zasnal to spal niespokojnie....A nie chcialam wychodzic pomiedzy 12 a 3, bo wtedy najbardziej goraco-dzisiaj znowu bylo kolo 30 stopni.Maly zle znosi te upaly...
Ja jak mam takie upaly od 27 w gore, to zakladam tylko body, bez czapeczki i skarpetek, ale jak wieje to zaslaniam wozek przescieradelkiem. Jak raz z nim wyszlam tak zupelnie ubranym(czapka+skarpetki+spodenki+bluzeczka)to mlody nie mogl sie uspokoic-wyl jak szalony, to dopiero przestal jak zdjelam czapke i skarpetki.Musi byc jakis gruboskorny i tej tkanki tluszczowej po mamie zalapal...A w nocy to spi tylko w pieluszce...

Ja czapkę zakładam tylko jak jest zimno. Dzisiaj Adaś miał na sobie body, spodenki i skarpetki i nie był przykryty.

Ale wcześnie ząbkują te marcowiątka :-). Ciekawa jestem, czy u nas też będą ząbki, czy to tylko zmyłka ;-). Wolałabym żeby miał później :sorry2:

Witajcie :)

Dziś chyba jakaś rekompensata, bo słońce cały dzień mocno prażyło i było ze 30 stopni.
Ludzie sprzątają piwnice, koło śmietników leżą tak przeróżne rzeczy... Wszędzie syf, pełno mułu i przeróżnych odpadków:no:

Ja też dziś lekko ubrałam małego na spacer - body z długim rękawem, na to koszulka z krótkim, spodenki i skarpetki. Żadnego kocyka, cały czas miał ciepły karczek i dobrze się bawił obserwując wózkowe wzorki;-)

no wlasnie ja mam dylemat odnosnie czapeczki.
A co jak wyjmujecie z wozka dzieci i jest cieplo ale jest wiaterek?
nie boicie sie o uszka?
Czytałam w jakiejś gazecie dla rodziców, że od samego wiatru dziecko nie złapie zapalenia uszu. Czapkę powinno się zakładać gdy jest zimno i dla ochrony przed słońcem. Czy twoje dziecko dobrze słyszy?

reklama
Do góry