reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

mnie tam sie porod nie usmiecha wogole.... wcale nie wspominam go jakos ze wzruszeniem. Nawet chwili gdy zobaczylam Oliverka bo mial zmasakrowana glowke przez to cale cos czym mu zassysali glowke zeby go wyciagnac i bylam przerazona. Owszem pozniej jak go juz mialam na brzuszku to bylo cudownie ale sam porod 22 godzinny ze skurczami co 2 minuty OD RAZU! a pozniej co minute, cala noc bez zadnego znieczulenia.... MASAKRA. Przy 2gim dziecku napewno zazycze sobie cesarke! ( dla dziewczyn z UK - jezeli macie traume po porodzie i przy 2gim dziecku boicie sie porodu i od samego poczatku powiecie ze chcecie rodzic przez CC to jest taka mozliwosc :-) ale musicie pokazac ze porod naturalny naprawde was przeraza i macie przez to depresje hehe)

reklama
u nas cały dzien marudny .... z rana pojechalismy do parku na spacer i na targi budowlane bo byly w centrum pozniej do tesciów na obiad i do rodzinki w odwiedziny. Maja tez synka Pawełka o miesiac straszy niz nasz :) śmieszek jeden choc nie raczkuje to na głowie chce stawac :D:D no i teraz w domku jestesmy .... a dzien marudny bo Pawełkowi druga jedynka wychodzi no i dwójki juz przebiły sie prawie ;/ wiec na dniach bedziemy mieli juz 5 zębów :o :( biedulka mam nadzieje ze w nocy bedzie lepiej ... yh

edit wyszła druga jedynka :) bihihi mamy 3 Zębale :) czekamy na dwójki :)
wow! gratuluję zdobycia tytułu zębowego lidera! U nas kły na dole próbują się przebić, ale czekamy i czekamamy... a jak już się doczekamy to będziemy mieli w gębusi szachownicę :D\

wpadłam tylko na chwilkę więc tutaj napiszę wszytskie wieście bez biegania po wątkach, pozwólcie: bylismy u rehabilitantki i wszytsko jest w najlepszym porzadeczku z Michasiem (bo z Kubusiem tragedia ale to inna sprawa) na drugi dzień po tej wizycie zaczął siedzieć z podparciem (więc chyba po prostu mu się nie chciało i tyle)
a wczoraj zaczął się podciągać z połleżenia do siedzenia samymi mięśniami brzucha tzn nie czepiając się niczego tylko po prostu ale po tym podciągnięciu oczywiście wylądował na mordce
zaliczyliśmy pierwszą kąpiel w baseniku tyle, ze basenik za malutki kupiłam (jeden mamy duży 1,60 ale w nim duzo wody, młody by się utopił więc dokupiłam malutki tylko dla niego) i niezbyt zadowolony bo jak się dobrze wyciągnie to stópki mu wystają.
Jutro wracam do pracy, koniec laby a moje dziecko wciąż na mnie uwieszone ale moze babcie je doprowadzą do kultury. Tylko dziś jak wójek wziął go na ręce to była straszna histeria.
Po mału mam dość karmienia i to naprawdę mocno mam dość. Z jednej strony chciałabym karmić jeszcez długo ale z drugiej jak młody woła o cyca co 2 godziny przez całą dobę to szlak mnie trafia.
W spzitalu kazali mi go przegłodzić (przerażające) musiałam oszukiwać, ze jadł zupkę, bop nie pozwalali karmić. Abstarhując od metody głodzenia dziecka to w spzitalu raczj średnio możliwe, raz, ze dziekco chore to zawsze wybierez mleko, choćby rok miało a dwa,z e i tak ciągle ryczą te dzieci i spokoju nie mają to jesczez moje 3 dni z głodu miało wyć... niby powinnam to zrobic teraz w domu ale nie mam sumienia, chyba jest jesczez jakiś sposób...
aaa jak tego małego gada posmaruję bananem to się oblizuje prawie do kołnierza ale łyżeczki wziąc nie chce

mnie tam sie porod nie usmiecha wogole.... wcale nie wspominam go jakos ze wzruszeniem. Nawet chwili gdy zobaczylam Oliverka bo mial zmasakrowana glowke przez to cale cos czym mu zassysali glowke zeby go wyciagnac i bylam przerazona. Owszem pozniej jak go juz mialam na brzuszku to bylo cudownie ale sam porod 22 godzinny ze skurczami co 2 minuty OD RAZU! a pozniej co minute, cala noc bez zadnego znieczulenia.... MASAKRA. Przy 2gim dziecku napewno zazycze sobie cesarke! ( dla dziewczyn z UK - jezeli macie traume po porodzie i przy 2gim dziecku boicie sie porodu i od samego poczatku powiecie ze chcecie rodzic przez CC to jest taka mozliwosc :-) ale musicie pokazac ze porod naturalny naprawde was przeraza i macie przez to depresje hehe)
wyciągali go vacum?? u mnie do tej pory Kuba ma guza po tym sprzęcie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na szczęście wchłania się i mam nadzieje że nie będzie po tym ani śladu

wyciągali go vacum?? u mnie do tej pory Kuba ma guza po tym sprzęcie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na szczęście wchłania się i mam nadzieje że nie będzie po tym ani śladu

no taka przyssawka 3krotnie bo 2 razy sie im cos tam urwalo czy nie przyssalo go pozadnie i dopiero za 3 razem wyszedl. na glowie mial ogromne fioletowe since i gozy tak duze ze wygladal jakby mial wodoglowie. Do teraz widze na samej gorze czola takie wgniecenie od tego. Przez 3 dni nie moglam mu nawet dotknac glowki bo tak go bolalo... biedactwo male....

a mnie zmusili do 3 godzinnego parcia cymbaly po czym w koncu skapli sie ze maly jest odwrocony glowka w zla strone dlatego nie chcial wyjsc :/ Ale wsumie jak juz mnie zabrali na sale porodowa po 16 godzinach meczarni to opieke i tylko i wylacznie opieke wspominam wspaniale, szczegolnie moja polozna... no i znieczulenie do CC cos pieknegoooooo!

ah Kilolku ....
Gratulacje postępów Michasia widocznie nie spieszyło mu się do siadania :)))) a co z Kuba ?? ;/ bo mówisz ze tragedia????

pozatym nei wiem jak zapomnialam ale wczoraj mineło 7 MIESIECY PAWEŁKA .... a niedawno pół roku mial :) hihihi

reklama
moją tez vacium wyciągali:dry: no i jak ją zobaczyłam to się przeraziłam , ale mnie lekarz uspokoił ze to zniknie i znikło :tak: w szpitalu na 2 dzień główka gładka , no a czerwony krążek może po0 tygodniu:tak:

Do góry