Royanka siedzi nad morzem u rodzinki:-)ciekawe co tam u royanny??? dawno jej tu nie było
oj mi tez sie slabo robi na wspomnienie porodu:-(bleeo Jezu miałaś cesarkę??
ja jak sobie przypomnę to mi słabo się robi...
Kamcia Ty to w ogole ewenement jestes...praktycznie zero brzucha i takie duze dziecko urodzilas:-)w Pl nie ma znieczulenia...bo wg lekarzy "ma bolec" masakrhehe ja w 4 skurczach a znieczulenie dostałam przy 4 cminaczej chyba bym nie zniosła tego żeby przecisnąć 4260
![]()
Biedactwo:-(tak was wymeczyli...a nie moglas w trakcie porodu powiedziec ze chcesz cc??mnie tam sie porod nie usmiecha wogole.... wcale nie wspominam go jakos ze wzruszeniem. Nawet chwili gdy zobaczylam Oliverka bo mial zmasakrowana glowke przez to cale cos czym mu zassysali glowke zeby go wyciagnac i bylam przerazona. Owszem pozniej jak go juz mialam na brzuszku to bylo cudownie ale sam porod 22 godzinny ze skurczami co 2 minuty OD RAZU! a pozniej co minute, cala noc bez zadnego znieczulenia.... MASAKRA. Przy 2gim dziecku napewno zazycze sobie cesarke! ( dla dziewczyn z UK - jezeli macie traume po porodzie i przy 2gim dziecku boicie sie porodu i od samego poczatku powiecie ze chcecie rodzic przez CC to jest taka mozliwosc :-) ale musicie pokazac ze porod naturalny naprawde was przeraza i macie przez to depresje hehe)
wow to chyba najwieksze dziecko na listopadowkach:-)ja wyciskalam 4480po 15h meczarni pooxytocynowych i bez znieczulenia... udalo sie na szczescie :-)
Gratki dla przyjaciolki..co do cc powyzej 4kg dziecka to niestety ie prawda moja Maja 4200 kacpre 4100 i oba porody naturalne...nikt nie pytal czy chcce ccStraszliwe rzeczy piszecie - brrrr....
W PL jest chyba teraz wskazanie do CC jak dziecko ma więcej niż 4 kg, ale pewnie co szpital to inne zasady...
A co do przyjaciółki - to właśnie urodziła))
inaczej chyba bym nie zniosła tego żeby przecisnąć 4260
. Pi razy oko z 3miesiące :-( ale już wraca wszystko do normy i mam zamiar zaglądać tu codziennie (tak jak wtedy, gdy byłam w ciąży
).

od niczego, ani nic nie pomagało..